Shugo Chara! (Tv-sorozat; 2007)

Shugo Chara! (Tv-sorozat; 2007)

Shugo Chara!

Minden gyermek szívében egy tojás rejtőzik, láthatatlanul, ami az igazi személyiségét rejti, vagy mondhatni azt a személyiséget, amivé válhatna. Ezek a tojások azonban elfeketedhetnek, és úgynevezett X-tojássá alakulhatnak át, ha a birtokló gyermek bánattal és kétségekkel vívódik. Azonban vannak olyan kivételes esetek, amikor ezek a szunnyadó tojások a felszínre törnek a gyermek szívéből, ha az illető elég erősen kíván valamit, és kikelnek.  Így születnek meg az adott személyt védő alteregói, ők a Shugo Charák.

A Seiyo Akadémia diáktanácsának pedig az a feladata, hogy az X-tojásokat megtalálják, és visszaalakítsák eredeti állapotukba. Ennek a diáktanácsnak mindegyik tagja rendelkezik Shugo Charával. A tagok: A király szerepét Tadase Hotori (Chara: Kiseki) tölti be, a királynő Nadeshiko Fujisaki (Chara: Temari), a bubi Kukai Soma (Chara: Daichi) és az ász Yaya Yuiki (Chara: Pepe). Ők őrzik a Humpty Lockot, amit majd a jövendőbeli, különleges erővel rendelkező új taguknak tartogatnak, aki nem más, mint a főhősnő Hinamori Amu-szan. Hinamori nem mondható átlagosnak, különféle pletykák keringenek róla, és hűvös, távolságtartó, rideg személyisége miatt mindenki fél tőle. Ezt megtetőzi szokatlan öltözködési stílusa is. Hinamori azonban teljesen más személyiség a valóságban.

Egyáltalán nem akar ilyen rideg lenni, csak épp nem tudja, hogy hogyan fedhetné fel igazi önmagát. Ő bár mennyire is próbálkozik, egy teljesen normális életet szeretne magának. Ám mint várhatjuk, egy csodás véletlen folytán még inkább ki fog tűnni társai közül. Ugyanis egyik este kétségbeesésében azt kívánja egy TV-műsor hatására, hogy az igazi énje szülessen meg. S reggel három tojás várja ágyikójában. A reggeli sokk után, s szülei rigolyáit túlélve (édesanyja újságíró, édesapja fotós, s a kishúgát sztárolják állandóan, ráadásul édesanyja Gothic Lilinek öltözteti mindig Hinamorit) indul a tojásokkal az iskolába.

Útközben azonban a híres diáktanácsba botlik, akik meglátják a tojásait, s a nap végére invitálják is egy közös teázásra. Mint kiderül, Hinamori az új különleges harcos, hiszen a három tojásából, három különböző Shugo Chara tud majd kikelni. Ráadásul a Humpty Lock segítségével egyesülni tud a Charáival, s különleges képességekre tesz szert.

A kezdeti ellenállás után csatlakozik a diáktanácshoz, s segíti munkájukat, az ő posztja lesz így a Joker. Az ő kalandjait követhetjük végig a részeken, Shugo Charáival egyetemben: a sportos, s hihetetlenül szeleburdi Rennel, a komoly, megfontolt, de gyakran fennhéjázó rajzművész Mikivel, és az ügyetlen, kis konyhatündérrel, Suu-val.

Ők garantálják a poénos szituációkat, és a kisebb galibákat, amiket okoznak. Mindeközben a diáktanács többi tagjának is felszínre kerülnek rejtett kívánságai: így a nagyon félénk Tadase-kun, valójában világuralomra törő király, akinek ezen ambícióit Kiseki testesíti meg. Nadeshiko egy ártatlan, végtelenül kedves lány, de Shugo Charájával egyesül, akkor egy elég agresszív gyilkológép lesz belőle. =) Yaya egyszerűen imádja a cuki dolgokat, úgyhogy Pepe egyszerűen kawaii, Kukai pedig foci őrült. Mindenkinek van egy kis stikkje, de a szívük a helyén van.

Munkájukat azonban nehezíti az Easter nevű szervezet, akik szintén az X-tojásokat kutatják, de teljesen más céllal. Az úgynevezett embriót szeretnék megkaparintani, mely képes teljesíteni minden kívánságukat. Egy Ikuto nevű macska fiú is nekik dolgozik, aki különleges kapcsolatba kerül Hinamori-szannal, s eléggé közeli a kapcsolatuk, talán tiltott szerelem lesz belőle? Bár a történet elején már kiderül, hogy Hinamori mindig is szerette Tadasét, s egy véletlen folytán be is vallja neki, de a fiú kikosarazza.

Nagyon aranyos animének ígérkezik, és mint ahogy az várható a Peach-Pittől igazán szép a karakterek rajza, a történet tipikus magical-girl, de kivitelezése profi munkát tükröz. Nagyon régóta vártam egy olyan animére, ami a Sailor Moonhoz hasonlóan mozgatja meg az embert, és talán a Shugo Chara! közelít ehhez a szinthez. 2007 ezért is tekinthető érdekes évnek, mert ebben a műfajban régóta nem láttam olyan darabot, ami maradandó élményt adott volna.

Ráadásul kicsit több is van benne, mint egy romantikus komédia, hiszen ott az önmagunk keresésére irányuló kutatás. Hinamori kezdetben egy szerepet játszik, egy olyan szerepet, mellyel egyúttal akarja megvédeni magát a csalódásoktól is, de ugyanakkor nem szereti azt amit csinál. Ki ne élt volna át hasonló helyzetet életében?

Hiszen mindannyian önmagunk szeretnénk lenni, de ugyanakkor azt is akarjuk, hogy mindenki kedveljen minket, ezért gyakran kényszerülünk olyan helyzetekbe, hogy elrejtsük valódi gondolatunkat, énünket. Ahhoz, hogy felvállaljuk magunkat minden hibáinkkal egyetemben, s egyúttal elfogadtassuk társainkkal személyünket. Hinamorin kívül az egész diáktanács jellem fejlődését követhetjük nyomon, ahogy lassan de közelítenek ahhoz, hogy mindenki megtalálja önmagát.

Ráadásul arra is irányul, hogy mindannyiunkban vannak olyan rejtett képességek, amiket eddig még nem fedeztünk fel, csak egy kis önbizalomra, és kitartásra van szükség ahhoz, hogy minél több területen kipróbáljuk magunkat. Persze a történetben ez rejtetten van jelen, nem a drámaiságon van a hangsúly, de ha elő is fordul, mindig megoldódik ez a feszültség, ezzel is arra bíztatva a nézőt, hogy minden problémára van gyógyír, csak mélyen magunkba kell néznünk.

Az animáció rendkívül esztétikus, a karakter dizájn rettentően aranyos, bájos. A hátterek is szépen kidolgozottak. Kawaik a pici Shugo Charák, a szereplők ruháiról nem is beszélve. Hinamorinkak egyre újabb és újabb ruhakölteményét csodálhatjuk meg. Emellett Hinamori átváltozásai is látványosak, s igazán szép animációval oldották meg. A zene is illeszkedik az anime hangulatához, az opening és az ending kicsit vidám, kicsit bolondos, de mindenképp pozitív érzelmeket vált ki az emberből. Ha még nem vagy elég öreg ahhoz, hogy egy romantikus-komédiában gyönyörködj magical-girl köntösben, akkor nyugodt szívvel ajánlom, hogy megnézd ezt a nem túl rövid, kellemes kis animét. 😉

Adatok

  • Japán cím: しゅごキャラ!
  • Angol cím: Shugo Chara!
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 51 epizód
  • Műfaj: vígjáték, magical-girl, romantikus, supernatural
  • Megjelenés: 2007
  • Manga: Peach-Pit
  • Rendező: Kenji Yasuda
  • Karakter dizájn: Fumihide Sai
  • Zene: Di’LL
  • Op1: „Kokoro no Tamago” ~ Buono
  • Op2: „Minna Daisuki” ~ Buono
  • Ed1: „Honto no Jibun” ~ Buono
  • Ed2: „Renai, Rider” ~ Buono
  • Ed3: „Kiss Kiss Kiss” ~ Buono
  • Stúdió: Konami
  • További információ: ANN, Hivatalos honlap
(Visited 80 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .