Ghost Hound (TV-sorozat; 2007)

01.  epizód ~ Lucid dream

Ghost Hound

Végre elkezdhettem e talán újabb klasszikusnak ígérkező animét. A Production I.G. működésének 20. évfordulójára készült el e tünemény, mely a legnevesebb alkotók nevét hordozza magán. A történet Shirow Masamine (Ghost in the Shell) tollából született meg, Mariko Oka a a karakter dizájngért felelős (Jigoku Shoujo), a rendező Ryutaro Nakamura (Ghost int he Shell, Kino’s journey), a zene pedig Yota Tsuruoka (Applesed, Full metal panic!) nevét fényjelzi. A történet a horror, misztikum, természetfeletti erők körül forog műfajilag.

A főhős Taro Komori gimnazista fiú, akinek elég különös álmai vannak. Számomra halottnak tűnő lányt lát végig, kinek kék ajkaira épp egy légy repül rá, de most kivételesen egy másik lányt is megpillant a levegőből, amint egy lépcsőn lépeget felfelé, s egyenesen a fiú szemeibe néz. Miután felébred, szokásához híven előveszi magnetofonját, s rögzíti álmát. Az esti vacsora közben derül ki számunkra, hogy családja egy sörfőzdét vezet, amelyet húga örökölt volna, ha meg nem hal. A család érzelmi világa így a letargia és a mély depresszió között mozog: az apa szakéba folytja bánatát, az anya szem rángatózásokkal, állandó imádkozással, sírással tölti idejét halott lánya szentéje előtt. Egy kicsit még zordabb lesz a hangulat este, mikor a fiú felemlegeti húgát… Váratlanul feláll, majd a szobájába vonul, de egész éjjel nem bír aludni.

Másnap reggel a suliban látjuk viszont, ahol szépen el is alszik az egyik órán. Álmában először saját magát látja felülről, a szelleme mintha kívül kerülne ilyenkor a testéből. Majd egy magas, szemüveges sötét alakot pillant meg, amint egy koporsóba teszi. Majd ismét a halott lányt látja, de most életjeleket mutatva, kétségbeesetten kapkod levegő után, mellett pedig egy kisfiú fekszik, aki szerintem ő maga…

Mikor vége az órának, az igazgatói irodába hívják, ahol közlik vele, hogy új klinikai pszichológus érkezik a suliba, s ezentúl ő fogja kezeli. Említést tesznek arra, hogy 9 éve őt és a húgát elrabolták, s olyan sokk hatást érte a fiút, hogy nem emlékszik a történtekre, s a tudatalattijából törnek elő ezek a rémképek, mikor álmodik. Az új pszichológus, Atsushi Hirata (engem emlékeztet arra az alakra, aki a koporsóba tette Tarót, az előző álmában), elég gyanús, nekem riasztó egy alak.

Mindeközben egy cserediák érkezik a suliba, Masayuki Nakajima, aki elég érdekes természettel bír, szinte mindenkit letámad az iskolai anyagért, még Taroval is túl közvetlen ahhoz képest, hogy először találkoztak. Majd Makoto Ogamit láthatjuk, aki szintén ide jár, de legalább két hete nem volt iskolában (súlyos iskola undorban szenved). Miután Masayukit lerázza Taro, Masayuki rátapad Makotora, s követi, s arról faggatja, hogy miért gyűlöli Tarot: „Azért gyűlölöd őt, mert 9 éve az apád…?”. A mondat befejezetlen marad. Vajon milyen titok bújik meg e 3 fiú között? Az anime openingje, valamint az Anime News Networkon található ismertető alapján, ők 3-an lesznek a főszereplők.

Taro mikor hazafele tart, megpillantja az álmaiban látott lépcsőn bandukoló lányt, s megszólítja. A lány azonban tudomást sem vesz róla, s elmegy. Érdekesség, hogy találkozásuk előtt a lány egy kísértetet látott maga előtt…

Hmmm izgalmasnak ígérkezik. Kicsit Jigoku Shoujo feelingem volt végig, nem hiába a karakter dizángj teljesen ugyanolyan. A sztori jó lesz, maga a kivitelezés (mint az ahogy várható volt) nagyon szép, részletes, kicsit még a számítógépes 3D-és effektek is felfedezhetőek benne. A zene: opening és ending megadja az anime kicsit különös, kicsit őrült hangulatát. Bár az ending inkább egy jó kis drámai, lassú szám.

Adatok

  • Japán cím:Shinreigari;
  • Angol cím: Ghost Hound;
  • Típus: TV-sorozat;
  • Terjedelem: 22 rész;
  • Műfaj: dráma, horor, rejtély, pszichológiai, supernatural;
  • Megjelenés éve: 2007 – 2008;
  • Studio: Production IG;
  • Eredeti történet: Masamune Shirow
  • Karakter dizájn: Mariko Oka;
  • Rendezte:Ryutaro Nakamura;
  • Zene: TENG;
  • Op: „Poltergeist” ~ Mayumi Kojima
  • Ed: „Call my na me, Kazenari no Oka” ~ Yucca
(Visited 111 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .