Nana (TV-sorozat; 2006)

02. epizód – Love? Friendship? Nana and Shoji (Szerelem? Barátság? Nana és Shoji)

Nana (TV-sorozat; 2006)

Nana „Hachi” Komatsu történetünk egyik női főszereplője, aki ugye az előző részben éppen Tokióba tartott a barátjához, s végül egy zenész lánnyal lyukad ki egy albérletben, akit szintén Nanának hívnak. Ez az epizód hősnőnk korábbi életét mutatja be, hogy hogyan találkozott barátjával, Shoji-val. Betekinthetünk egy picit gyerekkorába, megismerhetjük legjobb barátnőjét, Junko-chant.

Nana egy kis városkában született, egy kis szegény családban, ahol 3-an lánytestvérek, s ő a középső leányzó. A lány visszaemlékezésének kezdetén, épp egy nős férfival való fájdalmas viszonyára emlékszik vissza. Nana alapvetően olyan természetű, hogy könnyen esik szerelembe, s elég gyakran, ám eddig egyáltalán nem járt sikerrel a fiúkkal. Az általa kiszemelt fiúk, ugyanis általában vagy nem veszik észre, vagy nem is foglalkoznak vele, így csak messziről csodálhatja őket, legyen az az iskola sztárja, vagy a rajz tanárja, vagy egy egyszerű bolti eladó. Ekkor találkozik Asano Tkashival, egy 29 éves fiatalemberrel. Első látásra beleszeret a férfiba, s mikor másodjára találkoznak, már viszonyba is keverednek. Kapcsolatok alig egy évig tart, s havonta ha találkoznak.

A lány azonban nem tud túl sok mindent a férfiról, azt se hogy hol lakik, hogy hívják, mivel foglalkozik. Egyszerűen csak találkozgatnak, s elég intim perceket töltenek együtt. Ám egy nap, a férfi közli vele, hogy Tokióba utazik, s soha többet nem tér vissza. Nana teljesen kiakad. Élete első (úgy első) szerelme, s most összetörte a szívét. Úgy érzi soha többet nem lesz szerelmes… De szerencsére ez csak egy átmeneti állapot nála, ugyanis nagyon egy optimista alkat, meg persze ott van Junko is, aki megvigasztalja. Bár a seb a szívén még mindig nem gyógyult be, lelkesen veti bele magát a férfi vadászatba.

Éppen pont ebben az időszakban iratkoznak át a főiskolán egy rajz fakra, ahol Junko volt osztálytársaival is találkoznak, kettő nagyon helyes fiúval, Shoji-val és Kyosuke-val. Shoji és Nana között azonnal felébred a vonzalom, de Nana most fontolóra veszi Junko korábbi figyelmeztetéseit, hogy talán nem kellene mindig olyan hamar egy fiú karjaiba dobnia magát. Így Nana elhatározza, hogy Shoji és közte nem lehet semmi, csak barátság. Ezért tulajdonképpen Shoji lesz az első fiú, aki tényleg igazán megismeri Nanát, s szívből beleszeret, csak a lány pont ezt nem veszi észre XP. Na igen, ez van. Junko is megdöbben ezen az elhatározáson, ugyanis az egészet direkt intézte így. Junko végül beleegyezik, hogy segít Nanának a terve megvalósításában, s este egy kis ünneplésre felhívja a srácokat a lakására. Persze ahogy az a fiatal egyetemistáknál általában szokás, előkerül pár cseppet sem alkoholmentes ital, amitől a hangulat a tetőpontra hág.

Nana eléggé becsíp, s már ott tart, hogy eddigi próbálkozásairól mesél a fiúk terén, amikor a felsorolásban pont Asano-sanhoz ér. Ekkor teljesen kiborul, elkezd zokogni, s végül Kuno-nak kell lecsillapítania. Másnap, Nana rettenetes fejfájással ébred, s persze nem emlékszik semmire. Éppen egy fejfájás csillapítót akar kérni Junkótól, mikor rajtakapja barátnőjét és Kyosukét, nem éppen barátokhoz illő helyzetben. Persze erről nem tudott a lány semmit. Junko aggódik Nanáért, ezért megkéri Shojit, hogy ügyeljen rá, s próbálja meg felvidítani. Másnap reggel a suliban, egész jól indul minden, mindaddig, míg Nanának megint csak eszébe jut Asano-san, s véletlenül elvágja az ujját, s az orvosiba kell menniük Shojival.

Ekkor születik meg Nanában az elhatározást. A Shojival való beszélgetés során felveti, hogy egy sérült szívet, hogyan lehet meggyógyítani? Hát persze, egy új szerelemmel. Shoji szegénykém félreérti, s azt hiszi, hogy Nana rágondol, de csalódnia kell. Nana megkérdezi (ez egy elég vicces jelenet), hogy hol lehet vele egykorú, nem öltönyös, nem gyerek fiatalokat találni. Shoji mit sem sejtve, ugyanis nem mindig képes követni Nana gyors gondolatmenetét, s hangulat ingadozásait. De Nana immár új erővel veti bele magát az éjszaka. Vajon megtalálja, amit keres?

(Visited 35 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .