Ergo Proxy (TV-sorozat; 2006)

05. epizód: Tasogare (Shoukan)

Vincent Rumodun kívüli élete nem mondhatni túl nyugodtnak. Miután lelőtte a múltkori techibit, újabbakat küldenek a száműzöttek telepére. Hude-san egy jókora nagy hazugsággal próbálja meg menteni Vincentet a többi lakótól, akik feldühödtek azon, hogy most Vincent bajt hozott rájuk, ezért jobb lenne, ha elmenne.

Hide-san azt meséli be nekik, hogy Vincent lesz az ő vezetőjük, s majd a segítségével egy felkelést robbantanak ki, visszatérhetnek majd Rumoduba, majd lerombolhatják azt. Vincent persze tiltakozik, mivel ez természetesen nem igaz, Hude-san pedig azt is állítja, hogy amíg Vincent velük van, semmi bántódásuk nem eshet, valamint kapcsolatot is tud létesíteni a várossal, amely hajlandó egyezkedni, s követeket küldeni hozzájuk. Ez ismét csak nem igaz.

Persze vannak, akik elhiszik minden szavát, de vannak olyanok is, mint Queen, aki kételkedik. Mindeközben Pino nagyon jó barátságot köt Quenn kisfiával, Thimothy-val. Az emberek pedig lelkesek, s várják a követeket. Ekkor váratlanul megjelenik egy rejtélyes űrruhába öltözött alak, akiről mindenki azt hiszi, hogy egy követ Rumodubel, pedig csak Lir érkezett meg, hogy visszavigye Vincentet. Vincent azonban nem akar visszamenni, mivel tudja, hogy soha többé nem lehet belőle, egy ideális városlakó. Ráadásul ellenséges techibik érkeznek Lir nyomában, akiknek az a feladata, hogy elpusztítsák a száműzötteket. Vincent nem hagyhatja magukra őket, s nem hajlandó Lirrel tartani.

Ekkor párunkat is megtámadják ezek a gépek, s Vincent le is zuhan egy szikláról a vízbe, de ekkor hirtelen megint csak megjelenik egy proxy, s megmenti Vincentet. Lir súlyosan megsérül, s kénytelen levenni védőfelszerelését, holott Deadelus megtiltotta neki, hogy ezt tegye, mivel a szervezete nem tud egykönnyen alkalmazkodni a kinti viszonyokhoz, s könnyen meghalhat. Lir persze nem hallgat rá, s nem is tehetne másképp. Hude lakásán tér magához Vincent, ahol Lir egy igen kemény hisztérikus kitörésének lehetünk tanúi. Nem érti, hogy ahol Vincent van, hogy rögtön felbukkan a Proxy is.

Vincentnek esik, elkezdi kicsit pofozgatni, miközben kiabálva kérdezi tőle, hogy ki is ő valójában, s mi köze van a Proxyhoz. Vincent persze maga se tudja e kérdésekre a választ. Ekkor Lir összeesik, s elveszti az eszméletét. Eközben érkezik meg Pino is, aki Queen-t magával rángatva viszi el Timothy-hoz, mondván, hogy valami baj történt vele, ugyanis nem reagál semmire. Timothy-t eszméletlenül találják meg egy szikla tetején, rajza fölé görnyedve…

(Visited 55 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .