Nana (TV-sorozat; 2006)

01.epizód – Prologue: Nana and NANA (Nana és Nana)

Nana (TV-sorozat; 2006)

Egy újabb igényes, s ígéretes anime sorozat, mely a Paradise kiss manga szerzőjének ötlete alapján készült. Ai Yazawa ismét egy lehengerlő, s elsősorban a tini lányok figyelmét lekötő mangát készített, melynek íme, meg is született az anime változata.

A történet 1. epizódja 2006. április 5-én jelent meg Japánban, s a sorozat ha minden igaz 47 részes lesz. A történet műfajában, ahogy az várható Ai Yazawától, keveredik a romantika, a drámával, egy kis vígjátékkal megfűszerezve, s hétköznapi, átlag fiatalok életébe nyerhetünk betekintést. Az opening songot, mely szerintem egy nagyon jó kis J-rock szám, Tsuchiya Anna énekli, s a szám címe: „Rose”. Az opening mellett az ending song is egy igen fülbemászó, ugyanakkor drámai szám, melyet Olivia énekel, a dal címe: „A little pain”. Akkor most a történetről:

Nana „Hachi” Komatsu egy átlagos 20 éves leányzó, aki nagyon életvidám, kicsit szeleburdi, de nagyon aranyos, s persze fülig szerelmes. Minden álma már gyerekkorától kezdve, hogy Tokióban élhessen, s ezt a célját még jobban megerősíti az, hogy barátja, Shoji is már ott él lassan egy éve. A lány kis megtakarított pénzéből elhatározza, hogy Tokióba utazik vonattal, meglátogatja Shojit, s majd talál valami munkát s dolgozni fog. Tokióba való utazását egy hosszú hóvihar lassítja le.

Azonban nem unatkozik az „utazás” során, mivel mellette egy vele egykorú, gyönyörű lány ül a vonaton, s hát Nana közvetlen természete révén, hamar beszélgetésbe keverednek, vagyis helyesebben mondva Nana beszél a lányhoz egyfolytában, aki pedig csendben hallgatja. Nana azt hiszi szomszédjáról, hogy hivatásos zenész, mivel egy gitár is van nála. Végül sok-sok véletlen folytán közelebbről meg ismeri szomszédját. A mellette ülő lánnyal kísértetiesen sok hasonlóság mutatkozik meg őhozzá képest: a „zenész” lányt is Nanának hívják, 20 éves, ő is Tokióba utazik, ott akar élni, állást akar keresni (vagyis bandát, ahol énekelhet). Nana teljesen ledöbben… Ő kettejükről szól ez a történet, két teljesen egymással ellentétes megjelenésű ,személyiségű lányról, akiknek különböző véletlenek folytán keresztezi életútjuk a másikét.

Nana, miután megérkeznek Tokióba, önfeledten rohan barátja felé, s egy pillanatra el is feledkezik rejtélyes útitársáról, akiről tulajdonképpen semmit sem tud, mégis saját életét töviről hegyire elbeszélte neki. Shoji meg engedi Nanának, hogy egy-két éjszakát nála töltsön, majd úgymond, hogy a lánynak jobb lenne egy saját állást, meg lakást találni, finoman kitessékeli otthonából. Szegény Nanának legédesebb álmai törnek ezzel össze, mivel ő pont azzal a szándékkal utazott ilyen sokat, hogy a fiúhoz költözzön, s mindig a közelében lehessen… Ezután nem tehet mást, minthogy keres először állást, majd lakást.

Azonban szeleburdi hősnőnk mindig fordítva lát hozzá a dolgokhoz, s először új otthon után néz. Egy kedves idős bácsika segítségével rá is talál egy több mint 30-40 éves lakóházra, mely nagyon jó állapotban van, s egyből megtetszik a lánynak. S ekkor következik az újabb sokk számára, ugyanis azt a lakást, amit kiszeretne bérelni, pont a másik Nana is oda akar költözni. A lány nagyon, megörül, hogy ismét találkozhat ezzel a titokzatos, vad kinézetű, ugyanakkor lenyűgöző lánnyal. Persze kezdetben megindul közöttük a huzavona, hogy kié is legyen a lakás, de ezután a kedves idős bácsika felveti, hogy miért nem bérelik ki mind a ketten? Így nem kellene olyan sok lakbért fizetniük, úgyis van két hálószoba, fürdő, s a konyha is elég nagy. A lányok, persze szeleburdi kisasszonyunk részéről teljes mértékben támogatja az ötlete, s később a másik Nana is rábólint. S ezzel kezdetét veszi két hősünk közös élete…


Adatok

 • Angol cím: Nana
 • Japán cím: Nana
 • Írta/Történet: Ai Yazawa
 • Rendezte: Morio Asaka
 • Zene:Anna Tsuchiya (op,ed), Olivia (op,ed)
 • Karakter design: Naoyuki Onda
 • Megjelenés éve: 2006
 • Típus: TV-sorozat
 • Terjedelem: 47 epizód
 • Műfaj:romantikus, dráma, zene, shoujo
 • Stúdió: Madhouse, Nippon Television Network
 • Hivatalos honlap:http://www.s-nana.com/
 • Megjelent magyarul a manga! Keresd a jobb könyvesboltokban!
(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .