Ergo Proxy (TV-sorozat; 2006)

02. epizód: Confession (Gyónás)

Ergo Proxy

Az események egyre izgalmasabbak. Lilnek nem hiszi el senki, hogy egy szörny támadta meg. Minden adatot töröltek a nyomozásával kapcsolatban, sőt idegi állapotára hivatkozva ki is vonják a forgalomból. De Lil nem tétlenkedik, magán nyomozásba kezd, hogy kiderítse, valójában mit is akarnak eltitkolni előle. A kulcsszó: Proxy. A Proxy, a kormány által kifejlesztett irányíthatatlan szörnyszerű lény. Arról, hogy mi a célja, feladata nem tudni semmit…

Annyi bizonyos, hogy valamilyen különleges kapcsolat köti Lilhez, melyet maga a lány sem ismer. Miközben szépen el akarja a kormány tusolni az ügyet, kiderül, hogy 2 Proxy létezik. Sőt az egyik bevásárlóközpontban meg is jelenik az egyik, s egy Vincent Law nevű munkást vesz üldözőbe, aki Lil beosztottja, s köztudott hogy szerelmes a lányba. A Proxy, miközben Vincentet üldözi, könnyűszerrel megöl 42 embert. Igazi vérfürdőt rendez.

A kormány sem tétlenkedik, s lezárja az egész épületet. Vincent pedig küzd az életéért, ahogy csak tud. Közben Lil vissza akar menni a lakására, de a társa Iggy is a kormány irányítása alatt áll, ss minden áron meg akarja akadályozni, hogy haza térjen. Sikerül kijátszania Lilnek, s haza szökik. Mindezek előtt már maga se hiszi el lassan, hogy valóság volt-e amit látott, de amikor a lakásába ér, tisztán látja maga előtt az előző nap történteket. A dolgok nagyon meg viselték, de nem adja fel. El kezd kutatni a romok között, s talál egy medált. Ekkor ledöbben.

Ugyanis az a medál Vincent tulajdona. Hogy kerülhetett az ő lakására? Lehet, hogy Vincent a másik Proxy? (ebben a részben meg tudhattuk Lilről, hogy namcsak nagyon szép, de elég jó színészi képességekkel is rendelkezik, valamint nagyon okos.) Az epizód során feltűnik egy android kislány is, aki egy nőt és kisbabáját „szolgálja”, s elég rejtélyes dolgok történnek körülötte… Az egész sztori zenéje olyan egyházi, vallási jellegű (nem tom értitek-e mire gondolok), mindenesetre elég misztikus hangulatot kölcsönöz az animének. Ezt alátámasztja még az is, hogy érdekes mód, az androidok, akik valamilyen kapcsolatban vannak a Proxy-kal, a találkozás után, olyanok mintha imádkoznának…



(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .