Full Metal Panic! The Second Raid (TV-sorozat; 2005)

Full Metal Panic! The Second Raid 13.epizód (utolsó epizód)

Full Metal Panic! The Second Raid

Ez volt talán a legeslegjobb, s legmeghatóbb rész a Second Raid sériában… A helyszín Hon Kong. Souske azt hitte, hogy Chidori meghalt, s teljesen összezavarodott… Nem akart többé harcolni, semmit sem tenni… úgy gondolja nincs joga az élethez. Megérkezik közben 2 Mithril katona, akik felszólítják, hogy menjen segíteni társainak, mert veszélyben vannak, de ő megtagadja e parancsot…

A katonák le akarják lőni, mondván, hogy így mostmár nem tartozik közéjük. De ekkor az égből lepottyan Arbalest (Souske hatalmas, különleges „robotja”), de a fiú még mindig nem gondolja meg magát… S ekkor ki érkezik meg? Természetesen Chidori, aki jól elagyabulálja Sousket, aki meg a döbbenettől még fel sem fogja, hogy mi történik körülötte ^^… A lány keményen beszél vele, s majdnem sikerül bevallania neki érzelmeit… de csak majdnem^^.

Ezután Souske új erőt nyerve, elhatározza hogy segít a többieknek. Beül Arbalestbe, s szó szerint elpusztítja a közben megérkező ellenségek mecháit. Előtte még Yu Lan (kínai lány) meghal, ugyanis az őrült gyilkológép „gazdája” (a nevére most hirtelen nem emlékszem) végez vele. A lánynak már úgyse volt értelme tovább élni, hiszen meghalt szeretett testvére (a húga). Souske-nek sikerül használnia a Lambda Drivert, s látványos győzelmet arat.

Ezután szembeszállva a katonai tanáccsal, elhatározza, hogy visszatér Chidoriék sulijába, folytatja tanulmányait, de hajlandó harcolni tovább Arbalesttel, csak nem szenteli magát teljesen a szervezetnek. A tanács végül enged „követeléseinek” (igazi férfivá vált). Ezek után van egy kis kedves jelenete a kapitányával, Tessával, akit életében először a nevén szólít, s bocsánatot kér tőle, valamint szép lánynak nevezi, s azt is mondja hogy bármikor hajlandó neki segíteni, ha bajban van, ezután pedig elmegy Chidorihoz, akivel visszamennek Tokióba.

Tessa közben nagyon boldog, igaz hogy még mindig reménytelenül szerelmes Souskeba, de azért az is valami, hogy mint barát, bármikor számíthat a fiúra. Az epizód végén, a suliban találjuk két hősünket, s Souske szokás szerint nagy galibákat csinál (leteper egy tanárnőt^^), s Chidori nem győzi agyabulálni^^.

Az utolsó képsorok: Chidori ráborul Souske vállára, s sírni kezd, mondván hogy soha nem bocsájt meg neki azért mert elhagyta. Souske már majdnem átölelné, ám osztálytársaik meglátván őket megakadályozzák e szép pillanatot, s mivel azt hiszik hogy Souske bántotta Chidorit, letámadják szegény fiút. ^^ Nem sokkal később Chidorival együtt mennek haza, s Souske megkérdezi, hogy mit akart mondani neki Hong Kongban. Chidori meg azt válaszojla: Hogy nem fontos… S vége a történetnek, amit én személy szerint nagyon sajnálok, mert írtó jó volt, s még vártam volna a folytatást… ^^

(Visited 45 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .