Ajimu – Beach story (ONA; 2001)

Ajimu – Beach story (ONA; 2001)

Ajimu - Beach story (ONA; 2001)
Ajimu - Beach story (ONA; 2001)

A történet főhőse, s egyben mesélője Nakaido Hirosuke, egy kissé kétbalkezes, de nagyon aranyos főiskolás fiú. Egy szép téli napon, éppen szokás szerint rohan a metróra, amivel suliba szokott járni, mikor látványosan elcsúszik, s ekkor egy csodálatos dolog történik vele. Megpillant egy gyönyörű lányt, aki egy kedves kis dallamot dúdolgat magában. Ez szerelem első látásra. Ettől a naptól kezdve, minden reggel, ugyanakkor, ugyanott áll Hirosuke, hogy csodálhassa ezt a tüneményt. Sajnos túl félénk és szégyenlős ahhoz, hogy megmerje szólítani a leányzót, így csak messziről csodálja, akiről annyit megtudhatunk hogy Ajimu Yasuna-nak hívják, középiskolába jár, s énekesnő szeretne lenni.

Egyik ilyen átlagosnak induló reggelen, azonban fordulat következik be mindkettejük életében: egy szerencsés (vagy szerencsétlen? J) véletlen folytán, a tömött metrón úgy összenyomódnak az emberkék, hogy Hirosuke Ajimu elé kerül, s egy nagyobb fékezés alkalmával véletlenül megcsókolja a lányt… És kezdetét veszi nyugodtnak nem igen mondható kapcsolatuk. Ugyanis Ajimu nagyon haragszik Hirosukére, mert azt hiszi, hogy mindenáron le akarja „támadni”, s nem akar szóba állni vele egy ideig. De persze Hirosuke kitartóan küzd, hogy megnyerje a lány bizalmát. A helyzet azonban tovább bonyolódik, mikor visszatér Ajimu volt szerelme, egy festő srác, aki Hirosukével kb egy idős, s hát Ajimuval ott akarja folytatni a dolgokat, ahol még anno abbahagyták.

Már ez is egy kész szerelmi háromszög, s ráadásként itt van még egy: Ajimu évfolyamtársa, Takemoto Suzue pont Hirosukéba, a srác legjobb barátja pedig Suzueba szerelmes. Vajon Hirosukénak sikerül elérnie, hogy Ajimu belészeressen? S a többi viszonzatlan szerelem megoldódik? Mindenki megtalálja a maga párját? Nos, akit érdekel, az mindenféleképpen nézze meg mind a 4 epizódot, s kérdéseire biztos választ talál.

A történet romantikus, bár nem az a túl érzelgős szerintem. Vannak benne drámai, meg vicces jelenetek is, amik élvezhetővé teszik az eseményeket. Mondjuk annyira nem kiemelkedő alkotás: az animáció néha nagyon szép, de legtöbbször egy kicsit aránytalan, torz. A zene illik az anime hangulatához, mivel a történet a tengerparton, így nyáron játszódik elsősorban, ebből kifolyólag igazi nyári, egy kicsit hawaiis zenéket készítettek hozzá. Azoknak érdemes megnézni, akik szeretik az ilyen romantikus, hétköznapi történeteket, melyekben az események nem pörögnek annyira, de kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt annak, aki megnézi.

Adatok

  • Japán cím: Ajimu Kaigan Monogatari ;
  • Angol cím: Ajimu Beach Story ;
  • Típus: Special ; 
  • Terjedelem: 4 epizód ;
  • Műfaj: vígjáték, romantikus dráma, hétköznapi történet ;
  • Megjelenés éve: 2001
(Visited 44 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .