Aishiteruze Baby (TV-sorozat; 2004)

Aishiteruze Baby (TV-sorozat; 2004)

Aishiteruze Baby (TV-sorozat; 2004)
Aishiteruze Baby (TV-sorozat; 2004)

Történetünk főhőse Katakura Kippei, aki egy átlagosnak mondható, vagány, csajozós középiskolás fiú. A suliba inkább aludni, és a barátnőivel szórakozni jár el.

Egy nap, a suliban felhívja a mobilján a  nővére, aki azonnal hazarendeli…Otthon nagy meglepetés várja…egy kislány, kb 5-6 év körüli áll az előszobában…Ő Sakashita Yuzuyu, aki Kippei unokatestvére. Yuzuyu a Katakura családhoz kerül, ugyanis a kislány édesanyja, Miyako váratlanul elhagyta, és nyomtalanul eltűnt. Mindezt azért, mert nem tudott beletörődni férje elvesztésébe. A Katakura család így befogadja Yuzut, míg Miyako vissza nem tér. De ki gondoskodjon Yuzuról? Kippei nővére eldönti a dolgot: Kippei lesz Yuzu pótmamája.

Kippei élete fenekestül fel lesz forgatva: ettől kezdve tízórait kell készítenie Yuzunak, el kell vinnie az oviba, vigyázni rá, bátorítani, vigasztalni és érte menni az oviba, mindezt addig, míg Miyako vissza nem tér. Ha egyáltalán visszatér. Kippeinek ezentúl nem lehet lányokkal se foglalkoznia…s mégis minden lazasága és vagánysága ellenére teljes felelősséget vállal Yuzu iránt…mindent megcsinál a kedvéért és nagyon megszereti.

Mindeközben (mivel Kippeiről kiderül hogy milyen kedves és odaadó is tud lenni, minden lány, -a rossz hírneve ellenére-, el kezd utána érdeklődni:) ), így Kippei zárkózott osztálytársa, Kokoro is a fiú vonzó hatása alá kerül. Kokoro egy gyönyörű lány, szomorú múlttal, ugyanis 5 éves korában elveszítette az édesanyját, az édesapja pedig most készül újra házasodni. Kokoro ezt nem tudja megbocsátani az édesapjának, ezért elköltözik otthonról, hogy ne legyen útban. Eközben nagyon magányos lesz, hisz hiába vannak barátnői (Motoki és Aki),  mivel azonban  senkit sem enged közel magához igazán, így Kippei fogja majd megvigasztalni.

A történet itt is szépen kidolgozott, bár nincsenek benne váratlan fordulatok. A karakterek szépek, s kidolgozottak, mind jellemrajzban mind kinézetben. A történet elsősorban Yuzuról és Kippeiről szól, így az ő személyiségüket ismerhetjük meg mélyebben. A sorozat első fele az ő kapcsolatukra fókuszál, Yuzu beilleszkedéséről a Katakura családba, az oviba, később pedig szerepet kap Kokoro is, meg Kippei öccse, akit csak egy rész erejéig szerepeltetnek igazán, de ekkor sem tudunk meg róla olyan sok mindent. A többi szereplőről (pl.: Kippei családja, osztálytársai, Yuzu óvodatársai, óvónői, vagy Miyako) sem tudunk igazán semmit (ezt egy kicsit hiányoltam is belőle). De ettől függetlenül egy nagyon vicces, picit drámai, s romantikus anime, ami biztos jó perceket biztosít megnézőinek.

Adatok

  • Angol cím: Aishiteruze Baby ;
  • Japán cím: Aishiteruze Baby ;
  • Youko Maki mangája alpján készült ;
  • Rendezte: Masaharu Okuwaki ;
  • Karakter dizánj: Junko Yamanaka,Masatomo Sudo ;
  • Zene: Miki Katsamatsu ;
  • Megjelenés éve: 2004 ;
  • Formátum: TV sorozat ;
  • Terjedelem: 26 rész ;
  • Műfaj: romantikus,dráma,vígjáték,hétköznapi történet;
  • Stúdió: Studio Deen ;
  • Hivatalos honlapja: http://www.tms-e.com/on_air/beibe/
(Visited 75 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .