Cowboy Bebop (TV-sorozat; 1998)

Cowboy Bebop (TV-sorozat; 1998)

A történet 2071-ben játszódik, a nem is olyan távoli jövőben. Az ember már rég bejárta az egész univerzumot, s a Földön kívül más bolygókat is meghódított… Emellett a törvényszegők, bűnözők is rengetegen vannak, napról napra nő a számuk, így a rendőrség már nem bír velük. Ezért egyre több bűnöző fejére vérdíjat tűz ki a kormány. A hatalmas összegű vérdíjak megszerzésének reménye sokakat arra ösztönöz, hogy fejvadászként elfogják e veszélyes bűnözőket. Ilyen fejvadász is Jet Black a volt ISSP ügynök, aki egyik karjának elvesztése után, rejtélyes körülmények között elhagyta munkahelyét. Később hozzátársul Spike Spiegel, aki a Vörös Sárkány nevű bűnszövetkezetnél dolgozott, de mivel élve senki sem léphet ki e szervezetből, ezért megrendezte a saját halálát, és új életet kezdett.

Az ő minden napjaikat követhetjük nyomon, a Bebop nevű hajójuk fedélzetén. Később csapatuk tovább bővül még három fővel: Faye Valentine, egy nagyszájú, talpraesett, gyönyörű, 23 éves lány, akire hatalmas adósságai miatt vérdíjat tűztek ki, de mindig kicsúszik a rendőrök karmai közül. Ő is csatlakozik Spikékhoz (nem nagy örömükre), s elkezdi életét a Bebop fedélzetén. Ott van még Ein, egy úgynevezett adatkutya, aki magas fokú intelligenciával rendelkezik, s több milliót ér(de ezt Spiekék nem tudják), valamint a nagyon aktív, mókás hacker lány, Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky, röviden csak Ed, aki bármilyen számítógépes rendszerbe betud törni. Kis csapatunk így indul hát neki a bűnözők elfogásának, nem mindig túl nagy sikerrel. Az animének tulajdonképpen ők öten a főszereplői. Mindannyiuknak rejtélyes a múltja, ugyanis semmit se lehet arról tudni a történet elején, hogy mit csináltak, hogy éltek eddig. A sorozat előre haladtával, azonban sok titokra fény derül… így Spike tragikus szerelmének, Faye, illetve Jet múltjába is betekintést  nyerhetünk.

A Cowboy Bebop egy nagyon jól kitalált, és megrajzolt történet. Az animáció a 60-as, 70-es éveket idézi (ez a szereplők öltözködésén és néhány épületen látszik, hasonlít egy kicsit a régi James Bond-os filmekhez, de csak szerintem,  és a zene is ezen időket idézi(igazi jazz+blues ), annak ellenére hogy rengeteg űrhajó, gép látható benne. A zene, amit Yoko Kanno neve fényjelez, így már várható, hogy igényes, s pontosan illik az animéhez. A Cowboy Bebopot azonban nem lehet műfajilag konkrétan behatárolni: hiszen vannak komolyabb hangvételű részek (ez főleg a végére igaz), de vannak olyan epizódok is melyeknek alapja a humor, s mellőz minden nemű komolyságot. Így összegezve egy igazi akciódús anime (a részek mindegyikében van lövöldözés, vagy verekedés), kezdetben teljesen vígjátéknak indul, némelyik rész tartalmaz kicsit horrorisztikus, drámai elemeket is.  A szereplők jelleme is szépen kidolgozott, nincsenek azonban „tökéletes” szereplők, mindannyian rendelkeznek kisebb-nagyobb hibával, s jellemük a történet során fejlődik is. Mindenkinek érdemes megnéznie mind a 26 részt, akik szeretik az ilyen típusú, talán egy kicsit krimis animét.

Cowboy Bebop (TV-sorozat; 1998)
Cowboy Bebop (TV-sorozat; 1998) – A csapat: Spike, Jet Black, Faye Valentine, Ed

Adatok

  • Cím: Cowboy Bebop ;
  • Hivatalos honlap: http://www.sunrise-inc.co.jp/datacard/card0165.htm ;
  • Típus: TV sorozat ;
  • Terjedelem: 26 epizód (26 x 25 perc) ;
  • Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi, dráma;
  • Megjelenés éve: 1998 ;
  • Stúdió: Sunrise ;
  • Forgalmazza : Bandai Entertainment ;
  • Animáció : Ogami Yoichi ;
  • Karakter Dizájn : Kawamoto Toshihiro, Yamano Kimitoshi ;
  • Rendezte : Watanabe Shinichiro ;
  • Zene : Kanno Yoko ;
  • Vágó: Murai Sadayuki, Nobumoto Keiko, Sato Dai, Yamaguchi Ryota, Yokote Michiko
(Visited 92 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .