2016 legjobb animéi (végeredmények!)

Pár napos csúszással ugyan, de sikerült összeraknom az infografikát a 2017. január 1-től, 10-ig tartott szavazásról. Idén megint megleptetek, mivel a tavalyi szavazó létszámot megugrottuk! Mintegy 100 fővel többen voksoltatok 2016-os top animéitekről, illetve nagy csalódásaitokról! És ami a legmeglepőbb, hogy a szavazás elején torony magasan a fiúk vezettek – és az általuk preferált Re:Zero anime állt nagyon sokáig az első helyen -, majd a szavazás utolsó napjain hihetetlenül megugrott a lány szavazók száma, és így nem nagy meglepetésre, a Yuri!!! on Ice szerzett aranyérmet (787 lány és 66 fiú voksolt rá elég…elsöprő arányban)! Külföldi szavazásokkal összehasonlítva pedig érdekes volt látni, hogy sem a KonoSuba, sem a Jojo, sem a 91 Days nem jutott be a top 11-be, pedig elvileg ezeket sokan szeretitek. De pontosan mik is lettek a eredmények? Beszéljenek a számok helyettem!

Mi a véleményed a szavazás eredményeiről? Milyen statisztikára lennél még kíváncsi?

A válaszok jöhetnek ide kommentbe. A részletes eredményeket pedig egy Excel dokumentum formájában innen tudjátok letölteni. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett idén is a szavazáson! Nélkületek ez nem jöhetett volna létre! Remélem, jövőre is ugyanilyen lelkesen fogtok voksolni, és terjeszteni a szavazás hírét.

(Visited 15 778 times, 1 visits today)

13 thoughts on “2016 legjobb animéi (végeredmények!)

  1. No, végre itt van! 🙂

    Viszont nem nagyon tudok örülni neki! 🙁

    A „Yuri!!! On Ice”-nak, „Orange”-nak és „Bungou Stray Dogs”-nak nagyon örülök sorozatok terén, filmek terén meg a „The Boy And The Beast”-nek, VISZONT annak nem, hogy sem a 91 Days, sem pedig a 3-Gatsu nincs benne! Nem beszélve a „Your Name” hiányáról, ami nekem egy örök misztikum!

    Azt meg egyenesen viccnek tartom, hogy olyan tucat sablon shonen animék, mint a „Boku No Pico Academia” meg a „Boruto Movie” bekerültek a legjobbak közé! A „Fairy Tail” nevezetű fanservice cucc sikerétől meg egyenesen rosszul lettem!

    A „Re:Rezo” sikerét pedig továbbra sem értem, mert ahogyan én meg xx18Rolandxx is elmondtuk szerintünk egy túlértékelt hype anime, ami a feléig még so-so, onnantól meg egyenes lejtmenet a pokolba!

    Szóval bevallom, csak fél örömöm van a listát látva.

    Viszont gratulálok, hogy egyre többen szavaznak! 😉

    1. Ja, hát ügyesen kellett tolni, hogy több embert elérjek :D. A 91 Days engem is elszomorít, de legalább mi tudjuk, hogy van és mennyire szuper! A 3-gatsu azért sincs a listán, mert csak 2016-ban véget ért anime-sorozatokra lehetett szavazni, és ugye, ez még tart sajnos. 🙂

      A Your name-re eleve nem lehetett szavazni, mert 2016-ban Blu-ray és DVD-megjelenést kapott cuccokra lehetett szavazni. Ezt mindig így csinálom, mert kb senki se tudja megnézni enélkül az adott animét és nem lenne hiteles az eredmény. Jó, kebból volt kiszivárgott kalóz felvétel, de csomó ismerősöm ezt se nézte meg, mert jó minőségben akarja látni. 🙂

  2. Cseppet se feltűnő, hogy időrendben (visszafelé) vannak a népszerűbbek, mint mindig. Ha Yuri januárban lett volna… Konklúzió: Az emberek memóriája korlátolt.

    1. A Boku dake ga inai machi az pl januári volt, és harmadik lett. 🙂 Ha egyedül is, de úgy tűnik az ő emlékét sikerült megőriznie sokaknak. 🙂

      1. ERASED volt a legnépszerűbb télen, a tavaszt és nyarat vitte Re:Zero, az őszt pedig Yuri. E hármat be lehetett tippelni elég könnyen, ami sajnos, hogy a sorrendjüket is, minél frissebb az élmény ugye 😉 Nekem közülük csak Yuri nem tetszett különösebben.
        …és aranyosak az inkompetens sznobok, akik a hype miatt fújnak animékre, mert nehogy már egyetértsenek a közízléssel. A szavazás feltételeivel sincsenek tisztában (ami feketén fehéren ott volt), de jól megmondják, szerencsétlenek 😀
        Ha ősszel ért volna véget Re:Zero, nem kis előnnyel veri a mezőnyt, és talán ugyanez lenne igaz ERASED-ra is. Hogy megérdemelten e, az az egyének lelkiismeretére van bízva 🙂

        1. Ízlések és pofonok, hogy közhelyes legyek :D. Egyébként sok függ attól is, hogy a fansubber csapatok mit fordítanak magyarra. Sajnos, nagyon sokan csak magyar felirattal néznek csak animét. Így nyilván, azok kerülnek fel jobban, ami a fansubberektől eljut a magyar fanokhoz.

  3. Akárki akármit is mond számomra a 91 Days simán az év animéja után jön a Rakugo és a Drifters. A legrosszabb kategória győztese a Kabaneri utána jön a Big Order és a Twin Star Exorcist. De, hogy került a Big Order a csalódás kategóriába? Mit lehetett azon csalódni? Hamár csalódás akkor ott nálam a Re:Zero győzöt., Fel nem tudom fogni mit hájpolnak fel rajta annyira mikor a sztori egy totál átlag Fantasy RPG ami még meg sincs magyarázva, a szereplők csak felszínesen vannak kibontva főleg Emilia, az alapszitu vagyis ez a True Callingos újraéledés az elején jó volt de a 2. felére azt is elfelejtették jóformán,a királynőválasztás csak lóg a levegőben de semmit nem kezdtek vele, a főgonosz papfigura meg annyira túl van játszva, hogy sokkal inkább hasonlít egy bekattant Mórickára mint főgonoszra és nem hiszem el, hogy 26 rész megy el arra,hogy a srác képtelen eldönteni, hogy Emiliát kufircolja meg először vagy a démonlolikat. Az egyedüli mentsvára a zenék voltak illetve, hogy az első 13 rész tényleg érdekes volt de a 2. fele egy csődtömeg amin látszik,hogy menet közben írták az egészet. Tényleg kár érte.
    A Filmes lista láttán ( most nem akarlak megsérteni) de lesül a képemről a bőr! A Fiú és a Szörnyeteg az oké de mit keres rajta az az istenverte Boruto f@ság? És hol van a Kimi no na Wa?

    A Legnagyobb pozitív csalódás egyértelműen a Yuri on Ice volt! Amikor elkezdődött bele se akartam nézni de aztán Mangekyo rábeszélt és tényleg egy nagyon magával ragadó anime volt aminél kb ugyanazt éreztem mint a Princess Tutu-nál vagyis,hogy nem az én műfajom amiről szól de annyira magával ragadó, hogy nem lehet rá haragudni.

    1. Kimi no na wa azért sincs itt, mert csak 2016-ban Blu-ray és DVD megjelenést megért anime-filmekre lehetett szavazni. Ennek meg valószínűleg idén jön ki. Úgyhogy jövőre akár nyerhet is! 🙂

      91 Dayst és a Rakugót sajnáltam nagyon… Itthon nem terjedt el annyira a hírük, mint gondoltam.

      A 3-gatsu no Lion pedig azért nem került fel, mert csak 2016-ban véget ért anime-sorozatokra lehetett szavazni, úgyhogy ez az anime jövőre indul a legjobb címért. 🙂 De nálam a Shouwa Rakugo nyert mindenben, utána a 91 Days, és a 3-gtasu no Lion, meg a Flip Flappers.

  4. Dicséret a munkáért , grafikai munka is jó.
    Van persze pár saját kedvenc amit előrébb várt az ember, s a „csalódásoknál is előrébb gondoltam például a Twin Exorcist,-ezt az animét nagyon elrontották, pedig jól indult.
    Még egy filteres statisztikára mondjuk kíváncsi lettem volna, 18 év alatti és feletti megosztások milyenek. (esetleg még a 30 év felett miként oszlanak meg a kedvelések . ) .
    Reméljük idén is jó kínálat lesz animék-ből (szerencsére többek között a Gintama is folytatódik.. ) és jövőre megint tudunk szavazni 🙂

    1. Köszönöm szépen! Hoh, életkori megoszlásos szűrés tényleg jó ötlet! Megnézem a héten mit tehetek az ügyben. 🙂 Eléggé hadi lábon állok az exceles szűrésekkel :D:D:D.

  5. Már nagyon vártam az eredményeket! 🙂

    Az eredmények szerintem nagyon érdekesek, és örülök, hogy minden évben egyre többen szavaznak. Véleményem szerint, az év csalódásánál jogosan szerepel a YoI. Az első pár részt őszintén tudtam élvezni, viszont a közepe fele már annyira ráállt az anime a fanservicera, hogy számomra élvezhetetlenné tette a sorozatot. Viszont azt meg kell hagyni, hogy az utolsó rész ugyanolyan jól sikerült, mint az első pár darab.

    Nem tudom megoldható-e, de szerintem az is érdekes lenne, ha lehetne szavazni, hogy az adott évben melyik animének volt a legjobb openigje (persze tudom sokan eltekerik a zenéket, de én például mindig végig hallgatom őket :D)
    Amúgy az ahogy az eredmények tálalva lettek, szerintem nagyon pofásra sikeredett. 🙂 Remélem majd jövőre is szavazhatok a kedvenceimre! :3

    1. Örülök, hogy tetszik! Jaj szívesen csinálnék legjobb op/ed szavazást > egy az akadály :D, hogy halál sok idő összegyűjteni az anyagokat hozzá, bár ha felosztom az évbe… huh. Én is szívesen látnék ilyen szavazást! Megnézem mit tehetek. 😉

  6. Kíváncsiságból megnéztem az egyik link megosztó oldal különböző szűrés alapján (imdb pontszám vagy nézettség szerint) milyen sorrend sikerült. Nem sokban tér el. Valóban azok az animék amik eljutnak a magyar anime kedvelőkhöz , azok kerültek fel többnyire a listára/lista elejére .
    ( imdb pont szerint : link: http://filmezz.eu/kereses.php?s=&w=0&o=imdbrating&q=0&l=0&e=2016&c=anime&t=0&h=0 )
    Inkább a nézettségi (http://filmezz.eu/kereses.php?s=&w=0&o=nezettseg&q=0&l=0&e=2016&c=anime&t=0&h=0 ) adatokkal összevetve, például a twin exorcist vezeti a listát, vagy a Alderomin on the sky is népszerű volt , e kettőről elmondható , hogy nem igazán került fel a toplista elejére. (Twin Exorcist megértem, de az Alderomin on the sky például nem volt rossz, csak a befejezés nem sikerült vagy inkább a költségvetés elfogyott a végére. )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .