Panty & Stocking with Garterbelt (TV-sorozat; 2010)

Panty & Stocking with Garterbelt (TV-sorozat; 2010)

Bugyi és zokni

Mi kell egy agyament animéhez? Őrült karakterek, egyéb sztorik összemixelt morzsái, és egy teljesen kiszámíthatatlan történetvezetés, paródiával a köbön! A híres neves GAINAX stúdió, ami nemcsak olyan kult animéket adott nekünk, mint a Neon Genesis Evangelion, vagy a Tengen Toppa Gurren Lagann, idén októberben kellően felkavarta egyedi látványvilágú produkciójával a békés nézőket. A Dead Leaves és FLCL gyönyöreit idézve jött el, a hasonlóan szexi, akció dús, világ megmentős kavalkád, a Panty & Stocking with Garterbelt személyében.

Daten city a bűn fellege (Datenshi / 堕天使 = Fallen Angel kifejezésből származik, ami magyaraul Bukott Angyalt jelent), de minden bűnözőktől, és természetfeletti lényektől dúlt városba kell egy szuperhős, vagy legalábbis annak tűnő brigád. A szőke szex mániás  Panty (Arisa Ogasawara), és kishúga, a beszólogatós, gótloli Stocking (Mariya Ise), minden alkalommal megmentik a várost, ugyan kelletlenül, de más nincs aki helyettesíthetné őket. A lány duó legütősebb adu ászai Panty fegyverré alakítható bugyija, és Stocking zokni katanája, mellyel még egy kaki szörny sem képes felvenni a versenyt. Elborult poénokból, parodisztikus pillanatokból így nincs hiány! De, hogy e lusta leányzók dolgozzanak is valamit, kell egy erős vezér, aki veszély esetén a helyszínre rugdossa őket. Ez a személy pedig nem más, mint a majom képű, afro frizura belőtt Garterbelt (Kōji Ishii), aki még a lányok intim pillanataitól sem riad vissza. Panty ugyanis a férfi teljesítőképesség réme, úgy falja a hím egyedeket mint maci a mézet, Stocking sokkal szűziesebb terepen maradva, csupán az édes süteményeket kebelezi ezer számra. Kedvenc kis foltozott kutyájuk, Chuck (Takashi Nakamura) pedig áldozata a két csaj hisztijének, és düh kitörésének, legtöbbször fénysebességgel látjuk elszállni, és taposó aknaként felrobbanni. És mi lesz, ha ez a testvérpár beindul, és a városra szabadul? Hát férfiak talpon nem maradnak, és hatalmas pusztítás lesz az egyébként békés városban. A töketlen férfiak is megtalálhatják minta példányukat, Brief személyében, aki anti szellem detektorként működik, és Panty iránt táplál vonzalmat.

Animáció és a többi ami jó

A sorozat látványvilága azért nem teljesen új, láttunk mi már ilyet pl.: a hasonlóan elborult Dead Leavesben, ahol egy szerelemes pár, Pandy és Retro döntötte romba Tokió városát. (Ez ugyan az Imaitoonz és a Production IG közös munkája, ami meglátszik itt is, mivel az Offline editinget ők kapták meg.) Vagy, a lövöldözős effektek, és furcsa kamera állások már az FLCL-ben (Furi Kuri) is feltűntek, ha még itt az animáció meg is maradt mangásnak, a sorozat mozgásvilága nagyon hasonlít (GAINAX és Prudiction IG munkája ez is – a sztori egy srácról szól, akit fejbe vágnak egy gitárral, és ettől kezdve indul az őrült forgatag szerelemmel, és világ megmentéssel). Ha a látványvilágot röviden kellene jellemezni, akkor az amerikai rajzfilmek síkszerű, színes imázsa keveredik a mangás dinamizmussal, és pörgéssel.

Bárki bármilyen animére, amerikai rajzfilmre találhat benne utalásokat, például a színes „magical-girl” szerű cuki hős lányok a Pindúr Pandúrokat (The Powerpuff Girls) juttathatják eszünkbe, de az afro frizurás Mohó Jojó, vagy Boci és Pipi (Cow & Chicken)szexes, ütlegelős poénjai is felrémlenek. Láttam egy Johnny Bravo hasonmást, nagyobb macsó sikerrel, Chuck képében pedig számomra az örök ideg borzongató kedvenc, Bátor, a gyáva kutya (Courage the Cowardly Dog) köszönt vissza horror fóbiájával, és állandó kinyiffanási kísérleteivel. De az animék se maradnak parlagon. Panty és Stocking látszólag kis loli lányok, de ha bevetésre kerül a sor, akkor láthatjuk igazi, szexi énjüket (nagyobb mellek, és normál animés testarányok), az „átváltozásuk” tipikus magical-girl beütésű, pl.: a Wedding Peach-ben várták mindig a csajok a harang zúgást úgy mint angyalaink, és még a szerelésük is hasonló.

Szóval, e csilli-villi világban szem nem marad szárazon, a szokatlan animációt ütős zene támasztja alá a technótól a zúzásig. A csajok egyébként a város „védő angyali” (tiszta Charlie Angyalai feeling), és minden egyes gonosz lélek, szörny elpusztításáért kapnak egy Heaven’s érmet, a cityt bezengő harang zúgáson túl. Szinkronhangjaik pofásak lettek, Pantyé dögös, és nőcis, míg Stocking a tipikus elborult loliként szólal meg.

Az animét Hiroyuki Imaishi (Dead Leaves, Gurren Lagann, Re: Cutie Honey) rendezi, míg az epizódokat Geek Fleet koordinálja. A beteg de tetszetős karakter dizájnt pedig Atsushi Nishigori (Gurren Lagann, Shikabane Hime: Aka/Kuro op animáció) szolgáltatja. Aki unatkozik, és fél óra erejéig akar egy eszement komédia sorozaton borulni, nem fél a hülyeségtől, és az értelmetlen zúzásoktól, akkor ez az ő animéje. Tessék nézni! 😀

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=83]
Adatok
  • Japán cím: パンティ&ストッキングwithガーターベルト
  • Angol cím: Panty & Stocking with Garterbelt
  • Epizód rendező: Geek Fleet
  • Rendezte: Hiroyuki Imaishi
  • Forgatókönyv: Hiromi Wakabayashi (plot; eps 3-4), Hiroshi Sako (script; ep 4), Hiroyuki Imaishi (ep 1), Masahiko Otsuka (ep 2), Shigeto Koyama (ep 6)
  • Zene: Taku Takahashi (m-flo), TCY Crew
  • Karakter dizájn: Atsushi Nishigori
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: seinen, akció, komédia, paródia, ecchi
  • Stúdió: GAINAX, Production IG
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); My Animelist (eng)
(Visited 358 times, 1 visits today)

One thought on “Panty & Stocking with Garterbelt (TV-sorozat; 2010)

  1. Anyám borogass, még egy ilyen elborult alkotást. 😀
    A cikk tetszik, felkeltette a kíváncsiságomat. Kedvem támadt belenézni ebbe az „agyament anime”-be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .