Tsukasa Hojo: Family Compo / ファミリー・コンポ /F.COMPO(manga; 1997)

Tsukasa Hojo: Family Compo / ファミリー・コンポ (manga; 1997)

Tsukasa Hojo: Family Compo / ファミリー・コンポ /F.COMPO(manga; 1997)
Tsukasa Hojo: Family Compo / ファミリー・コンポ /F.COMPO(manga; 1997)
Egy rém „furcsa” család

Már lassan egy hete olvasgatom Tsukasa Hojotól a Family Compo című képregényét, de még mindig nem tudtam betelni vele. A mangában meg van minden, ami egy szórakoztató komédiához kell: aranyos karakterek, abszurd helyzetek, és egy furcsa család nem éppen hétköznapi felállása. A teljes mértékben komédiára alapozó alkotásban van ugyan egy csipetnyi dráma, de 14 köteten át nyújt kellemes kikapcsolódást. (Minden napra egy kötet belőle, és meg van a napi boldogsághormonunk :D.)

Sztori: főszereplőnk a 20 éves Yanagiba Masahiko, aki édesanyját még óvodáskorában, édesapját pedig 1 hónapja veszítette el. A gyerekes srác sosem tapasztalhatta meg az igazi családi boldogságot, erre a semmiből hirtelen előterem egy rég elfeledett nagybácsi, egykori édesanyja öcsikéje. Helyesebben, a nagybácsi felesége, Yukari Wakane keresi fel magányos főhősünket, és meghívja magukhoz, mint új családtagot. Masahiko habozik, de a kíváncsiság, és nagynénije félelmetes hasonlósága elhunyt édesanyjához, meggyőzi egy látogatás erejéig. Ám az első este elég sokkolóan végződik. Nem elég, hogy Masahiko kap egy dögös 16 éves unokahugit, hanem nagybácsija, és nagynénje sem éppen az, akiknek mutatják magukat. Nem véletlenül szakított meg velük minden kapcsolatot Masahiko családja… Ugyanis a gyönyörű Yukari nagynéni, valójában férfi, nagybácsija, az igencsak férfias Sora, pedig nő. A transzvesztita szülők miatti döbbenet után, csak a következő kérdőjel marad Masahiko fejében: vajon dögös lányuk, a nagyszájú, akaratos Shion most tényleg lány, vagy ne adj Isten, fiú? A helyzet csak bonyolódik, mikor Masahiko csajozni kezd, ráadásul shounen mangaka nagybácsija, Sora, egyik alkalmi asszisztensével, Asaoka Yokóval jön össze.

Humor hátán humor, és a szerelmi háromszögek egyvelege kavarodik a képregény lapjain, van itt minden felállásra példa: reménytelenül szerelmes yakuza főnöktől kezdve, a lökött rokonokon át, akik néha maguk se tudják, hogy most fiúk, vagy lányok. Nagyon aranyos, a grafika is a toppon van (az Angel Heart színvonalát hozza), úgyhogy kacagásra felkészülni. 🙂

AdatokTerjedelem – 14 kötet (befejezett); Kiadó –  Shueisha; Magazin – Manga Allman; Célközönség – Seinen; Egyéb címek: ファミリー・コンポ, 非常家庭, F.COMPO, F.COMPO
LinkekMangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates Manga (adatok); ANN (adatok)

(Visited 69 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .