Black Lagoon: Roberta’s Blood Trail (OAV; 2010)

Black Lagoon: Roberta’s Blood Trail (OAV; 2010)

Black Lagoon rajongók figyelem, elindult a hírhedt sorozat harmadik évada, még több akció jelenettel, vérrel, a Roberta nevű gyilkos szobalány főszereplésével. A Madhouse stúdió 2006-ban lefutott siker szériája ugyan egy rövid, Hellsing Ultimate-hez hasonló megjelenésű OVA-ként tér vissza, így a terjedelme mindössze 5 epizód lesz, az első rész július 17-én jelenik meg DVD-én, de már június 27-én bemutatták. A következő részek várhatólag idén szeptemberben, novemberben, decemberben és 2011 márciusában jelennek meg az anime hivatalos honlapja szerint. Az OVA széria követi a sorozatot, így annak előzetes ismerete nélkül nem érdemes neki kezdeni. Az OVA előzményeiről, azaz a Black Lagoon korábbi két évadáról itt olvashattok.

A új évadban minden maradt a régi, ugyanaz a westernes, vérfürdős, mégis a becsület és a bűnözés körül forrongó hangulat, szép karakter dizájn látványos harci jelenetekkel, és a már megismert Mell által előadott opening dallal (Red fraction IO drive mix), melyet újra remixeltek egy kicsit. Az opening animáció nagyon hangulatos, effektekkel feltuningolt, az endingben pedig egy katonai indulószerű muzsika, a „When Johnny Comes Marching Home” csendül fel Edison előadásában.

Egy háború kirobbantásának 5 lépése

Robertát még a Black Lagoon első évadának 8-10. epizódjában ismertük meg, mikor is egy maga romba döntötte a törvényen kívüliek városát, és a Fekete Lagúna főhadiszállását, Rapangát. A columbiai maffia báró első számú embere, és egyben Roberta „gazdája”, jól előre eltervezett merénylet áldozata lett. A jószívű, a maga köreiben hatalmas tisztességnek örvendő egykori maffiózó fiát, Garciát, nem sokkal ezután elrabolták. A kisfiút a Fekete Lagúna csapatának (a harcias Levi, az egykori japán üzletember Rokuro, a számtech zseni Benny, és vezetőjük  Dutch) kellett „leszállítania”, ám Roberta elég keményen keresztbe tett nekik.

Roberta most tehát visszatér, mégpedig, hogy végleges bosszút álljon azokon akik „gazdája” haláláért felelősek, még azzal sem foglalkozik, hogy tettei akár nemzetközi konfliktushoz is vezethetnek.  Ekkor az egykori kisfiú, Garcia, a Fekete Lagoonához fordul segítségéért. A kisfiú megakarja találni egykori szolgálólányát, aki egyetlen családja, és célja hogy megállítsa értelmetlen harcában. Ehhez elsősorban Rokuro támogatását kéri. Ám főhősünk, Rokuro (Rock), nem nagyon heverte ki még azt, ami Tokióban történt (mindazon ártatlan, szánandó életet, mint a tokiói maffia vezér örökösének, Yukiónak a halálát, vagy a  korábbról ismert szerencsétlen romániai ikrek sorsát). Kérdés, hogy Rokuro képes lesz-e ismét harcba szállni a „jó ügyért”, és kész-e vállalni a kockázatot, hogy szemtanúja legyen egy újabb ártatlan élet kimúlásának. Másrészt, az idő egyre fogy, mert Roberta bosszúja már rég működésbe lépett, és csak percek kérdése mikor roppan össze Rappanga amúgy is törékeny békéje, és lesz egy megfékezhetetlen vérfürdő színhelye.

Mindeközben elkalandozunk a vietnami háborúba, Saigonba, és megismerjük Roberta múltját, talán egész pici korától kezdve, katonai tevékenységével együtt. Mellette Garcia új szobalánya, a felvágott nyelvű, humoros Fabiora is fontosabb szerephez jut, és felejthetetlen pillanatokat szerezhet különös célzási képességeivel (férfiak vigyázzatok vele XD).

A Black Lagoon tehát visszatért, sajnos rövid terjedelemmel, de annál izgalmasabb jelenetekkel. Az alkotói gárda maradt a régi: az OVA-t Sunao Katabuchi (Street Fighter, Meiken Lassie, Mai Mai Miracle) rendezi, a karakter dizájnt Masanori Shino (Aoi Bungaku, Gungrace, Kurozuka, Shigurui: Death Frenzy) készíti. A felejthetetlen, nagyon hangulatos zenei aláfestésért Jun Nishimura felel. Az eredeti történetet Rei Hiroe írta éés rajzolta. Az eredetileg képregényként debütáló széria 2002-ben indult, a Sunday GX magazinban. Eddig 9 kötete jelent meg, és még mindig fut a manga változat, melyet 2008-ban egy light novel is kiegészített.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=28]

m
Adatok

  • Japán cím: ブラック・ラグーン
  • Angol cím: Black Lagoon: Roberta`s Blood Trail
  • Eredeti történet: Rei Hiroe
  • Rendezte: Sunao Katabuchi
  • Karakter design: Masanori Shino
  • Zene: Edison és Jun Nishimura
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 5 epizód
  • Műfaj: akció, dráma, vígjáték, háborús, seinen
  • Stúdió: Madhouse
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap),  Wikipédia (eng)
(Visited 187 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Black Lagoon: Roberta’s Blood Trail (OAV; 2010)

  1. Már régóta vártam erre az ovára. Maga a történet, ami annyira megfogott. Mivel annyira ellentmondó sok helyen. Ahol az erkölcsök, ideálok összeütköznek.:) És persze Robertát se szabad kihagyni, aki ezúttal keményebb, mint valaha és senki se állíthatja le a vérszomját, vagy bosszúvágyát:D

    1. Háh, végre valaki aki szintén a sorozat megszállottja :d, Én is vártam nagyon, a Robertás jelenetek meg nem semmik. Eszméletlen a csaj, ahogy holt nyugodtan, mint egy óvónő nyirbálja az embereket. 🙂

  2. Érdekes hasonlat:D
    Igen a megszállotja lettem, főleg Roberta miatt. Csak azt sajnálom, hogy néhol most így az első ovában elrugaszkodtak a készítők az eredeti mangától. Csak annyit remélek még, hogy amikor az első összecsapás van, ott nem babrálnak semmit. Remélem érted, mire célzok:D

  3. De az a nagy kár, hogy nem lesz benne semmi olyan jelenet, hogy azt mondjam:OMG. Ha jól néztem csak egy vagy két Robertás jelenet lesz.

  4. Ne aggódj, szerintem a 3. részben már javában megy majd a Roberta-féle öldöklés barrettel meg társaival:P

  5. Amúgy képzeld, rá kellett jönnöm, hogy az utolsó fejezet nem egész. Vagyis az eredeti kiadásban(9. kötet) voltak benne a hiányzó lapok. És amikor én megláttam,….O.O. Mutatok majd linket, ha érdekel, de szerintem fog:P Engem kiütött…Erősen spoiler-szagú.

  6. CHatben megtalálod a két oldalt, csak ennyit tudtam az extra oldalakból megszerezni.

    1. Köszi, 🙂 Teljesen lehidaltam, nem hittem volna hogy a kis legény ilyen „tökös” lesz :D, mennyi az esélye, hogy ez a jelenet bekerül az animébe? Mindent megadnék érte :D.

  7. Szerintem belekerül, mivel ez az eredeti történet. Csak, szerintem a money és példányszám végett direkt csak a mangában jelent meg. De végre megértettem, hogy miért volt véres a szája….XD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .