Aki Yoshino: Shuukatsu!! – Kimi ni Naitei (2008; manga)

Aki Yoshino: Shuukatsu!! – Kimi ni Naitei (2008) és további mangái
Aki Yoshino: Shuukatsu!! - Kimi ni Naitei (2008; manga)

Gyengéd érzelmek, női romantika, és a nagy betűs egyetemi évek, megfűszerezve egy kis párkapcsolat és munka vadászattal a friss diplomák bezsebelése után.

A josei mangák újabb jeles képviselőjére bukkantam Aki Yoshino személyében. A rendkívül cuki, és könnyed rajzstílusa mellett, rettentően aranyos történetekkel vonzza magához a napi tanulási maraton után már kikészült kék harisnyás egyetemistákat. A mangaka 2003-ban debütált Natsu Matsuri című munkájával, az októberi Monthly Flowers magazinban. Emellett megnyerte a 22. Silky Manga Taushou díjat ugyanebben az évben egy oneshot történetével, a Happiness Ron-nal (literally The Theory of Happiness).

Szerencsére eddigi 6 ismert, többnyire 1-2 kötetes mangái közül már 4 angol fordításban is olvasható többek között a MangaFox.com-on és az általam újonnan felfedezett MangaToshokan-on. A rövid történetei egytől egyig szívet melengetőek, szívesen szerepeltet egyetemistákat illetve fiatal pályakezdőket az alkotásaiban. Nagy drámák helyett inkább az érzelmek lassú kibontakozásán, és kisebb megható pillanatokon van a hangsúly.

Kedvenc történetem tőle, a két kötetes Shuukatsu!! – Kimi ni Naitei (Job Hunting – Tentative Job Offer), mely 2008-ban jelent meg a Shogakukan kiadótól, a Petit Comic lapjain. A történet főhősnője Asaoka Yuuri, 21 éves leányzó, aki végzős egyetemistaként állás interjúkra rá, hogy egyetemi tanulmányai végén már a munkaerőpiacon is helyt álljon. Az irodalom szakos lánynak van egy kis hibája: rettentően izgulós, nincs önbizalma, és minden érzelem azonnal kiül az arcára. Már 49. meghallgatása is szomorú vereséggel zárul, ám az utolsó megmérettetésen véletlenül megismerkedik az egyetem legnépszerűbb zsenijével, Manabe Ryouji-val.

A fiú csöppet sem kedvesen oktatja ki, hogy miként lenne érdemes viselkednie egy állás interjún. Ismeretségük így elég rosszul indul, de ahogy Yuuri-chan egyre jobban megismeri a fiút, egyre inkább beleszeret. A fiú magabiztossága, tartása, felkészültsége, komolysága nagyon imponál neki. Ám kétbalkezes főhősnőnk nem éppen könnyű fába vágta a fejszéjét. Hiszen Manabe-kunnak nem áll szándékában bárkivel is járni az egyetem végéig, elsősorban a karrierjére akar összpontosítani, ráadásul csak az olyan emberek érdeklik, akik tudják, hogy mit akarnak az élettől. De szerencsére Yuuri nyílt őszintesége, élet szeretete, hihetetlen mértékű lelkesedése a legapróbb dolgok iránt is, nem hagyják hidegen főszereplőnket, aki titkon szintén gyengéd érzelmeket kezd el táplálni hősnőnk irányába. Ám a szerelem mindig nehéz, és kis furcsa párcskánk előtt még hosszú út áll.

A karakterek rendkívül szerethetőek, ráadásul rengeteg komikus szituációnak adnak teret. A rajzolás szép és könnyed, bár a hátterek ritkán szerepelnek. A grafikai stílus talán Yoshihara Yuuki-éhoz hasonlít a leginkább. Aki egy könnyed, romantikus történetre vágyik, annak tökéletes választás lehet.

Linkek: MangaFox.com (online fejezetek angol fordításban); Baka-Updates (manga információk)


Aki Yoshino további művei:

Yuru koi / ゆる恋 / All Love (2007)

Aki Yoshino: Yuru koi / ゆる恋 / All Love (2007)

Az egy kötetes történet 3 rövid külön sztorit mesél el. Az első történet 3 fejezetet ölel fel. A főhősnő, Suzu nagy csalódás után tér vissza családjához, a vidéki kisvárosba. A mindig tökéletes munkát nyújtó, bárkinek szívességet tevő lány belefáradt, hogy mindig mások kedve szerint cselekszik, és mindenből a maximumot kell nyújtania. Éppen nagy letörten cammog a hóesésben haza, mikor véletlenül belelép egy gödörbe. Ekkor jelenik meg a bolondos Shou-kun, aki a gödröt is ásta, és első pillanatra valami felizzik közöttük. Hogy ebből szerelem lesz első látásra? Kiderül, ha elolvassátok kis szerelmi-komédiájukat. 🙂

The Third Confession és a Happy Birthday című one-shottok zárják a kötetet. A Third Confession-ban megjelenő főhősnő boldogan tér vissza egykori középiskolájába tanítási gyakorlatra. Az immár 21 éves lány nosztalgiával eltelve gondol vissza egykori biológiai tanárára, akibe tiniként fülig szerelmes volt, és be is vallotta neki érzelmeit, csak az akkor szintén 21 éves, szintén gyakornok fiú, visszautasította. Az azóta eltelt 4 év alatt a lány azt hitte elfelejtette első szerelmét, de amint meglátja egykori sense-jét, ismét fellobbanak a régi érzelmek. És immár felnőtt nőként talán nagyobb eséllyel hódíthatja meg a szívét. 🙂

Az utolsó történet, a Happy Brithday főhősnője születésnapjára készül nagy lelkesen. Nemcsak azért örül, mert végre munkahelyén is sikerült szabadságot kivennie, hanem mert már egy éve barátjával, és egyben szomszédjával ápol mély szerelmi kapcsolatot. Úgy tervezi, hogy e boldog napot végig a kiválasztott Nagy Ő-vel tölti, csak éppen nem várt komplikációk lépnek fel.

Linkek: MangaFox.com (online fejezetek angolul); Baka-Updates (manga információk)


Nonchan to Watashi / のんちゃんと私 (2008)

Aki Yoshino: Nonchan to Watashi (2008)

Aranyos kis romantikus-komédia egy oneshot köntösében a Nonchan to Watashi. A történet főszereplői Risa és Takumi. A két fiatal gyerekkoruk óta barátok, ám egy kellemetlen középiskolai incidens miatt eltávolodtak egymástól. Az ártatlan, és szorgalmas Takumi igazi szívtipró macsó lett, míg a mindig reménytelen szerelmek után futó Risa, legújabb szerelmi csalódásából próbál kilábalni.

Risa maga sem tudja miért, de egyre inkább zavarja Takumi felelőtlen viselkedése, és régi barátságukat szeretné visszaállítani, ezzel szemben Takumi is érdekesen viselkedik, mintha már régóta szerelmes lenne kicsit szerencsétlen főhősnőnkbe.

Linkek: MangaFox.com (online fejezetek angolul); Baka-Updates (manga információk)

k


Tada, Kimi wo Aishiteru / Heavenly Forest / ただ、君を愛してる (2006)

Aki Yoshino: Tada, Kimi wo Aishiteru (2006)

Aki Yoshino egyik drámával, és tragédiával teli, immár komolyabb és szomorkásabb hangvételű műve ez. A Heavenly Forest jelenleg is futó mangája az alkotónőnek. A történetben megismerjük ezúttal fiú főhősünket, aki saját szemszögéből meséli el a történteket.

Az amatőr fotóművész Matoko, angol szakos egyetemista fiú, ki  egy nap különös barátságot köt a még különösebb francia szakos Shizuruval. Matoko eleve félénk, kicsit visszahúzódó fiú, aki rengeteg mindenre allergiás, és még tömeg fóbiája is van. A lökött, és fiús alkatú Shizuru vele ellentétben imádja az életet, és a természetet, és nyíltan kimond mindent, ami a szívét nyomja. Matoko akarva akaratlanul megkedveli a lányt, miközben egyik szaktársába, a gyönyörű Miyuka szerelmes.

Shizurura barátként tekint, ám egy nap a lány bevallja, hogy Makoto az első szerelme. A különös vallomást nem követi semmi, megállapodnak, hogy barátok maradnak, hiszen Makoto szíve már foglalt. Ám Shizuru biztosítja, hogy csak várja ki a végét, majd egyszer ő is olyan gyönyörű nő lesz, mint Miyuki, Makoto bánni fogja, hogy nem szeretett belé.

Egyetemi életük így bolondozással, és kellemes percekkel telik, egészen addig a napig, míg Shizuru el nem szökik otthonról. A lány kisöccse váratlanul meghal, és Shizuru nem bírja elviselni az otthoni légkört. Miután nincs hova mennie, Makoto fogadja be a lakásába, így kezdődik együttélésük, mely nem várt fordulatok, és tragédiákat sejtet előre.

Linkek: Manga Toshokan (online fejezetek angolul); Baka-Updates (manga információk)

(Visited 80 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .