Laurell K. Hamilton: Anita Blake vámpírvadász könyvsorozat (könyv; 1993-)

Laurell K. Hamilton: Anita Blake vámpírvadász könyvsorozat (könyv; 1993-)

Bűnös vágyak
Bűnös vágyak

Erre a könyvsorozatra egyik barátnőm hívta fel a figyelmem, és nagyon hálás is vagyok érte, mert egyből rákattantam XD. Laurell K. Hamilton siker sorozata, megteremtette modern korunk vámpírvadászát és Halottkeltőjét, Anita Blake-et, aki úgy harcol, mint Buffy, olyan vicces, mint A’lucard (Hellsing). A széria első kötete, a Bűnös vágyak (Guilty Pleasures), 1993-ban látta meg a napvilágot, és a sorozat a New York Times best sellere lett, sőt azóta az írónő már a sorozat 18-19. kötetét írja, mely 2010-ben kerül kiadásra! Hazánkban a sorozat 16 kötete szerezhető be magyar fordításban (el is kezdtem gyűjteni ^^, már két kötete meg van). Sőt, elvileg egy mozifilm is készül belőle.

Az írónő, 1963-ban született Arkansas-ban, amerikai romantikus-fantasy író. Az Anita Blake sorozat mellett van egy másik sorozata, a Merry Gentry, melyben egy tündér találkozásáról ír a való világgal.

A Bűnös vágyak, a sorozat első kötete, meg az első pár oldal után meggyőzőtt arról, hogy egy rendkívül izgalmas, sablonoktól mentes történetre bukkantam. A cselekmény nem romantikus túlzottan, inkább akciódús, és csábító :). Olyan világban játszódik, mint a True Blood, a vámpírok a társadalom részét képezik, vannak pártjaik, egyházuk. A rendőrség egy speciális osztaga foglalkozik a vámpír bűnesetekkel, és más természetfeletti jelenségekkel, mint zombik, farkasemberek. E csoportnak segít Anita mellékállásban, aki mellesleg főállású Halottkeltő is egyben.

E kötetben Anitát a vámpírok arra kényszerítik, hogy segítsen nekik megtalálni a vámpír sorozatgyilkosságok elkövetőit. Anitának nem igen tetszik ez a munka, főleg, hogy a saját, és barátai élete is kockán forog, amit egy több ezer éves vámpírmester, Nicholaos biztosít. Az ártatlan kislány képében megjelenő vámpír, kegyetlen eszközökkel veszi rá Anitát a munkára. Anita nyomozása során pedig nemcsak további vámpírokkal (pl.: az Anitára hajtó Jean-Clauddal) ismerkedhetünk meg, hanem pl.: a harapás függő Philippel, a profi bér-vámpír gyilkos Edwarddal, vagy Anita régi ellenlábasával, Valentinnel. Az akciódús, fordulatos sztorit, Anita fergeteges humora, és szarkasztikus megjegyzései teszik színessé. Az éjszaka vonzó sötétje veszélyeket rejt magában, és néha van, ami még a vámpíroknál is lehet félelmetesebb…

Linkek: Wikipédia (szerző, művei); Hamilton hivatalos oldala (művei); Libri. hu (könyvei)

(Visited 1 555 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .