Riportok az anime-manga fanokról

Riportok az anime-manga fanokról

Az AnimeAddicts fórumát olvasva, az RTL Club-os XXI. században szereplő animés-mangás összeálítás, eléggé szélsőséges érzelmeket váltott ki. Volt, aki teljesen felháborodott, volt, aki a rövid terjedelemre, és kevés információra panaszkodott, volt aki korrektnek és pozitív hangvételűnek ítélte. Tény, hogy rövidített, kisarkított lett, és a monológhoz nem éppen passzoló képsorokat vágtak be pl.: világ megmentése Kaleido Starral. A hangnem tartózkodó volt, és pár hibás dolog is előfordult. Az még is kiemelendő, hogy egy kereskedelmi tévécsatorna vette a fáradtságot (megint), hogy elmenjen egy ilyen kaliberű találkozóra, bár tény, mélyebben is beleáshatták volna magukat, ha igazi tényfeltáró riportot akarnak. Esetleg részt vehettek volna magán a rendezvényeken, és az ottani programokból is mutathattak volna részleteket, pl.: rajzverseny. Az RTL készített egy korábbi riportot is, mely a Fókuszban (videó) ment le, ez sokkal korrektebb, és pozitívabb véleményeket vont maga után, nem véletlenül.

Előzmények: a korábbi vihart kavart Frei dossziéban foglalkoztak majdnem először a szubkultúrával, de itt rettentően kisarkították a jelenséget, és az erőszakra, szexualitásra mentek rá a készítők.

Pozitívum: Október 28-án, a Duna TV-én, 22:25-kor lesz egy francia dokumentumfilm, A mangák világa (Monde manga) címmel. A film 2004-ben készült, az alkotói: Hervé Martin-Delpierre és Jérome Schmidt újságírók, akik egy korábbi korrekt kiadványt is készítettek: A manga címmel, ez a kötet magyarul is megjelent.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .