Sora no Manimani (TV-sorozat; 2009)

Sora no Manimani (TV-sorozat; 2009)

Sora no Manimani

Még egy kedvemre való anime a nyáron ^^. Könnyed, vicces, romantikus kis hétköznapi történet. Ha  valamihez hasonlítani kellene, akkor a Nodame Cantaible (aminek mellesleg augusztusban jön egy újabb folytatása idén nyamm!) jut eszembe. Mindkettőben a női főszereplő kicsit lökött, kicsit nagyon, és végtelenül ragaszkodik a férfi „főhőshöz”, akinek ez látszólag cseppet sem tetszik, jól meg volt ő a maga ki magányos burkában. A Sora no Manimani pont így indul. Ehhez mérten a karakter dizájn egyszerű és finom, élénk színekben gazdag, kevésbé árnyalt jelenetek jellemzik, mint mondjuk egy komolyabb hangvételű animét. Elsősorban vígjáték, így ritkán kell komolyan venni a történéseket. A zene is pont jó, mint az animáció.

Az alkotók: hát az animációs stúdióról, amely készíti, erről túl sokat nem tudok (Studio Comet). A történetet eredetileg Mami Kashiwabara álmodta meg képregényben, még 2005-ben, és eddig 5 kötete jelent meg. Az ebből készült anime adaptációt Shinji Takamatsu rendezte (korábbi művei: Flame of Recca, Ginban Kaleidoscope, School Rumble). A karakter dizájhoz visszatérve, ezen Hajime Watanabe dolgozott (munkái: Kalido star – innen voltak nekem olyan ismerősek a vigurák, Di Gi Charat, School Rumble, Uta-Kata, Les Misérables Shoujo Cossette). A könnyed, humoros történet vezetés miatt valószínűnek tartom, hogy csupán 13 részes lesz (ez még persze változhat), ha a Natsu no Arashiból indulok ki, aminek szintén most lett vége pár hete (ez is 13 részes lett).

Történet: Saku Ooyagi édesanyjával nem rég költözött vissza abba a városba, ahol gyermekkora egy részét töltötte. Abban a reményben kezdi el a felső középiskolát, hogy napjai továbbra is békében és eseménytelenül fognak telni. A fiú mindene az olvasás, amelytől soha semmi nem tudja eltántorítani. Vagyis egy valami igen, helyesbítve, egy valaki, aki egy hurrikán erejével csap le rá, és ragadja magával. A srác előre fél a találkozástól, a kegyetlen és veszélyes Mihoshi Akenoval. A lány egy évvel idősebb nála, de hét évvel ezeleőtt volt egy kellemetlen incidens esett meg közöttük. A kis Mihoshi állandóan körülötte legyeskedett, rángatta magával, mint egy rongybabát, és mindig magával cipelte csillagokat nézni. Azzal hitegette, hogy a barátja, és majd írnak egymásnak, ha Sakuék elköltöznek. Ám az utolsó találkozásukkor Mihoshi csúnyán leesett egy fáról, Saku meg akarta menteni, amikor is a fiú eltörte a karját. Mihoshi persze egyszer sem látogatta meg, mikor kórházban volt! Úgyhogy e „keserves múlt” után Saku mindent megtesz hogy láthatatlan maradjon, és legfőképp elkerülje a lányt.

Pechére Mihoshival egy suliba került, ráadásul a lány már a háztetőn várja az érkező elsősöket, hogy becsalogassa őket a Csillagászati klub tagjai közé. Mikor felfedezi régi barátját, „mint egy őrült ki letépte láncát” veti rá magát, ölelgeti, és mindáron arra akarja bírni, hogy csatlakozzon a klubhoz.

Miközben Saku mindent megtesz, hogy távol maradjon Mihoshitól, kiderül, hogy a múlt nem is olyan kegyetlen, mint ahogy emlékszik rá. Mihoshi valójában nagyon szerette Sakut, de mikor leesett a fáról, ő is kórházba került, és nem tudott kapcsolatba lépni a fiúval. Így Saku rájön, hogy Mihoshi a sok butasága ellenére tényleg kedves lány, és hát nincs mit tenni, csatlakozik a klubhoz, a lány nagy örömére és kitartó ostromlásának hála.^^

Mellettük megismerjük a klub további tagjait, mely csak nehézkes indulás után tud igazi működésbe lépni. A klub vezető egy beteges fiú, aki minden egyes pillanatban vagy elájul vagy éppen nagy mennyiségű vért köhög fel, ez főleg akkor kellemetlen mior éjszakai csillagvadászatra indulnak, és ő vezetné a csapatot ^^. Ott van még  higgadt és felnőttes Sayo Yarai, Mihoshi osztálytársa, aki mindig békítőleg próbál fellépni, és kordában tartani az indulatokat, főleg ha az iskolai tanács elnöke, Fumie van a közelben. Fumie és Mihoshi örök harcot vívnak egymással, és hát Fumie mindenhogy keresztbe szeretne tenni a  Csillagászati klubnak. Később csatlakozik a klubhoz még Saku két osztálytársa is. A gyönyörű Hime Makita, aki régóta szerelmes Sakuba, így mégsem hagyhatja, hogy ez a nőstény tigris, mint Mihoshi a kedvére bánjon a fiúval. Ő és Mihoshi között állandó a perlekedés a fiú kegyeiért ^^. A másik tag, egy kicsit perverz, ennek ellenére kisfiús termetével vetődő srác (a nevét elfejtettem ^^, de ő is állandó szereplő lesz), aki mellesleg Hime vonzalmát szeretné felkelteni, sikertelenül.

Ők lennének hát a kis csapat, akiknek minden napjait követhetjük majd nyomon. Humor, humor hátán lesz az biztos, már az első két részben volt jó sok megmosolyogtató jelenet. Úgyhogy, aki kedveli a hasonló nyugodt mégis aranyosan komikus animéket, egy kis romantikus szállal, annak jó választás lehet a nyári hőségben kikapcsolódásra. Az élvezetet fokozza az édes chihi ábrázolásmód, ami akkor jön elő, ha éppen valami humoros készülődik ^^.

Anime adatok:

  • Japán cím: Sora no Manimani
  • Történet/manga: Mami Kashiwabara
  • Rendezte: Shinji Takamatsu
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem:13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, romantika, shoujo
  • Karakter dizájn: Hajime Watanabe
  • Stúdió: Studio Comet
  • Opening: „Super Noisy” ~ Sphere
  • Ending: „Hoshikuzu no Surround” ~ CooRise
  • Linkek: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wikipedia (eng)
(Visited 28 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .