Malice@Doll (OVA; 2001)

Malice@Doll (OVA; 2001)

Meglepődve bukkantam rá erre a rövid OVA-ra a tárhelyt cserélt Boxtorrents (most már BakaBT) oldalán. A Malice@Doll Chiaki J. Konaka eredeti koncepciója alapján készült 2001-ben, és 2008-ban megélt egy újra kiadást Blu-Rayes változatban. A körülbelül másfél órás OVA-sorozatot az USA-ban is kiadták, így alapvetően készült hozzá angol szinkron is.

Visszatérve a Malice@Doll történetének kitalálójához, Chiaki J. Konaka nevéhez olyan művek fűződnek, mint az Armitage III (OVA), ennek ő készítette az eredeti mangáját, valamint kisebb-nagyobb munkálatokat végzett a Parasite Dolls-on (OVA), Rahxephon-on (TV), Serial Experiments Lain-en (TV), Texhnolyze-en (TV); Ghost Hound-on (TV), Kino’s Travels – the Beautiful World (movie), Hellsing (TV), stb. A Malice@Doll egy kis művészi utazásnak tűnik a számítógép nyújtotta lehetőségek tárházában, ami a kivitelezést illeti. A története tömör és rövid, és ha nagyon akarunk belemagyarázhatunk filozófiai gondolatokat… De egyszerűen leülhetünk és megnézhetjük egyszer. Egyszer, mert a látványvilágtól az ember nem esik hanyatt, pedig vannak benne szép képek. Az egész olyan, mint egy gyenge horror próbálkozás, egy kis erotikával.

Történet: Főhősnőnk, Malice, egy szexandroid, aki egy elhagyatott Föld alatti városban él, többi android társaival. Az emberek által teremtett, és az emberek szórakozását szolgáló gépeket, mint használt játékokat taszították el maguktól. Nem marad más hátra nekik, mint az örökké valóságig „élni”, rendszeres olajcserére járni, és várni, hogy teljesen elpusztuljanak. Ugyanis egyik android sem ép, mindegyiken a pusztulás jelei mutatkoznak. Itt megemlíteni, hogy ez az alaphelyzet teljesen megegyezik a 2008-as  Casshern című animében látottakkal, tehát ha valaki egy hasonlú világot akar, érdemes megnézni ezt a 3 részes OVA-t.

Tehát Malice éppen a „Szerelőt” keresi, mivel kicsit javításra szorul, már több helyen is ereszt belőle az olaj. Ám hirtelen egy szellemszerű lány képe jelenik meg előtte, és kíváncsiságból követni kezdi a lányt. Azonban hirtelen egy furcsa szobában, egy furcsa lény előtt találja magát. Ekkor veszi kezdetét a rémálom. Malice mikor legközelebb magához tér, teljesen megváltozott a teste…A furcsa „lény” emberré tette! Teste meleg, puha, érzi a fájdalmat, tud nevetni és sírni. De a többi android ellenségesen kezd el vele bánni, hiszen „gazdáikhoz” hasonlít, egy Isten lett, aki őket, és világukat megteremtette. Malice mielőtt észrevenné, új teste teljesen rabul ejti, és eldönti, hogy android társait is átváltoztatja. Arra azonban nem számít, hogy ezzel milyen szenvedés és pusztulás veszi a kezdetét…

Összegzés: A Malice@Doll nem is akar több lenni egy egyszerű android helytelen döntéséről, és egy furcsa organizmus létezésének bemutatásáról. Az egész rövid, nincsenek mögöttes gondolatok benne. Persze, ha nagyon akarunk belemerülhetünk abba, hogy az androidok miért akarnak emerek lenni, és ugyanúgy érezni, félni, szeretni.

A kivitelezéssel kapcsolatban, a közelképek nekem kifejezetten tetszettek, de alapjáraton nagyon sötét színvilágú anime. A mozgások darabosak, azért nem érik el a Final Fantasy-nak a színvonalát. Nem mondanám, hogy többször is megnézném, egy estére jó volt. Hiába horror, valahogy megijedni nem tudtam tőle :D. Bár a szörnyek, amikké android társait egyetlen csókjával átváltoztatja Malice, elég brutálisak lettek. Korosztályi besorolás van, mivel néhány jelenet erősen hajlik a hentai felé, ahogy láttam ANN -en, 17+ -es karikát kapott.

Anime adatok:

  • Angol cím: Malice@Doll
  • Japán cím: Malice@Doll
  • Történet: Chiaki J. Konaka
  • Rendezte: Keitaro Motonaga
  • Karakter design: Shinobu Nishioka
  • Megjelenés éve: 2001
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 3 epizód
  • Műfaj: horror, pszichológia, sci-fi, ecchi, CGI, posztapokaliptikus, filozófiai
  • Ending: „Fly Away” ~ Ryoko Kashima
  • Stúdió: Visual Science Lab. Inc.;GAGA Communications; Soesishinsha
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng), AniDB (eng),
(Visited 154 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .