Asu no Yoichi (Tv-sorozat)

Asu no Yoichi (Tv-sorozat)

Az őszi anime seasonban indult Kannagi és a Hyakko ugyan végetért, de az új téli animék is igyekeznek minket pótolni humor és romantika szintjén.

Az Asu no Yoichi az említett animék ecchi ugyanakkor vígjátékkal teli jeleneteinek hangultatát próbálja felidézni, és nem is indult ez olyan rosszul. Sőt, egész jópofára sikeredett az első epizód, ami felkeltette az érdeklődésemet a későbbiek iránt. Persze a már sablonos alap szituáció nem ad teret túl sok újdonságra: egy fiú, és négy szépséges lány kénytelen egy fedél alatt élni. Ilyen helyzet már számtalan anime témáját adta pl.:  Love Hina, Ai Yori Aoshi, Oh! My Goddess.

Persze az alaptörténetbe azért vinni próbáltak egy kis különlegességet, jelen esetben ezt a harcművészeti szál jelentené, de hát a Tenjo Tenge is így indult 2004-ben (az évszámban nem vagyok biztos :), és az ottani nagyon eltalált akciójeleneteket, és versenyszellemet nem lehet felül múlni. Akkor az Asu no Yoichi fog adni valami újat?

Egyenlőre kellemes kikapcsolódást ígér a nézőknek, röpke 20 perc erejéig, egészen 12 részen keresztül. A már elvárható nőies idomokra irányuló szituációk, helyzet komikumok pl.: keblek illetéktelen kezekbe keveredése, és perverznek titulált ártatlan fiúk, és macsó nagyvárosi csávók, akik ököl harcban akarják összemérni erejüket. És persze ott van az elengedhetetlen főhős, az igazság bajnoka, jelen esetben egy szamuráj fiú, aki ártatlan tetteivel kerül mindig félreérthető helyzetekbe, főleg 4 lakótársnőjével kapcsolatban, és ezt különféle reakciók követik a leányzók részéről.

No, de először is utána néztem, hogy kik az alkotók. A rendező, Rion Kujo animátorként sok animáben tevénykedett már, pl.: Blood+, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, GUNxSWORD, Idolm@ster: Xenoglossia, Love Doll, Naruto, Witch Hunter Robin. A sorozat animációjáért felelős művész Yumiko Ishii, korábbi munkái pl.: Blood+, Boogiepop Phantom, Ergo Proxy, Eureka Seven, Fullmetal Alchemist, Haibane Renmei, Madlax, Noein, Peach Girl, Princess Tutu, Romeo x Juliet, Samurai Champloo.  Ja, és nem mellékes hogy a karakter design nagyon szép! Régen láttam már ilyen helyes bishounen főhőst :D, a lány karakterek általában mindig szépek, de itt kifejezetten nagyon csinik lettek.

A zenékkel kapcsolatban, a háttérzenék annyira nem dominánsak, vagy csak én nekem nem tűnt fel XD, minden esetre az opening és az ending sem nagy durranás, kis kellmesen andalító számok ezek, az anime hangulatához illenek, bár az opben elég sok a nudity (ádámkosztümös) jelenet, ami a férfi nézőket örömmel töltheti el, de szerintem felesleges XD. A nagyobbnál nagyobb mellbőséggel megáldott főhősnők azért a Tenjo Tenge bombázó testvérpárát azért nem érik utol. Ja, akkor jöjjön a történet:

Főszereplőnkről már annyit elárultam, hogy egy szamuráj. Na, de ennyi leírás gondolom kicsit bőségesebb kiegészítést kíván. Szóval, főszereplőnk neve Yoichi Karasmua, aki eddigi 17 évét édesapjával a hegyekben töltötte. Ez idő alatt elsajátította a legerősebb kard technikát. Minden reggel hajmeresztő gyakorlatokat végez, de Yoichi könnyűszerrel elbánik édesapja ügye-fogyott csapdáival. Mivel tovább szeretne fejlődni, apja segítségét kéri, aki nem meri neki bevallani, hogy már ennél erősebb nem nagyon lehet, hiszen az apját is elintézi már fél kézzel XD. De ekkor a jóságos apát megszállja a nagy ötlet! Egyetlen fiát elküldi családja régi barátaihoz, „tovább képzésre”, az emberi civilizáció központjába, egy nagy városba. Ez a család pedig a híres Ikaruga família, akik egy dojo-ban élnek, és állítólag nagyon híresek harcművészeti technikáikról.

Így hát a városi ismeretlenbe indul hősünk, hogy kalandja során felfedezze az emberek világát, távol a természettől, és állatbarátaitól. Gondolom nem meglepó, ha egyből furcsa jelenséget és kavarodást kel maga körül főszereplőnk, ahogy a városba teszi a lábát.

Eleve már az öltözködése is elég konzervatív, mindenki jól megbámulja, hatalmas fakardja, és yukatája miatt, a szokatlan viselkedéséről nem is beszélve. Ráadásul az egyik városi nagymenő, Washizu-szan, akit egy legyintéssel padlóra küld hősünk, és persze a városi csávó ezt a sértést nem nagyon viseli el a becsületén. Hogy fakardjával hadonászik ártatlan hősünk az utca közepén, nyilvánvalóan felkelti a rendőrség figyelmét is, és egyből be is viszik szegénykét. Yoichi persze feltalálja magát, és ezt a nehéz próbatételt is megoldja. Sőt, még kellemesen el is teázgat a rend őreivel. Na de, az Ikaruga család már várja! Sietnie kell! Útközben még el fog egy tolvajt, letapiz egy lányt (véletlen) az egyik butik próbafülkéjében, egy könyvesboltban egy másik lány lába között landol, később még egy eltévedt, síró kislányt is megvigasztal, és segít neki visszatalálnia nővéreihez. És ezt mind hatalmas felfordulás és pusztítás közepette teszi.

Mindeközben az Ikaruga házban is áll a bál. A házban lakó négy lánytestvér megdöbbenve fogadja a hírt az újonnan érkező lakóról. A család legidősebb tagja, Ibuki, próbálja a kedélyeket féken tartani, ám a harmadik testvér, Ayame, cseppet sem lelkesedik attól az ötlettől, hogy ezentúl egy bajkeverő fiúval kell majd együtt élnie. Szerencsére a higgadt és okos második nővér, Chihaya is nyugalomra inti, mondva, hogy legalább valaki vigyáz majd rájuk. A legkisebb csöppség, Kagome, pedig csendben hallgatja a vitát. Végül a nővérek megegyeznek, hogy közösen fogadják a fiút. Ám vendégük nagyon sokat késik, és végül Ibuki magára marad, és kénytelen egyedül megbírkózni a szokatlan főhőssel. De lehet, hogy ez nincs is ellenére =).

Szóval nagy nehezen Ibuki és Youchi haza jutnak az Ikagura rezidenciára, és ekkor derül ki, hogy a nap folyamán lényegében mindegyik lánnyal találkozott egy-egy kellemetlen (vagy éppen kellemes? :)) pikáns jelenet erejéig, és hát nincs mindegyiküknek túl jó véleménye róla (egyikük perverznek, másikuk melegnek tartja). Ezzel veszi kezdetét az ecchi jelenetek sora főhősünk és a négy lánytestvér között. Hogy Ibuki és Youchi között végül szerelem lesz-e? Remélem :). Mert nagyon édesek együtt. Na de közben még jön több csinos lány a képbe, főleg hogy Youchi majd Ibukiék sulijába is beíratkozik, ahol ismét összetűzésbe kerül a területüket védő fiúkkal. Jó kis romantikus vígjáéknak tűnik, remélem később is az lesz.

Anime adatok:

  • Angol cím: Asu no Yoichi
  • Japán cím: 明日のよいち!
  • Írta/Történet: You Minamoto
  • Rendezte: Rion Kujo
  • Karakter design: Yumiko Ishiii
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus-vígjáték, ecchi, szamurájos
  • Stúdió: AIC, Lantis, TBS
  • Opening theme: „Egao no Riyuu” ~ meg rock
  • Ending theme: „Life and proud” ~ Aki Misato
(Visited 111 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .