Ergo Proxy (TV-sorozat; 2006)

12. epizód: Hideout (If you smile)

Huh… Ez volt az első rész, ami a legjobban tetszett nekem eddig, s mit ne mondjak, végre volt benne egy kis romantika! Az alkotók nagyon jól kitalálták ezt a sorozatot! Alapvetően egy komoly sci-fi anime, de elrejtettek benne egy csomó poént, s egy kis romantikát is, ami most ki is ütközött.

Ott maradt abba az előző epizód, hogy Real végre megtalálta Vincentet, s az annyira áhított igazságról faggatja a fiút, s Vincent el is mesél neki mindent, amit csak tud… Bevallja, hogy ő Ergo ProxyReal persze egy szavát se hiszi el. Vincent azonban fogja magát, s hajójával távozik, így Real, hogy tisztázni tudja a dolgokat, követi. Még ez előtt, visszaadja Vincent láncát, amit eddig mindig magánál tartott.

Eközben megtudjuk, hogy Daedalus milyen fegyvert adott neki… Daedalus kifejlesztett egy olyan anyagot, mellyel a Proxykat el lehet pusztítani, de emberre nézve ártalmatlan. Összesen kettő ilyen tölténnyel rendelkezik Real, s megígérte Daedalusnak, hogy Ergo Proxyt lelövi, s haza viszi neki tanulmányozni… Realnek igazi gyötrelmet okoz ez a tény, ugyanis Vincentet nem akarja lelőni, meg nem is hiszi el, hogy ez a gyenge, ártalmatlan férfi egy szörnyeteg.

Emellett Pino jelenléte is zavarja, mivel félti Iggyt is, ugyanis Pino egy fertőzött auto-rave, ezért nem bízik benne. (Pedig erre szerintem nincs semmi oka.) Ezután leszállnak hajójukkal egy kihalt erdős területen. Realék üzemanyaga kifogyóban van, így Iggy sürgeti a lányt, hogy ideje lenne most már visszatérniük Romdeauba. Real azonban hajthatatlan, s ha már idáig eljutott, nem hajlandó feladni kutatását. Mikor megállnak, ekkor következik a „teázzunk együtt” rész, ahol két csésze forró tea mellett beszélget Real és Vincent. Real még mindig nem hisz a fiúnak, aki azonban szörnyű dolgokat mesél neki (pl.: hogy eddig már megölt két Proxyt is). Emellett Vincent közli a lánnyal, hogy a teljes igazságot saját magával kapcsolatban, ő se tudja, s hogy mindenképpen el akar jutni Mosquew-ba, hogy fényt deríthessen múltjára.

Este, mikor pihenni térnek, Real nem tud aludni, s magában filozofálgat, Romdeau és a Proxyk bukásával kapcsolatban. Nem tudja, hogy mit tegyen, ugyanis hajójukkal nem mehetnek tovább, mivel már csak a vissza fele útra van üzemanyagjuk, Vincentet pedig igazából nem akarja bántani. Ekkor támad egy ötlete. Leteszteli a Daedalustól kapott fegyvert. Ha Vincent meghal, akkor ergo=ő egy Proxy, de ha nem, akkor egy egyszerű ember XD (imádom ezt a nőt az eszéért).

Fel is kel, s hát most jön majd az a bizonyos romantikus jelenet! ^^ Vincent éppen alszik a kabinjában, Real odaáll fölé, s rácéloz, de végül csak nem mer rálőni, leül az ágya szélére, s elkezd hozzá beszélni, s azt hiszi hogy Vincent mind e közben nem ébred fel… Na persze ^^… Real bevallja, hogy Ergo Proxy és Vincent között valamilyen kapcsolatra gyanakodott, ezért üldözte Vincentet akire útja során állandóan gondolt. Vincent pirul nagyban, mint egy iskolás lány! =) Majd szépen leteperi Realt, s szerelmet vall neki nagy felhevülten! ^^ Realnek pedig kiesik a kezéből a fegyver, s egy kicsit meg is szeppen e hirtelen vallomás hallatán…  Majd Vincent elengedi s felül, de Real megijed, hogy nehogy meglássa a fegyvert, ezért kapásból megcsókolja! ^^ Szegény Vincent ekkor a fellegekben van, nem tudja, hogy Real kicsit túl számító, agyafurt, s még mennyire makacs, ha akar valamit, s nem éppen az az érzelgős fajta. (Nem nagyon tudom elképzelni, hogy szerelmes lányként viselkedjen ^^.) Kis összemelegedésüket, egy ismeretlen auto-rave zavarja meg, aki betört a kabinba, s ellopott pár konzervet =).

Más nap reggel, Real azt fontolgatja, hogy Vincenttel marad a hajón, mivel úgyis a karmaiban tartja a fiút, mivel szerelmes belé, úgyhogy nem mondhat neki ellent. Iggy persze megpróbálja lebeszélni, de nem jár sikerrel. Mellesleg, előző este nemcsak Reallel történtek dolgok, hanem Iggy-vel is. Iggy elment Pinohoz, s ha jól értelmeztem, megfertőzte magát a Pinoban lévő vírussal. (Ezek szerint igaz, hogy az a vírus lelket ad az auto-ravéknek.)

Pino eközben elindul egy kis sétára, s véletlenül rábukkan a tegnap este látott autp-ravéra, s elkezdi követni. Az auto-rave egy kihalt barlanghoz megy, ahonnan Pino nagy rémületére egy Proxy lép ki, s veszi üldözőbe őt. Pino persze kétségbeesetten kiabál Vincent segítségéért,  s a hozzá siető Real karjaiba veti magát. Vincent pedig Iggy szeme láttára alakul át, s Realékhez siet, mivel a másik Proxy épp készül megtámadni őket. Majd küzdelembe bocsátkozik a másik Proxyval, s Realnek most már be kell látnia, hogy eddig igazat mondott a fiú. Real elhatározza, hogy itt az ideje, hogy a fegyvert bevesse… Az utolsó pillanatig még Iggy is azt hiszi, hogy Vincentet fogja lelőni, de nem: a másik Proxyt találja el, aki azonnal meg is hal. Azonban Ergo Proxyt megfenyegeti Real, hogy ha nem engedi meg, hogy vele tartson, hogy kiderítse az igazságot, akkor most lelövi. Emellett közli vele, hogy bármikor képes megölni. Ergo Proxy erre meg akarja támadni, de Vincent megállítja, s visszaváltozik… Vincent megint dilemmába kerül, s nem érti mi történt…

Real pedig csomagjaival egyetemben átszállásolja magát a „Rabbit”-re (Vincent hajójának a neve), Iggy pedig elindul vissza Romdeau-ba a halott Proxy testével…

Nagyon jó, kicsit izgi, s vicces rész is volt ez. Pino és Real kapcsolata olyan humoros, ugyanis egymásnak tök ellentétei. Emellett Pino mindig „Scary Lady”-nek (Félelmetes Hölgynek) nevezi Realt, meg vitatkoznak állandóan, s ilyenkor olyan édesek. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből, ugyanis két nő egy férfi mellett, ritkán jön ki egymással jól =). Ja, meg végre megértettem e rész során egy fontos dolgot: Daedalust Real „Hercegének” nevezte folyton Iggy. Az mondjuk egyértelmű volt az eddigiek során is, hogy Daedalus szerelmes a lányba, de vajon ez a hercegezés azt is jelentheti, hogy jegyesek? Annyi biztos, hogy Real csak egy olyan személyt lát benne, aki amellett, hogy egy jó barát, fontos információkkal szolgálhat neki.

Még egy érdekesség, ami lehet, hogy csak nekem tűnt fel, s az is lehet, hogy csak belemagyarázom, de nekem úgy tűnik, hogy a Cogito vírussal fertőzött auto-ravék érdekes mód, „szeretik” azt a Proxyt, ami gondját viseli, vagy éppen neki kell kiszolgálnia (pl.: Pino+az ebben a részben feltűnt, szintén kislány alakban megjelenő auto-rave.)

(Visited 69 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .