Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (TV-sorozat; 2006)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (6.epizód ~ The Waltz in the Palace)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament

Firiel és a többiek tehát visszatértek a palotába, Adale és Eusis otthonába. Roux éppen sakkozik Eusisszal, s kér tőle egy szívességet… Azt szeretné, hogy a herceg tanítsa meg a kardforgatás művészetére… A herceg azonban kineveti, mondván, ő túl gyenge ahhoz, s inkább maradjon csak a könyveknél… Roux erre a herceg fejéhez vágja a sakktáblát ^^, mire Firiel ismét megharagszik rá, mivel „komoly” sérüléseket okozott a hercegnek. Firiel meg is keresi a fiút, s kérdőre vonja tette miatt.

A fiú arra hivatkozik, hogy nem akar itt maradni a kastélyban, és azért akarja tudni megvédeni magát, hogy visszatérhessenek Sellafieldbe, a szülőfalujukba… Firiel azonban nem hajlandó sehova se elmenni, mivel itt van rá szükség, aggódnak érte, stb., valamint el kell mennie Adalével és Eusisszal Hyragurionba egy bálra, ahol az a lényeg, hogy fel kell kelteniük a lányoknak az emberek figyelmét, hogy majd őket válasszák meg királynőnek…

Ígéretet is tesznek egymásnak, hogyha majd visszatérnek abból a városból, haza mennek. Firiel drága meg úgy tűnik, hogy nagyon rászokott erre a csókolózásra ^^, mert egy csókkal akarja esküjüket szentesíteni, s hát valljuk be őszintén, melyik fiú mondana erre nemet ^^. A pech csak az, hogy mikor épp elérkezik a várva várt pillanat, a nevelőnő rajta kapja őket, s jól megfedi a lányt, majd elküldi Lady Margarot-hoz, aki majd megfenyíti. Persze Marie is kérdőre vonja, erre Firiel arra hivatkozik, hogy Roux családtag! Ez a lány tényleg nem tud semmit a szerelemről ^^.

Közben Eusis barátja is megérkezik, aki friss hírekkel szolgál a hercegnek, Empherist illetően: kiderült, hogy az ellenséges királynő ellen puccsot kísérelt meg legfőbb bizalmas embere, Reiz, aki korábban megkínozta szegény Rouxot. De témát váltva hirtelen, Firielről kezd el beszélni e minden lében kanál bishounen, s Eusis esélyeit latolgatja a lány kegyeiért. Ne már, ezek szerint Firielt össze akarják házasítani Eusisszal… Még Adale is elég gyakran célozgat erre :(. Lot Chrisbard (ő Eusis barátja), félően említi meg, hogy Roux, aki Firiellel nevelkedett komoly ellenfele lehet a hercegnek. A herceg azonban e lehetőséget teljesen elutasítja…

Egy csodás kertben, ugyanebben az időben, Firiel találkozik Lady Margottal, aki pár jó tanáccsal látja el arra vonatkozólag, hogy egy intelligens fiatal hölgynek, hogyan kell viselkednie.

Kis csapatunk végül elindul, s meg is érkezik Hyragurionba, s két főhősnőnket egy-egy gyönyörű báli ruha költeményben láthatjuk viszont. Adale elmondása szerint, azért kell a szépségükkel és az eleganciájukkal meghódítani az embereket, mert így egy tündérmesét idéznek meg az emberek előtt. Egy olyan világ látszatát akarják kelteni, ahol minden szép és jó, s ha ők lesznek az uralkodók, akkor ez be is fog következni. Azonban a másik oldalon megjelenik a kihívó, modell alkatú Leandra, vagyis a korábbi Lain nővér, s hát mindenkit elvonz a lányoktól…

Firiel magányosan álldogál egy sarokban, mikor pár fiatalember megpróbálja beszélgetésbe vonni, ami elég kellemetlen a lánynak. A helyzetet Eusis herceg megjelenése menti meg, aki felkéri a lány egy kör táncra… Meg kell hagyni, gyönyörű párt alkotnak, s mindenki bámulatát magukra vonják.

Később a tánctól kimelegedve elindulnak a kertbe kicsit sétálni, s sajnálatos módon, elég közel kerülnek egymáshoz. (én most már megrögzött Roux+Firiel pártos vagyok). Míg kint édelegnek, szerencsére csók nem történik, csak egy kis ölelés, néhány szentimentális mondat, s már vége is az estének.

Másnap reggel Firielt Marie ébreszti nagy boldogan, s örömét fejezi ki a lányt ért szerencse miatt… Firiel csak néz üveges tekintettel, egészen addig, míg Marie ki nem mondja: „Gratulálok, hallottam, hogy Eusis-szama megkérte a kezedet, s eljegyzett…” Firiel részéről hatalmas sokk, s egy fülsiketítő kiáltás a válasz. =)

(Visited 77 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .