Fushigi Yuugi (TV-sorozat; 1995)

Fushigi Yuugi (TV-sorozat; 1995)

Fushigi Yuugi (TV-sorozat; 1995)
Fushigi Yuugi (TV-sorozat; 1995)

Yuuki Miaka egy szeleburdi, csak a hasával foglalkozó, 15 éves fiatal lány, aki édesanyja kívánságát próbálja meg teljesíteni azzal, hogy keményen tanul, ugyanis az édesanyja azt szeretné, hogy bejusson egy nagyon erős iskolába. Mint az ahogy várható, Miaka nem van nagyon oda ezért az ötletért, s néha tanulás helyett inkább alszik, de azért minden tőle telhetőt megtesz, hogy elérje a célját. Legjobb gyerekkori barátnője, Yui, azonban könnyebben tanul mint ő, így néha egy kicsit irigykedik rá, de azért nagyon szereti. Mindig együtt tanulnak, illetve szórakoznak, cikizik egymást, tehát nagy az egyetértés közöttük.

Egyik nap, éppen a könyvtárban tanulnak, amikor Miaka véletlenül ráakad egy ősrégi kínai könyvre, melynek címe: A négy isten univerzuma. Mivel nem tudja elolvasni, ezért megkéri Yuit, hogy segítsen neki. Ahogy kinyitják a könyvet, hirtelen vörös fény jelenik meg körülöttük, mely körül öleli őket…Mindketten elájulnak, s amikor felébrednek a szabad ég alatt találják magukat. Éppen próbálják összeszedni magukat, amikor fura ruhába öltözött alakok megtámadják őket. Ekkor azonban megmenti őket egy a homlokán vörösen izzó jelet viselő fiú…Már éppen hálálkodnának neki, amikor kéri a fizetségét, amiért segített nekik. Miakában persze rögtön felmegy a pumpa, s jól el akarja látni a dolgát, de a srácnak sikerül szerencsésen lelépnie. Miaka pedig hirtelen egyedül találja magát, ugyanis Yui eltűnt…

Mivel idegen helyen, s nem ismer senkit, így elhatározza, hogy megkeresi azt a pénzsóvár srácot, homlokán furcsa jellel. Betéved egy városba(Konanba), s hatalmas meglepetés éri…a hely ahova került nem más, mint az ősi Kína… Miután megtalálja a rejtélyes fiút, akiről kiderül hogy Tamahomének hívják, sőt ismét baja sodorja magát és Tamahomét is, s másnap nem másutt, mint a császár tömlöcében találják magukat. Ám  a császár, Hotohori révén lassan kiderül, hogy e világban, Miaka érkezését már régóta várták, mivel ő lesz az aki megmenti Konant… Ugyanis a legenda szerint, egy fiatal lány fog érkezni egy másik világból, aki Suzaku, a négy isten egyikének papnője lesz. Hogy megtudják idézni Suzakut, össze kell gyűjtenie Miakának Suzaku 7 csillagát, akik egyben a testőrei is lesznek, s különleges képeségekkel rendelkeznek. Miután sikerült neki, s megidézi Suzakut, lesz 3 kívánsága, mely révén megmentheti a császárságot…

Miaka mivel haza szeretne jutni, így vállalja a feladatot, s szerencséjére Tamahome, és Hotohori személyében már meg is találta Suzaku 7 csillagának 2 tagját. Rengeteg kaland és viszontagság során sikerül összegyűjtenie mind a 7 csillagot. A hét csillag: Tamahome, igen hatalmas testi erővel rendelkezik, jellemző rá hogy elég pénzéhes :), de csak a családja miatt, ugyanis nagyon szegények; Hotohori, a császár; Nuriku, aki lányos kinézete ellenére akár még egy sziklát is fel tud emelni; Chichiro, a vándor varázsló; Mitsukake, a gyógyitó, magányos férfi; Chiriko, a fiatal zseni fiú; és Tatsuki, a volt haramia vezér. Feladatuk, hogy megvédjék Miakát, s segítsenek neki küldetésében. Azonban feladatukat nehezíti az ellenséges császárság, akiknek sikerült megtalálniuk Seiryu papnőjét, akit Seiryu no Miko-nak neveznek, s elakarják foglalni Hotohori birodalmát, így mindent megtesznek, hogy megakadályozzák Miakáék tervét. Ráadásul Miaka helyzete egyre nehezebb, nemcsak hazaszeretne jutni, meg kell mentenie Yuit is, aki az ellenség kezére kerül, de még testőrei életéért is aggódnia kell. Vajon sikerül Miakának megmentenie Yuit? Egyszer még viszont láthatja otthonát? Ki lesz Seiryu papnője?

A történet nagyon izgalmas. Tele van kalandokkal, akcióval, s jó néhány vicces jelenettel. A romantikus történetek kedvelőinek is kielégítheti igényét, ugyanis rengeteg szerelmi háromszög lesz a sorozat során. (Miaka lassan beleszeret Tamahoméba, a fiú meg belé, de a lányba szerelmes lesz ugyanakkor Hotohori is. Ehhez még hozzájön az is, hogy Yui is beleszeret Tamahoméba, s mivel a lányt elég csúnyán manipulálják, így  meggyűlöli Miakát, s megpróbálja a 2 szerelmest elválasztani…) A történet folyamán nyomon követhetjük Miaka személyiségének, jellemének fejlődését, ugyanis meg kell tanulni, hogy mi az igazi barátság, szerelem, s a sorozat végére igazi felnőtt nővé válik. Az anime során még fontos szerep jut majd Miaka bátyjának is, Keisukének, valamint annak legjobb barátjának, akik a jelenben igyekeznek mindent megtenni Miakáért és Yuiért, ezért nyomozásba fognak, a könyv írójával és történetével kapcsolatban. Mindenesetre egy igen szép, izgalmas történet, mely Watase Yuu első legnagyobb munkája. (Watase Yuu mangája alapján készült az anime.) Az animáció az Ayashi no Cereshez hasonlóan nagyon szép, és igényes, a zene pedig misztikus, s varázslatos hangulatot kölcsönöz az animének.

Akik szeretik Watase Yuu munkáit, azoknak kötelező megnézni, mert igaz a történet egyáltalán nem tér el a mangától, de hatalmas élvezettel lehet végig nézni a sorozatot, ahogy kedvenc szereplőink életre kelnek a szemünk láttára, de ettől függetlenül azok is megnézhetik, akik egy kalandos, misztikus, romantikus, drámai történetet szeretnének látni.

Adatok

  • Japán cím: Fushigi Yuugi;
  • Angol cím: Mysterious Play; 
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 52 epizód (52×25 perc); 
  • Műfaj: romantikus dráma, vígjáték, akció, fantasy, varázslat, shoujo;
  • Megjelenés éve: 1995;
  • Studio: Studio Pierrot;
  • Forgalmazza: Geneon Entertainment;
  • Animáció: Hiroda Mayumi, Motohashi Hideyuki, Motoki Hisatoshi ; 
  • Írta: Watase Yuu;
  • Karakter dizájn: Motohashi Hideyuki;
  • Rendezte: Kamegaki Hajime, Shigeno Akira, Shimazaki Nanako;
  • Zene: Yano Tatsumi; 
  • Vágó: Sakaguchi Kazuhisa, Urasawa Yoshio
(Visited 55 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .