Animés kerekasztal a 2016-os nyári MondoConon!

Kíváncsi vagy a 2016-os tavaszi és nyári szezon legjobb animéire? Érdekel, hogy miért használják egyre több sorozatban a 3D animációt? Szívesen meghallgatnád, hogy több nagy múltú otaku kritikus hogyan vélekedik a live-actionök világáról? Akkor a tematikájában erősen megújult nyári anime kerekasztal megint szeretettel vár Téged július 17-én, a MondoCon nagyszínpadán!

Mi is ez az újítás pontosan?

Már több kerekasztal alatt is felmerült bennem, hogy annyi mindenről tudnánk még beszélgetni és ráadásul időnk is van rá! Másfél óra alatt nemcsak az aktuális szezon animéiről értekezhetnénk – ami néha nehéz is, mert szezon elején vagyunk, első epizódokon kívül, van hogy csak leírásokra és PV-ékre hagyatkozhatunk. Másrészt, sokkal feszesebb, és változatosabb lenne a kerekasztal hangulata, ha aktuális témákat is feldobnánk, mint a 3D, avagy CGI technika előretörése az animékben, a live action adaptációk – mind keleten és nyugaton – igen, a fehéresítés hullámra is gondolok itt, ami leginkább a GitS hollywoodi remake-je kapcsán kapott lángra Scarlett Johanson szexi lobogó hajával az élen.

Persze, ha már behozzuk a kerekasztalra az élőszereplős filmeket, akkor nemcsak hozzáértő animés otakuk kellenek, hanem a live-actionöket aktívan követő, szemfüles rajongók is. És pár hét keresés után, sikerült megtalálnom a megfelelő embereket a témában! Úgyhogy jöjjenek is a részletek! Avagy pontosan mikor, miről és kik fogunk beszélgetni!

A kerekasztal pontos időpontja és helyszíne: 2016. július 17. (vasárnap) 14:00-15:30 (HungExpo, Nagyszínpad)

A megújult tematika (nyári conos különkiadás!)

  • 2016-os tavaszi animeszezon: mik voltak a kedvenceink?
  • 3D avagy CGI animékben: miért nőtt a szerepe, és mi mit gondolunk erről?
  • Live-action adaptációk: élményeink a japán élőszereplős film- és tv-sorozat feldolgozásokról
  • Fehéresítés Hollywoodban: mi történik akkor, amikor Amerika kezd bele japán történeteket adaptálni?
  • 2016-os nyári animeszezon: vendégeink közül ki mit fog nézni? És mi érdekli a legjobban a magyar otakukat?

A szemfüles résztvevők

És ami a legfontosabb: szavazzatok, hogy miről beszéljünk!

Egyik kedves ismerősöm jelezte, hogy a szavazás eredménye és arról a kerekasztal résztvevőinek véleménye nagyon érdekli! És hogy nincs egyedül! ÉPPEN EZÉRT, szavazzatok, hogy milyen 2016-os nyári animékről beszéljünk szerintetek! Most kivételesen nemcsak sorozatokra, hanem bármilyen nyáron futó, megjelenő animére lehet szavazni, legyen az film, ova, special, vagy tavaszról hátra maradt sorozat.

A voksaitokat itt tudjátok leadni.

Ha kérdésetek van, vagy szívesen javasolnátok témát, amiről szerintetek érdemes lenne beszélni az animés kerekasztalon, akkor írjatok a garaitimi88[at]gmai[dot]com email címre bátran! 🙂

Találkozzunk az anime kerekasztalon!

Matane~

Garai Timi aka Fullmoon

(Visited 869 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .