A múltad elől nincs menekvés: Mayoiga

mayoiga

Eredeti történet, Stúdió: Diomedea, Crowdfunding project, Rendezte: Mizushima Tsutomu – ő a Shirobako, Girls und Panzer, Another, és a Prison School animéket rendezte korábban.

Ki ne lenne vevő egy jó kis pszichológiai horrorra?

tumblr_o6fk8n1kiJ1qc8w4vo1_540A Mayoiga sokat ígért, voltak is hihetetlenül izgalmas pillanatai, de végül mégsem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet TELJESEN. Nem mondom, hétről-hétre izgatottan követtem az új részeket, teljesen bezsongva vártam, hogy ki fog meghalni, milyen szörnyek tűnnek fel – csak emlékeztetőül: az alapszitu, hogy 30 ember egy busszal elmegy egy no-way-back isten háta mögötti faluba, ahol totál kikészülnek, egymás ellen fordulnak, lesz boszorkányüldözés és miegymás. Alapjáraton ez egy klasszikus horror koncept – amiben tudjuk, hogy mennyire jók a japánok, a Kör se született volna meg az ő bizarrul hátborzongató képzeletük híján. Oké, mindez igaz is volt addig, amíg nem jött a csavar a 10-11. részben. Ez volt az a pont, amikor elkezdtem repdesni a lelkesedéstől a sorozat iránt! Átfordult egy erős pszichológiai drámába, ami hihetetlenül jó tanító üzenetet is kínált, DE sajnos egyetlen egy lezáró részben akartak feloldani mindent a készítők. Ami valljuk be… sosem ad kielégítő lezárást egy animének.

Ami azért jó volt? A klasszikus horror elemek, az őrült karakterek, akik borzalmas múltbéli emlékeiket akarták eldobni – teljesen a 2010-es Ördög című horror filmet juttatták eszembe ezzel, valamint az említett fordulat. Ami rossz volt? (SPOLIER!) Az elkapkodott lezárás és a rettentően sok (és felesleges) karakter! Némelyik ráadásul hihetetlenül idegesítően viselkedett! Jó, én se hinném, hogy angyali mosollyal mászkálnék, miután egy shinto pap rendszeresen veri édesanyámat és folyton rettegésben tart… De a lelki sebek ennyire szélsőséges őrületben való kibontakozása eltúlzott volt nekem. És ami igazán fájt az animével kapcsolatban, hogy crowdfunding project lévén többet vártam tőle.

Ennek ellenére kap azért egy 7/10-et.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .