Szadomazó szakiskola japán diáklányokkal

charlotte

2015 nyarán indult a tabudöngető, és töménytelen altesti humorral jó ízlésünket felkavaró Kangoku Gakuen, avagy a Prison School. Története a szex, a pubertáskori egészséges hormon túltengés, a toalett szokások, a különböző testnyílásokon csöpögő izzadtság, a bélgázok és a vizelet körül forog. Ha ezek közül bármelyik is kicsapja nálad a biztosítékot, akkor ezt az animét messze kerüld el.  

Az emberi természet rejtélye: miért élvezzük, ha ízléstelen dolgokról van szó?

South Park, Family Guy, Amerikai pite és még sorolhatnám azon médiatermékek sorát, amik a felvezetőben jellemzett, angolul csak gross out comedy-ként ismert stílust képviselik. A vígjáték műfaján belül ezek azok a tipikus alkotások, amik olyan témákkal foglalkoznak szemérmetlen nyíltsággal, amin a legtöbb „komoly felnőtt” el sem mosolyodik, hanem csak kényszeredett vicsorba hajló undor ül ki az arcára, majd amilyen gyorsan csak teheti, továbbkapcsol távirányítójával a következő csatornára – már ha leereszkedik egy olyan szintre, hogy televíziózással üti el az idejét. Azonban vannak, akik mindezt élvezik.

Mindenkiben ott van az a huncut, de egyúttal a ránk nehezedett társadalmi béklyóktól elfojtott kicsi én, aki jókat kacag a szellentős poénokon, aki haveri társaságban nem rest az ellenkező nem szexuális szokásain élcelődni. Emberek vagyunk, ez is a természetünk része. Annyi történik csupán, hogy bizonyos helyzetekre, bizonyos személyek társaságába szorítjuk eme obszcén énünk kiteljesedését.

Természetesen most oszlassunk el pár tévhitet:
 1) Ez a fajta kárörvendő humor nem a férfiak sajátja, bizony az ártatlannak tűnő nők is keményen kiveszik a részüket belőle; 2) Nem modernkori jelenség ez, a testi humor J.C.Sears elmélete szerint már a homo sapiens-t is foglalkoztatta az esti lefekvés előtt. Rövidre fogva az értekezést, ez a fajta humor a ránk nehezedő milliónyi feszültség alól kínál szórakoztató feloldozást, másrészt, a kultúránk által megszabott kellemetlen rendszabályok alól oldoz fel egy-egy sikamlós poén erejéig.

És hogy jön ide a Kangoku Gakuen? Az anime az eddig olvasottak tökéletes kiteljesedése, ugyanis abszurd és egyúttal őrült karaktereivel elsősorban a szadomazó erotika heves áramlatain utazva tálal egy olyan sorozatot, ami elsőre szexinek tűnik. És ez a lényeg: csak annak tűnik.

A 2015-ös év ecchi-sorozata, ami cseppet sem szexi

prison_schoolA Kangoku Gakuen cselekményében minden adott, amit egy átlagos ecchi animétől elvárnánk: vannak dögös diáklányok, még dögösebb vágyakkal, vagy éppen dögösnek vélhető vágyakkal – akik szeretik a feminista férfigyűlölőket, kik korbáccsal büntetik a „rosszfiúkat” azoknak külön édes élvezetet nyújthat a személyük. Az alapkonfliktus is megszokott: öt srác belecsöppen egy lányiskolába, ahol ők az egyedüli hímek, és a férfinemhez méltóan első küldetésük az lesz, hogy meglessék az éppen fürdőző lányosztálytársaikat. Ám hoppá, már itt jön a nem várt fordulat, ugyanis lelkes, de ezzel párhuzamosan kellően szerencsétlen srácaink lebuknak, mégpedig az Underground Student Concil („Földalatti Diáktanács” – már a nevük is vészjósló) leplezi le őket.

Ami ezután jön az vértől, izzadtságtól és nyáltól egyáltalán nem mentes tortúra. A srácokat meztelenül kikötözik a suli udvar közepén, megkorbácsolják őket, varjakkal csíptetik a testüket, majd a suli lepukkant „börtönébe” dugják őket, ahol egy hónapot kell kihúzniuk a megszégyenített flótásoknak. Ekkor azt hinnénk, hogy büntetésüket túlzásba viszi a diáktanács amazon triója, ám szó sincs erről. A srácok ugyanolyan perverzek maradnak, sőt, még élvezetüket is lelik abban, amikor a lányok fizikailag fenyítik őket – bár mentségükre legyen mondva, eddigi életük során még egy lányhoz sem jutottak kartávolságon belül. És hogy lehet mindezt továbbfokozni? Abszurdabbnál, abszurdabb helyzetekkel, homoszexuális poénokkal és otaku fétisekkel. Mert itt a szereplőink nem viccelnek – nehezen lehet nevetni, amikor például farönköt vagy cipősarkat döfnek az alfeledbe.

Egy jó vígjáték sem működhet megfelelő karakterklisék nélkül

Minden történetet a karakterei tesznek izgalmassá. A Kangoku Gakuentől nem kell jellemfejlődést, vagy karakterdrámát várni, egyszerűen az adott karaktertípusok ütköztetéséből domborítja ki szórakoztató pillanatait. Főszereplőnk, aki talán a legnormálisabb arc a sorozatban, a nyápicnak tűnő, de felettébb helyes Fujino Kiyoshi (Kamiya Hiroshi). Ő első pillantásra megkedveli a rettentően kedves „szomszédlány” karakterét hozó Chiyo-chant (Hashimoto Chinami), kivel röpke pillanatok erejéig találkozgatnak a suli eldugott pontjain. Kiyoshi rabtársai persze cseppet sem százasok. Ott van Gakuto (Konishi Katsuyuki), ki a kínai Romance of the Three Kingdoms-t többre értékeli a férfi barátságnál, és ráadásul furcsa archaizáló módban nyomja mondandóját. Mellette a gengszter kinézetű Shingo (Suzumura Kenichi) ostoba módon dől be egyik-másik szoknya csábító ígéretének, de a spicliségnél nem viszi többre.

Közben percenként aggódunk az anorexiásan sovány Jōji-kunért (Namikawa Daisuke), hogy mikor patkol már el egy-egy végzetes köhögő roham kíséretében, bár úgy tűnik, hamarabb kap szívrohamot attól, hogy hangyagyűjteménye semmivé lesz. A fiú felhozatalt a nagydarab, de lélekben hároméves gyerek szintjén álló Andre (Okitsu Kazuyuki) zárja, aki egyébként a legnagyobb mazohista a csoportban. A diáktanács gyötréseit nyálát csorgatva várja minden egyes alkalommal. Ó, és hogy kik fényesítik a diáktanács sorait? A rettenthetetlenül kőszívű Kurihara Mari (Ohara Sayaka), az elnökasszony, aki egyetlen megsemmisítő pillantással tud bárkit helyretenni. Közvetlen jobb keze és egyben a diáktanács alelnöke, Meiko-chan (Itō Shizuka), aki ZS-kategóriás kebleivel kápráztatja el a fiúkat, no meg lovaglóostorával szerez nekik fájó pillanatokat. Végül a báránybőrbe bújt karatemester, a szépséges Hana-szan (Hanazawa Kana) az, aki passzív agressziójával tartja rettegésben a fiúkat.

Ajánlom-e ezt az animét?

A Kangoku Gakuen valakinek vagy bejön, vagy nem. A 2011-ben indult mangája már évek óta megosztja az olvasókat – bár 2013-ban megnyerte a Kodansha Manga Awards-ot -, nem volt ez másképpen a belőle adaptált animével sem, ami csupán 12 rész erejéig avatott be minket morbid cselekményébe. (Az anime a manga első 9 kötetét dolgozza fel.) A franchise-t a J.C.Staff mesteri animációjával gazdagította tovább, mémekbe illően elborult arckifejezésekkel sokkolva a nézőket.

Kangoku Gakuen a live-action

2015. október 26-án élőszereplős sorozat is indult főhőseink őrült kalandjaiból. A szereplők kiválogatása felemás érzést hagy a nézőben, hol eltalálták a karaktereket (pl.: Gakuto, Shingo), hol nem (Meiko, Hana). A többi pedig… nem működik. Animében és mangában sokkal jobban üt ez a történet, mivel az izzadtságcseppeket is miniatürista részletességgel kidolgozott grafika milliószor többet ad hozzá.

MANGA
Cím: Kangoku Gakuen (Prison School)
Év: 2011
Írta és rajzolta: Hiramoto Akira
Hossza: eddig 18 kötet

ANIME
Cím: Kangoku Gakuen (Prison School)
Év: 2015
Írta: Yokote Michiko
Rendezte: Mizushima Tsutomu
Stúdió: J.C.Staff
Hossza: 12 x 24 perc

(Visited 356 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Szadomazó szakiskola japán diáklányokkal

  1. Én azok között vagyok, akiknek nagyon, nagyon nem jött be, de ez talán részben a manga miatt is van, amit a mangaka valamiért istentelenül elakar húzni jóóóóó hosszúra.

    1. Igen 😀 megértem, szerintem rám furán is nézhetnek páran, hogy tetszik ez a sorozat XD. De live-actionben már én sem bírom nézni. Az egyáltalán nem jött be! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .