Sailor Moon évfordulós album 2014. január 29-én [Anime Addicts-os hírem]

Sailor Moon anime januári debütálásáról december óta nem hallhattunk semmit, de egy dolog már biztos: január 29-én, a Sailor Moon manga születésének 20. évfordulója alkalmából megjelenik egy zenei album, ami az Sailor Moon animesorozat legjobb dalait tartalmazza majd régi és új énekesektől. Az albumhoz a manga alkotója, Naoko Takeuchi új illusztrációkat is készített.

Sailor Moon album lesz, az új animéről nincs frissebb hír

A január 29-én megjelenő album egyik illusztrációja.
A január 29-én megjelenő album egyik illusztrációja.

2014. január 29-én jelenik meg a Pretty Soldier Sailor Moon: The 20th Anniversary Memorial Tribute című album, a népszerű sorozat 20. évfordulója alkalmából. Már lassan egy éve halogatják Japánban az új Sailor Moon anime indulását, aminek vagy örülni kell, vagy szomorkodni – ha egyszer elénk kerül, még eldönthetjük -, mindenesetre azóta már újrakiadást kapott a manga, Japánban A5-ös méretben nyomták újra Naoko Takeuchi újrarajzolt borítóival ellátva (képek itt is). Bejelentették azt is, hogy ha indul az anime, akkor azt 10 nyelven (felirattal) fogják online streamelni a japánok. Amerikában pedig a Los Angeles-i Anime Expo-ra (2014. július 3-6.) az anime angol szinkronját adó stáb újra összeáll.

A Los Angelesi-i, 2014. július 3-6-i Anime Expo-n ott lesznek a Sailor Moon angol szinkronját adó színészek is.
A Los Angelesi-i, 2014. július 3-6-i Anime Expo-n ott lesznek a Sailor Moon angol szinkronját adó színészek is.

Az új albumról bővebben

3000 jenbe fog kerülni (30 dollár) és 10 számot tartalmaz majd az album. Az előadók között az eredeti széria énekesei mellett (ilyen például Horie Mitsuko, a Momoiro Clover Z együttes és a Pokémon betétdalokról ismert Nakagawa Shoko) olyanok is hallhatóak, akikre nagy hatással volt a Sailor Moon, de elsősorban nem az anime világában tevékenykednek.

Takeuchi Naoko készítette grafikák az albumról - valójából ezekből csak egy újszerű van, a többi a régi manga képeinek újrarajzolása.
Takeuchi Naoko készítette grafikák az albumról – valójából ezekből csak egy újszerű van, a többi a régi manga képeinek újrarajzolása.

Így lesz dal Tommy Heavenly 6-től (a Pardise Kiss openingjét énekelte ő), akitől szóló project készül, egyébként a The Brilliant Green, egy kiotói rock-pop rock együttes Kawase Toko nevű énekese is egyben. Felcsendül Momoi Haruko hangja is az albumon, aki az Akiba-stílus királynője, számtalan anime kedvelt szinkronszínésze (itt egy dal tőle). Mellettük hallható lesz Avu-chan a Queen Bee együttesből és Mariko Gotō (itt a YouTube-csatornája), aki a színészkedés mellett a művészi punk, punk jazz, noise pop mestere. A felhozatal nagyon vegyes, de elvileg minőségi lesz.

Az albumon hallható 10 dal

Nagakawa Shoko nem énekelt az eredeti animesorozatban, de több covert készített hozzá.
Nagakawa Shoko nem énekelt az eredeti animesorozatban.

Nagakawa Shoko híres énekesnő, akinek dalait a Pokémon, a Gurran Lagann és az Occult Academy című animékben hallhattuk. Nagyon sok covert (újraéneklést) készített híres anime dalokról, így kerültek fel listájára a „Moonlight Densetsu”, az „Otome No Policy” és a „Sailor Stars” című muzsikák (nem tudni, hogy az albumon is ezeket fogja-e énekelni).

Ő egyébként nagyon lelkes Sailor Moon-fan, nem csoda, hiszen 1985-ös születésű, így pont a manga-anime hódítása idején volt kislány/tini. Többször cosplayelte már kedvenc Sailor Moon karaktereit (például Jupiter tündért).

Mellette énekel még a tényleg régi motoros, 53 éves Horie Mitsuko, aki Galaxia szinkronhangja volt és a “Golden Queen Galaxia” című szerzemény mellett számtalan más Sailor Moon dalhoz adta a hangját.

Galaxia szinkronhangja, az 53 éves Horie Mitsuko, aki a "Golden Queen Galaxia" című dalt énekelte a Sailor Moon Sailor Stars című évadában.
Galaxia szinkronhangja, az 53 éves Horie Mitsuko, aki a „Golden Queen Galaxia” című dalt énekelte a Sailor Moon Sailor Stars című évadában.

Az albumra felkerült 10 dal listája:

1) Moonlight Densetsu (Moonlight Legend) – fő opening
2) Heart Moving – Első évad első endingje
3) Princess Moon – Második évad első endingje
4) Otome no Policy (Maiden’s Policy)- Sailor Moon R ending
5) La Soldier – Sailor Moon musical és Sailor Moon R
6) Ai no Senshi (Soldier of Love) – Sailor Moon R és S
7) Tuxedo Mirage – Sailor Moon S ending
8)“Rashiku” Ikimasho (I’ll Go As Myself)- Második Sailor Moon SuperS ending
9) Sailor Stars Song – Sailor Stars opening
10) Kaze mo Sora mo Kitto… (The Wind, The Sky, Surely…) – Sailor Stars ending

Kifejezetten érdekes lesz az, hogy vajon a fentebb bemutatott énekesek közül vajon ki mit fog előadni?

Japánban ráadás akcióval is készülnek. Az albummal együtt kaphatók lesznek karakter-matricák (Usagiról, Amiről, Reiről, Makotóról, Minakóról, Chibiusáról, Harukáról, Michiruról, Setsunáról és Hotaruról). A különlegesség, hogy minden boltban, ahol az albumot meg lehet vásárolni, csak egy matricát adnak az egyik karakterről. Erről a Japánban élők tájékozódhatnak az anime hivatalos honlapján, ahol megvan adva, hogy melyik boltban, melyik matrica kapható majd.

Kíváncsiak vagytok az új albumra?

Ráadás finomságok Sailor Moon-fanoknak

fanoknak-ew

 

Ui: Vénusztündér áprilisban fog megjelenni.

ForrásTokyo Otaku ModeANNCrunchyrollSailormoonnews.com

(Visited 269 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .