Az öregfiú visszatér

Anime berkekben hírhedt botrányairól ismert a koreai Park Chan – wook sokkoló kalapács-csapkodásoktól és egyben vértől tocsogó live-action adaptációja, az Oldboy – ami mellesleg magyar DVD-én is megjelent. Azt már kevesebben tudják, hogy eme koreai film egy japán mangán alapul, amit Tsuchiya Garon és Minegishi Nobuaki készített 1996-1998-ig. A mangákkal mindig is szemező Hollywood pedig újabb saját remake-t dob piacra. E Spike Lee rendezteváltozatnak 2013. október 25-én lesz az amerikai premiere.

20 éves börtön után bosszúhadjárat – amerikai módra

Oldboy_2013_film_poster_resizeSpike Lee (Egy sorozatgyilkos nyara, A belső ember, Red Hook Summer, Shark) rendezte amerikai verzió Josh Brolin főszereplésével készül (Milk, Men in Black 3), mellette pedig Elizabeth Olsen (Silent House, Martha Marcy May Marlene) fog feszíteni. Mellettük feltűnik majd a vásznon: Sharlto Copley (District 9, The A-Team), Samuel L. Jackson (Jungle Fever, Pulp Fiction, The Avengers) és James Ransone (Sinister, Inside Man, The Next Three Days). A filmet forgalmazó stúdió (FilmDistrict) a következőképpen mutatja be a kicsit megváltoztatott történetet:

Az Oldboy egy reklámszakemberről (Josh Brolin) szól, akit 20 évre látszólag minden ok nélkül elrabolnak és egy sötét szobában tartanak fogva. Amikor főszereplőnk kiszabadul e kényszerfogságból, véres bosszút esküszik elrablói ellen, miközben furcsa légyottba gabalyodik egy fiatal szociális munkással (Elizabeth Olsen). Macska-egér hajszáját pedig végigkíséri egy furcsa alak (Sharlto Copley), aki valószínűleg a kulcs lesz elrablása rejtélyének megoldásához.

A film 2013. október 25-én debütál az USA-ban. Josh Brolin játszotta egyébként a Sötét zsaruk 3. fiatal K ügynökét – egyszerre volt fapofával humoros és morcos, míg Will Smith mellett parádézott.

ForrásANNWikipediaIMDbAmerikai verzió YouTube előzeteseKoreai verzió YouTube előzetese

(Visited 42 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .