Love Live! School Idol Project (TV-sorozat; 2013) ~ 01. epizód alapján

Love Live! School Idol Project (TV-sorozat; 2013) ~ 01. epizód alapján

Love Live! School Idol Project (TV-sorozat; 2013)
Love Live! School Idol Project (TV-sorozat; 2013)

Megérkezett az  AKB0048 Next Stage méltó riválisa, a Sunrise, az Dengeki G magazin, és a zene kiadással foglalkozó Lantis eredeti ötlete nyomán született Love Live! School Idol Project. Aki dögös j-pop zenére áhítozik, táncos, végletekig aranyos mozdulatokkal kiegészült koreográfiával, annak itt a legújabb idollá válásról szóló történet, ami a Natsuiro Kiseki és a The Idolm@ster feelingjét hozza vissza újra a képernyőkre. Az első epizód alapján pedig csak annyit tudok mondani, hogy mind az animációját tekintve, mind a karakterdizájnját szemlélve és a felcsendülő muzsikákat hallva, javában felülmúlja a már említett AKB0048 második évadának idei első részét. A Love Live!-ben ugyanis mindegyik zene a pop és a diszkó stílus között ingázik, főleg a sorozat közben hallható szexi muzsika ilyen (videó, előadó A-Rise, dal: Private Wars), ami még mindig a fülemben cseng. 

Idolok mentőakcióban

A korábban már pár OVA epizódot és zenés videoklipet szülő franchise, amely a Sunrise és a Lantis, valamint a Dengeki G magazin koprodukciója nyomán született 2010-ben, végre anime sorozatot kapott idén. A széria 13 részesnek ígérkezik, és végletekig aranyos karakterdizájnjával egy vérbeli idol animét köszönthetünk a személyében, amiben ráadásul olyan j-pop csillagok énekelnek, mint az μ’s (ejtsd: Muse). Az iskolai élettel feltuningolt, néhol édesen drámai, és megmosolyogtatóan aranyos anime már az első részével lekörözte nálam a szintén most indult AKB0048 második évadát, mégpedig gyönyörű animációjával tette mindezt, ami a lányok táncos mozdulatain és kawaii öltözékén formálódik meg a legszebben. A történet pedig kilenc tinilányról szól, akiknek hőn szeretett középiskoláját, Otonokizakát a bezárás veszélye fenyegeti.

A lelkes Honoka, aki rossz tanulmányi eredményei miatt sem akarja veszni iskoláját.Az iskolát három tokiói negyed határolja: Akihabara (a popkultúra mekkája), Kanda (a konzervatív városrész, ahol a hagyományok és a történetelem még mindig fénykorát éli), valamint Jinbo (egy csendes környék, ami a kifinomult és érett lakosságnak ad otthont). Eme kulturális mix közepette elhelyezkedő iskolába egyre kevesebb új diák érkezik, ezért elrendelték a bezárását, azonban főhősnőink, elsősorban az ultralelkes Kōsaka Honoka (Nitta Emi) gondolja úgy, hogy megmenthetik a sulit, nem is akárhogyan. Ő és két barátnője, az íjászkodó és szkeptikus Sonoda Umi (Mimori Suzuko), valamint az iskolaigazgató lánya, Minami Kotori (Uchida Aya) úgy döntenek, hogy iskolai idollá válnak! Az ötlet a környék másik iskolája nyomán ötlik fel Honokában, ahol az A-Risu nevű idolcsapat lehengerlő népszerűségét látva jön rá, hogy sikeres idolként több leendő tanulót (gólyát) csalogathatnának a sulijukba és ezzel meg is menthetnék azt. A cél érdekében egy klubot is szándékozik indítani barátnőivel, de erre jön a tipikus visszautasító diáktanácsi válasz: egy klub indításához minimum öt fő kell. Ezzel indul Honoka és barátnői harca kedvenc iskolájuk megmentéséért. Zenével, tánccal és túlcsorduló szeretettel kiegészülve.

A bűbájos Kotori, az iskolaigazgató lánya.A többi lányt a későbbiekben fogjuk majd megismerni, de azért már az első részben felbukkant (ha csak minimális szerep erejéig is)- Ott van a diáktanács elnöke, avagy a szőke ciklon és éles nyelvű Ayase Eri (Nanjo Yoshino) – róla nem is gondoltam, hogy bekerül az önjelölt idolcsapatba, annak mindentudó helyettese Tōjō Nozomi (Kusuda Aina), a magában gyönyörűen éneklő és zongorázó, ám kissé tsundere természettel megvert Nishikino Maki (Pile), valamint az álruhában settenkedő, kicsit gyerekes termettel megáldott Yazawa Niko (Tokui Sora). A hiányzó tagok egyelőre: Hoshizora Rin (Iida Riho) és Koizumi Hanayo (Kubo Yurika). Kíváncsian várom, hogy Honoka hogy toborozza össze a klub, illetve a jövendő csapat tagjait.

Érdekes, a CG azért még itt is meglátszik a rajzokon, főleg a totálból felvett, távoli jeleneteken, amikor az összes lányt mutatják, ahogy táncol – az AKB0048-nál is ugyanez a helyzet, de mintha ott ez még nyersebb lenne ezzel összehasonlítva. Azért kár, hogy nem teljesen kézzel rajzolták a mozdulatokat, akkor sokkal finomabbak lennének. A Love Live!-ben azért pozitívum, hogy sok, a lányok által külön-külön produkált közeli jelenet, az AKB0048-ban nem nagyon csinálnak plusz mozgásokat a lányok. Éppen ezért látványvilág terén a Love Live! erősen veri nálam az elődjét. Az animét egyébként Kyōgoku Takahiko rendezi, a forgatókönyv felett pedig részben  Hanada Jukki bábáskodik (SolaSteins;GateLevel ERobotics;NotesRozen Maiden). Az anime a zenés sorozatok, és idolok fejlődéstörténetét kedvelők számára lehet érdekes, illetve kötelező darab is. Az animáció, a zene és a cukiság ínycsiklandozó triumvirátusa engem megvett magának, alig várom a barátság, a kicsi humor és a karakterek interakciójából születő édes jelenetek újabb sorozatát.

Pillanatkép / Screenshots [nggallery id=313]
Anime adatok
  • Japán cím: ラブライブ! School idol project
  • Angol cím: Love Live! School Idol Project
  • Forgatókönyv: Hanada Jukki
  • Rendezte: Kyōgoku Takahiko
  • Eredeti alkotó:  Kimino Sakurako és Yatate Hajime
  • Karakterdizájn: Nishida Asako, Murota Yūhei
  • Zene: Fujisawa Yoshimasa
  • Megjelenés: 2013
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: idol, zenés, iskolai élet
  • Stúdió: Sunrise
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Wikipedia (eng)
(Visited 404 times, 1 visits today)

One thought on “Love Live! School Idol Project (TV-sorozat; 2013) ~ 01. epizód alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .