Hanayashiki no Juunintachi / Flower Mansion’s Residents (manga; 2007)

Hanayashiki no Juunintachi / Flower Mansion’s Residents (manga; 2007)

Hanayashiki no Juunintachi / Flower Mansion's Residents (manga; 2007)
Hanayashiki no Juunintachi (manga; 2007)

Katsura Asuka  2007-es, mindössze 3 kötetes mangája egy tipikus, mégis szórakoztató történettel vett le a lábamról. A gyönyörű grafika indított elsősorban a Hanayashiki no Juunintachi elolvasására, de végül a sztori is hozott olyan nem várt fejleményeket, amelyeket szerencsére a hárem elemek is nélkülöztek végül, pedig több oldalon megkapta ezt a jelzőt e mű. Végül igazán meglepő fordulatokat produkált az alkotás, amik nem várt drámába, már-már tragédiába hajló melodrámába sodorták a cselekményt. A kibontakozó szerelmi háromszög, pedig még engem is jól becsapott.

Lányos fiú, fiús lányok között

Sakura Aki azon ritka fiúk egyike, aki szeret főzni, takarítani, egyszóval minden nőies munkát ellátni. Ezzel párhuzamosan a nők iránt nem sok érdeklődést tanúsít,  amiért édesapja, valamint nagyapja egyaránt orrol rá. Miután az uzsorakölcsönöket felhalmozó édesapja se szó, se beszéd elhagyja fiát, Aki milliomos, de ugyanakkor mogorva nagyapja kezei közé kerül. A nagyapa rögtön orvosolni kezdi túlontúl nőies unokája férfihoz nem méltó életét: bedugja a srácot a csak lányok lakta Hanayashiki – Flower Estate- kollégiumba. A kegyetlen, már-már elképesztően cinikus hölgy populáció között azonban két lány akad csak, aki felkavarja főhősünk érzelmeit. Az egyik a heves természetű, kissé fiús Kitahiro Renge (főhősünk másod-unokatestvére), akit az evésen kívül nem sok minden érdekel; de ott van még a túlontúl szexi lány, Ayame, aki durva, gyűlöli a férfiakat, és olyan, mintha szerelmes lenne Rengébe. Vajon hogy zárul majd ez a furcsa érzelmi káosz a három fiatal között?

Sajnos a három kötet még nem olvasható végig, pedig a második kötetben beindult pszichológiai dráma egészen sötét vizekre vitte a könnyed komédiának tűnő történetet. A titokzatos, ugyanakkor hűvös szépség Ayame családon belüli erőszakot felvillantó múltja, valamint fiú ikertestvérének váratlan felbukkanása egészen mélyen felkavarta a történtet. Az ember lánya, ha romantikus-shōnent olvas, már megszokta, hogy az első váratlan találkozás az ellenkező nemmel lesz a legmeghatározóbb momentum egy tipikus fiú főszereplő életében. Renge első pillanattól fogva szimpatikus volt, de Aki kibontakozó kötődését e lány felé teljesen átírta az Ayaméval való találkozása, ami egy váratlan cliffhangerhez vezetett. A meglepően érzelmes és drámai kibontakozást a lélegzetelállítóan gyönyörű grafika tetőzi be, amihez foghatót ritkán láthat az olvasó. Szépség terén Ayame vezet határozottan, azok a szenvedő szemek, a gyönyörűen göndörödő rövid hajtincsei, a kecses, ugyanakkor felettébb erős tsundere hősnőt rejtenek. Renge már az a tipikusabb életvidám, harsány leányzó, aki mindenkivel jóban van, mindenkit ugyanolyan szeretettel halmoz el, de könnyelműsége ellenére a dolgok mélyére képes látni.

A műfaj kedvelői vethetnek rá egy pillantást, hátha őket is beszippantja a világa. A manga a Shōnen A magazinban futott, a Kadokawa Shotennél. A mangaka egyébként szép és igényes, ugyanakkor viszonylag rövid munkákat tudhat maga mögött, például a Blood+ (2005) mangát is ő rajzolta, valamint a Billionaire Girl (2009), a Code Geass: Knight (2007) műveket, és óriási meglepetésemre a Le Portrait de Petit Cossette (OVA) animén alapuló képregényt is ő rajzolta, ez Cossette no Shōzō (2004) címen jelent meg.

Linkek: Baka-Updates Manga; Amazon.jp; MangaFox; TenManga

(Visited 40 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .