Carnivorous Princess Yegrinna / 육식공주 예그리나 (manhwa; 2010)

Carnivorous Princess Yegrinna / 육식공주 예그리나 (manhwa; 2010)

Carnivorous Princess Yegrinna / 육식공주 예그리나 (manhwa; 2010)
Carnivorous Princess Yegrinna / 육식공주 예그리나 (manhwa; 2010)

Az alakváltó lényekkel teli, fantasyba hajló történetek, – szóljanak azok vérfarkasokról, Harry Potteres varázslótanoncokról; mind egy izgalmas és természetfelettivel teli világ igézetét keltik. E fantazmagórák lágy ölén ringatózó sztorik a képzelet szárnyalásán túl rendkívül édes, sőt, szórakoztató szituációkat képesek tálalni emberbőrbe bújt állatfiguráikkal. Ha kedveltétek a dögös és drámai Wolf Guy (2007) mangát, vagy a josei és ecchi körítéssel megáldott Omi Tomu (a Midnight Secretary az egyik legismertebb szerzeménye)  művet, a Kindan no Koi de Ikout, akkor tetszeni fog eme koreai alkotás is. HA Il-Kwon (író) és KIM Ji-Man (rajzoló) az említett képregények ötvözetéből alkottak egy könnyed vígjátékot, tipikus koreai szépséggel kiegészítve.

Állatbőrbe bújt érzelmes komédia

Shik-nam gyerekkori traumái és mozgáskorlátozott húga miatti elkötelezettségéből adódóan minden pillanatát a tanulásnak szenteli. Nem jár szórakozni, a léhaság és felesleges időpocsékolás sem kenyere. Tanulásból és tesztekből álló nyugalmas életét azonban egy meztelen nő érkezése zavarja meg, aki magát az Állatok Birodalmának hercegnőjének nevezi. A csíntalan lány valójában egy kutya alakú és életformát folytató istenség, aki a Yegrinna névre hallgat, és azért jött a Földre, hogy megbüntesse a szívtelen és környezetszennyező embereket. Feladata ezért nem más, mint az emberiséget állattá kell változtatnia. Ellenséges hozzáállását azonban a mogorva, de egyébként jószívű Shik-nam és annak szeretetteljes húga változtatja meg. Mindeközben az Állatok Birodalmában egy titkos államcsíny is kezdetét veszi, amihez kegyetlen módon próbálják felhasználni az állatok és emberek közötti konfliktust.

  

A manhwa tipikus koreai képregényklisék alkalmazásából építkezik, vagy akár mondhatnám, hogy a középkategóriás, de nagyon is fogyasztható és kellemes időtöltést nyújtó mangák toposzait is feleleveníti. Mélynek induló története nem szárnyal végül olyan magaslatokba, hogy mestermű lehessen belőle, de meg van a maga tanító szándéka (állatok szeretete, a fájdalmakon való túllépés). Aranyos története a keserves drámákat és érzelmeket semmiféleképpen nem nélkülözi, bár a történet végül kicsit kurtán zárul. Izgalmas harci jeleneteket, humort és káprázatos karakterdizájnt kapunk azért dögivel. Szórakoztató mivolta így megkérdőjelezhetetlen, főleg fiús hercegnőnk csöppet sem hölgyhöz méltó szokásai nevetettek meg a legtöbbször (vicces egy bombázó, aki kutyaként viselkedik minden helyzetben). A tipikus karaktersémák is feltűnnek: bosszúszomjas régi barátnő, nemtörődöm jegyes, ármánykodó cicafiú és így tovább.

Carnivorous Princess Yegrinna: karakterek az Állatok Birodalmából

Végezetül, mint a legtöbb koreai manhwa, itt sem maradhat el a férfi és női testek gyönyörű ábrázolása, akár meztelenül (izmok, karcsú vonalak és egy csepp zsírt sem tartalmazó alakok), akár szexi ruhákban pózolnak a karakterek. A romantikus érzelmek pedig minden sarokban ott figyelnek, bár nem kell szerelmi háromszögekre számítani, a sírós tragédia is otthon marad (tapasztalatom szerint, legalábbis amilyen koreai alkotásokkal találkoztam eddig, azok általában túldramatizáltak, például mindig meghal valaki, mindenki szenved, stb.). Ez pont egy másik pórusát nyitotta meg számomra a koreai  képregények tárházából, abból a szempontból is, hogy mostanában a koreai webtoonokkal foglalkoznak a legtöbbet a fordítók. Ezek általában animált comic strippek, amiket eleve internetes közlésre szánnak az (amatőr) alkotók pl.: sok ilyen tényleg félelmetes horrort olvastam eddig (itt egy hátborzongató példa rá). Lenyűgöző bennük, amikor a tetőponton hirtelen bemozdulnak a félelmetes karakterek, amiket néha még hangeffektek is kísérnek! (Mintha lemászna a rémség a monitorról.) A horroron túl itt is széles a műfaji paletta. Talán úgy lehetne őket a legjobban megragadni, hogy minden oldaluk olyan, mint egy rendkívül hosszú, többnyire csak vízszintes panelokat tartalmazó, művészi, festményszerű, és színes! kompozíció. Egy harmonikaszerűen összehajtogatható történet, amiben inkább fotószerű pillanatképeket ábrázolnak, és csak azt veszed észre, hogy még mindig nem kattintottál a következő oldalra, csak görgeted és görgeted lefele az oldalt. Itt például lehet olvasni ilyeneket.

Személyes webbtonos kedvenceimNineteen, Twenty-One (romantikus), KissWood (fantasy, sci-fi).

A Carnivorous Princess Yegrinna nem webtoon, de a rajzolója azokat készített korábban. A manhwa 2010-ben jelent meg és öt kötettel véget is ért a Haksan kiadónál. Értékelésem: 10/7.

Manhwa adatok
  • Koreai cím: 육식공주 예그리나
  • Angol cím: Carnivorous Princess Yegrinna
  • Történet: HA Il-Kwon (író)
  • Rajz: KIM Ji-Man(rajzoló)
  • Műfaj: shōnen, vígjáték, fantasy
  • Kiadó és magazin: Haksan / Haksan Charles és Haksan Cultural History
  • Megjelenés éve: 2010
  • Eddig kiadott kötetek száma: 5 kötet (befejezett)
  • LinkekBaka-Updates MangaMAL, MangaFox, TenManga
(Visited 126 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .