Kichiro Bergman: Dick Monday Tokiói Kalandjai (könyv; 2012)

Kichiro Bergman: Dick Monday Tokiói Kalandjai (könyv; 2012)

Kichiro Bergman: Dick Monday Tokiói Kalandjai (könyv; 2012)
Dick Monday Tokiói Kalandjai (könyv; 2012)

Elvis imitátor, gésának öltözött örömlányok, flúgos tésztagyáros és egy magát bíborosnak kiadó fürdőköpenyes fazon. Még Mr Bean is megirigyelné az egyébként is röhejes névvel megáldott Dick Monday kalandjait, aki New York-i, majdnem luxus otthonából elindulva keveredik az említett figurák közé. Szex, pia, drog, egy kis halálfélelem és töméntelen mennyiségű komédia egy könyvben. Kichiro Bergman alias Kis János, magyar származása ellenére olyan zseniális tokiói körképet fest Dick Monday Tokiói Kalandjaiban, ahol a mangák és a jakuzák tipikus témái sem maradnak a polcokon.

Minden egy kizárással kezdődött

Szerencsétlenül kétbalkezes főszereplőnk az amerikai „álomnévvel” megvert Dick Monday. A negyvenes éveit éppen elhagyó, lepukkant tisztviselő, – Rachel nevű, orbitális hangterjedelemmel megáldott barátnőjével együtt; – készül születésnapjára. A jelzőktől és főszereplőnk elvetemült képzelőerejétől hemzsegő kitérők során leszünk tanúi a férfi kiruccanásának, ami nem éppen mindennapi módon indul. Dick először is kizárja magát a saját lakásából, majd keseregve indul el a reptér felé a pótkulcs megszerzésének reményében. Egy másodpercenként dudáló, ideges taxisofőr, majd két szexi és lehengerlő stílussal megáldott stewardess társaságának hála, a mindössze kék-fehér csíkos fürdőköpenyt viselő hősünk India helyett Tokióba kér végül repülőjegyet. Szemléletesen sziporkázó észrevételek özönével tarkítva repül el Dick így a Felkelő Nap országába, ahol az ínyenc szolgáltatásokat nyújtó Love Hotelek, Elvis dalokat csicsergő maffiózók és a japán vendégszeretet lágy öleléseinek forgatagában botladozik flótásunk egyik slamasztikából a másikba. Hogy hogyan zárulnak Dick kalandjai e messzi országban? Miért adja ki magát papnak és az anyatej szent védelmezőjének? Kis János színes ötletei mentén meséli el karakterének eme bolondos futamát.

A meglepően jól sikerült regény igazi szórakoztató portéka lehet a nevetésre vágyóknak, amelyet ráadásul írói álnév alatt a magyar származású Kis János írt. A riporteri munkájáról és dokumentumfotóiról ismert író eddig négyszer járt Japánban, valamint négy kontinens számos országában élt hosszabb-rövidebb ideig. Ő alapította a New York-i Sir Mark Aurél Stein Világjáró Klubot, munkája során pedig segítséget is próbál nyújtani a rászorulóknak, éljenek azok akár a Távol-, akár a Közel-Keleten. Jelenleg film- és dokumentum-forgatókönyvek szinopszisain is dolgozik, amelyben utazásai során gyűjtött tapasztalatait fogalmazza meg. Dick Monday Tokiói Kalandjai rövid terjedelemben ugyan, mindössze 112 oldal erejéig, de a humoros borítót alátámasztva sodorja magával egy fordulatos történet erejéig az olvasót, ahol Tokió viccesen hóbortos új arca tárulkozik fel. A regényt a Conint-Print Kft. jelentette meg 2012-ben, amely egy első kiadáshoz mérten igen igényes formában érhető el bármely könyvesboltban.

Adatok
Szerző: Kichiro Berman (Kis János)
Kiadó: Conint-Print Kft.
Megjelenés éve: 2012
Linkek: A könyv hivatalos weboldala, Libri.hu

(Visited 130 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .