Magyar AMV-s helyzetjelentésem I. (Szeptember nyomán)


Eclipse AMV Stúdió YouTube csatornája
Ültem a gép előtt, kissé ködös fejjel. AMV-t vágni nem tudok egy darabig, de a nézés és bambulás képességei működnek, így egy hirtelen ötlettől vezérelve, gondoltam elkezdek egy journalszerű személyes AMV-maker Naplót írni. Ha tetszik, folytatom, ha nem, hát akkor ez lesz az első és egyben utolsó ilyen jellegű megnyilvánulásom. Első körben mit kell tudni? AMV-t 2008-2009 óta vágok, tavaly egy magyar alapítású, jelenleg 7 + 1 tagú stúdió (EclipseStudio) tagja is lettem. Ezen kívül jobban megismertem a hazai vágók műveit, plusz, egy jól bejáratott ajánlóm is van, aki a nagy külföldi durranásokra is felhívja a figyelmemet. Ennyi elég elöljáróban, a többit elolvashatjátok az Info menüpont alatt.

„Az AMV forog, az alkotó pihen.”

Egy távoli szépirodalmi utalással (Madách Imre) kezdem a legelején: betegen, sajgó szebbik féllel és zúgó fejjel lézengek jelenleg az online sztrádán. Aludni már nem bírok többet, a fekvés is idegesít, úgyhogy egész napos kockulás mellett rendezek vizuális orgiákat – ha éppen megkönyörül rajtam és nem kínoz a semmibe merülés félperces kiütése. Ehhez mérten AMV-kel mulattam az időt. Mivel az Eclipse stúdió mesteri vágói, újabb mesteri művekkel örvendeztettek meg YouTube-on engem és sokan másokat, linkelném is per pillanat a kedvenceimet (közülük többel is találkozhattok majd az októberi MondoCon AMV-versenyén). Ez egyben jó lehetőséget ad arra, hogy bemutassam a stúdió tagjait is, illetve a stílusukat.

 • Blue Flame (Skywalker és Hawk-eye régi nevén SPK Wiktor collabja) – a zúzós shōnen ütlegek pörgő királyainak versenye egy dögös rock muzsikára – szeretem ezt a videót. A beatsync pontos, a zene is mainstream volta miatt sokaknak tetszhet, jó  a hangulata, egy akció AMV-nél nem is kell több. A Death Note-os, az Ergo Proxy-s és a Jigoku Shōjos részek különösen tetszettek, mivel így nemcsak egy újabb Bleach+HunterxHunter+Fairy Tale méltán népszerű, de engem hidegen hagyó triumvirátuson nyugvó  shōnen bemutató lett.
 • Split (Veravero) – a horror mágusától egy friss „feláll a hátamon a szőr”- feelingű, Hannibálosan szűz hajadon bizarr kálváriája tépázza az idegeket e művében. Imádom az ő stílusát. Kiválóan ragadja meg a hangulatokat, minimálisan, vagy egyáltalán nem effektez, az a tipikusan jó pure cut érzés uralkodik a művein. A közelmúltból zseniális még a Maroon 5-os  alappal bíró, dances Chaos AMV-je, amelyet egy külföldi megmérettetésre készített. Elvont, horroros, valamint számomra művészi az ő stílusa.
 • Ott van még a csapat legtermékenyebb Adoba After Effect majszterének (Tefuarinori) rövid, de annál pergősebb dubstepből kiinduló darabjai: Still Alive (ez tetszik a legjobban, mivel a szülinapomra kaptam), E.T., Goodbye. Sajnos kreatív vágónk egyéb elfoglaltságok miatt szünetelteti az AMV készítést egy időre, így hiányozni fognak színezési, layerekkel variáló és outro terén megjelenő szemet kápráztató, egyedi munkái. Érdekesség, hogy zseniális remixeket is készít. Kreatív, igényes munkái miatt szeretem.
 • Zakuro K-On! mozis amv-jét sajnos még nem tudom linkelni, de remélem, minél hamarabb elérhetővé teszi azóta feltöltötte, lent beágyaztam, de itt a link is hozzá. Ő a csapat dizájn nagyágyúja és motivációs mozgatórugója. Hangulatos, beatre/ütemre pontosan vágó, ügyesen színező, saját stílussal bíró szerzeményei közül íme egy-két személyes kedvencem: a Fallen of the Queen Bee (amikor meghallom ezt a zenét a rádióban, mindig ez a videó ugrik be), valamint a We are not alone?. Popos, modern hangulat, könnyedség, pontosság jellemzi, stílusérzéke nagyon jó, valamint rettentő sok olyan számot használ ő is, amiket favorizálok. Jelenleg az AmvArt2.hu weboldal FB-jét üzemelteti, valamint a fórumon is ő a moderátor.
 • Nem lehet szó nélkül elmenni Skywalker újabb, de meg nem unhatatlan Code Geass-es gyöngyszeme mellett. A GameOver című AMV-jével olyan véget kreált a sokunk által ismert történetnek, aminek a Lelouch rajongók bizton örülni fognak. Zene ismét nagyon jó, és tetszik, ahogy ötvözi azt, hogy  a dalszövegre és az ütemre is tud vágni.
 • Hawk-eye is kitett magáért, a Dead or Alive-ban a One Piece mellé olyan jó zenét választott, hogy ugyan az anime sosem érdekelt, de ezzel a zenével igazán ütős élményt kaptam belőle. Rajtuk kívül most két tagra nem jutott ebben a bejegyzésben hely, de, ami késik nem múlik.  Amikor e sorokat írtam, arra koncentráltam, hogy a mostani AMV-verseny kapcsán, plusz,  az elmúlt hónapban/hónapokban milyen új videókat láttam, így a képzeletbeli listámról kimaradt a stúdió további két alkotója. A teljesség kedvéért ezen elmaradásomat pótolván jöjjön a kiegészítés a többiekről:
 • Az Eclipse csapat tősgyökeres alapítóinak egyike Rhohir (Zakuróval és Vervaveróval karöltve hozta létre kis virtuális kuckónkat), akitől emlékezetes számomra a Collapse című 2011-es AMV-je. Ebben a videóban a sci-fi környezet mellett, kissé psychedelic stílusú zenei választással karöltve képvisel egy különleges hangvételt, ami igen modern és absztrakt látványvilágban teljesedik ki. Azóta már egy Final Fantasy AMV-t is vászonra vitt – BlueStahli [OverClock]-; a közelmúltból pedig egy collabja is látható YT profilján (Aternum), amelyet Pi-channal készített.
 • Végül ott van egyetlen nem magyar származású, az utóbbi időben látványosan fejlődött tagunk, ZikoZak92. Bár önálló munkákból szintén kevesebbet tesz közzé az online videómegosztók császárjának trónusán, azért robbantott egy nagyot ő is idén júniusban. Nem egy AMV-vel ugyan, de egy lélegzetelállítóan jól komponált I’m Alive című Marvel Remix-szel. Ebben a Vasembertől kezdve, a Pókemberig, vagy egészen a Bosszúállókig minden amerikai szuperhős-fan velem együtt csorgathatja a nyálát az izmosan csattanó ütlegek nyomán keletkezett tesztoszterontól túltengő nagyágyúk csatáján. A zene pedig a mostanában általam is rongyosra hallgatott Sinedowntól származik.

Végezetül jöjjön két AMV, amit a csapat kreált. Először is, ott van a már általam milliószor megnézett Power of Mecha darab (szülinapomra mecha invázió – tökéletes!) – annyi újat láttam benne, pl.: Fafnerrel szemeztem, a Senki Zeuss S. már régóta tetszik, de igazán itt bűvölt meg, a többi közül e számomra két újdonságra pedig sürgős gyorsasággal le kellene csapnom: TTGL és !Sekai no Seikishi Monogatari. Közben beszúrom ide a fentiekben ígért Zakuro készítette Rock Tripes AMV-ét, a K-On! moziból (nagyon jó effekt-kezelés, hangulat jellemzi az AMV-ét, valamint a basszusra bevágott részek fenomenálisak. A videót a már sokszor emlegetett MondoConos AMV-versenyen is láthatjátok majd):

d

Egy kis önfényezésképpen jöjjön még egy portéka, amiben magamhoz képest több erőt kellett mozgósítanom, bár Veravero nélkül nem igazán jutottam volna semmire, na meg persze a csapat többi tagja is kellett. Zakuro szülinapjára dobtunk össze egy MEP-et, ez az Owl City Shooting Star dalára készült. Isteni zene egy isteni lánynak, plusz, a stúdió is a legjobb formáját hozta, az outrón ugyan én munkálkodtam, bár így utólag nézve nem lett olyan modern, de elsőre nem rossz. Arra rájöttem, hogy a MEP szervezés nehéz, de hálás munka. Mivel először vállaltam be ilyet (partok felosztása, darabolása – ezt el is bénáztam -, kiosztása, felügyelete, adminisztrálása hogy ki-mit-mikor-hogyan, körüzenetekkel bombázás, stb. – remélem nem voltam idegesítő -; kicsit kipróbáltam magam ilyen „szerepben” is. All in all, it was fun! A végeredmény itt látható:

c

Ha valaki még a fentieken kívül kíváncsi arra, hogy alkottam-e valamit silány egészségi állapotom dacára, a lelkes válaszom, hogy igen. Közzé tenni nem fogom egy darabig, mert:

2012-es MondoConra beküldött AMV-m posztere.1) A MondoCon Nemzetközi AMV-versenyére neveztem ugyan vele (pontosan egy Hyōka AMV-vel), de időhiány miatt sok hiba benne maradt, amiket ha jobban leszek, kijavítok a külső vélemények nyomán (Luggeriano és Benyoboy osztotta meg velem a napokban észrevételeit, köszönet érte, de majd Zakurótól és kérek útmutatást). Mivel magyar számra vágtam (Ákos), sőt, gyerekkoromat meghatározó előadó művére, akit mind a mai napig tisztelek, akiért a mai napig rajongok, ezért olyan munkát akarok majd feltölteni ide is, ami (ha mondhatok ilyet) méltó a zenész nevéhez, híréhez. (Az AMV-ém posztere kész, itt oldalt láthatjátok is, remélem nem az lesz, hogy egy ilyen eye-catching felütés után mindenki kinyomja az első percek után az AMV-met.)

Hogyan készül! Prodigal Emotions AMV. Anime: Hyouka, Zene: Ákos - Előkelő Idegen.2) Személyes benyomásom alapján a magyar dalos AMV-ék vagy nagyon népszerűek, vagy eltűnnek a süllyesztőben (gyakran hallani ilyen véleményt, hogy magyar dalra nem lehet vágni, mert nem jó). Majd a conos eredményhirdetésen eldől. Tartok attól is, hogy a külföldi zsűritagoknak (a conon lesznek egy páran), nem fog tetszeni, mivel eddigi tapasztalataim szerint, a külföldi professzionális vágóknak sose jön be a művészkedő szín kavalkádom (bár minden korábbi rákfenémet próbáltam finomítani, de a nyelvi akadály még mindig él). Ákos Előkelő idegenje pedig bármennyire is megállná a helyét a nemzetközi piacon, azért a mélyen szántó, érzelmes szövegének tartalmát érdemes lenne saját nyelven, hűen interpretálni. Egyébként készítettem hozzá angol feliratot, legalábbis elkezdtem fordítani a dalszöveget. Nem merem még felvállalni. Ha jobban leszek, talán nekidurálom magam még egyszer. Összeraktam egy Hogyan készült? című képsorozatot az amv-hez, akit érdekel, megnézheti a képet.

Az AMV premiere tehát 2012. október 13-án lesz a MondoConon. Szurkoljatok, hogy jól szerepeljek. Az első öt most a cél, a 10-be bejutottam eddig általában, rossz lenne visszaesni. Érdekesség, vagy újdonság lesz-e benne? Nem tudom. Akik ismerik a munkáimat, remélem észreveszik, hogy fejlődtem. Ez egyébként az AmvArt-on szervezett versenyeknek, az Eclipse Stúdiónak az érdeme. A sok munka közben rájöttem, mi a legnagyobb hibám, a giccses színezés és rohanó vágások mellett. Ahogy szakértőbb szemmel figyeltem a győztes, avagy nálam sokkal jobb videókat, észrevettem, hogy a zene mellett a dalszöveg, a lyrics, nagyon-nagyon fontos. Nekem pedig jobban állna, ha erre figyelnék a kapkodó ütemek helyett.

Ennyi fért bele mára. Külföldi videók kapcsán nem ért olyan új szíven ütés, mint régebben, vagy már elfelejtettem. Magyarok közül most első körben a hozzám közelebb állók munkái közül válogattam, de később lesznek mások is. Még mielőtt elfelejtem. Most ötlött az emlékezetembe, hogy nyáron mennyit pörögtem a szintén magyar, bár jelenleg nem aktív (ha jól értelmeztem kívülről az események viharát) EllipseIris Gang-ga-Bang! EVA-s AMV-jére (nyári MondoCon AMV-versenyén indult vele, ha jól emlékszem különdíjas is lett). Imádom még most is. Ez legyen mára a végszó mellett az utolsó mű, amit figyelmetekbe ajánlok, ha még nem láttátok volna.

d

(Visited 120 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Magyar AMV-s helyzetjelentésem I. (Szeptember nyomán)

 1. Alapvetően nem szeretem az AMV-ket, de a fent felsoroltat tetszettek.

 2. Sok esetben másztam régebben a falra tőlük, így újabban messziről kerültem őket. Nem láttam az értelmét. Nem mondom, hogy ezeknek nagyon látom, de ezek szépek. 🙂

 3. Először is bocsánat, hogy itt válaszok mindenre, de a freeblog szinte teljesen halott (tervezek költözni), a youtube-on nem fér ki, MAL-on pedig nem tudom mennyire vagy aktív.

  Szóval szia, Patrik vagyok.

  Egyáltalán nem tolakodtál, tényleg nagyon örültem, csak váratlanul ért. Meg épp szétrobbant a fejem.

  Azért is lepődtem meg, mert még a déli vetítésen a menetrendből lejött, hogy jó eséllyel nyertem (ügyesen felrakták a mondo fórumra a listát), és akkor elkönyveltem, hogy ja jó. Aztán amikor már a top10-nél jártunk, és olyanok mentek le, mint a Redline AMV vagy a fenti K-ON, akkor kezdtem elbizonytalanodni. A te Hyouka AMV-d alatt is azon gondolkodtam, hogy hogy a francba nyertem én? 😀 A kis „Hogy készült” képsorodból is számomra az derül ki, hogy vérprofin lett összerakva. Szóval gondoltam megyek mielőtt lincselés lesz, de hogy valaki gratuláljon? 😀

  Mint mondtam ez az első olyan videóm, aminek komolyabban nekiültem, hogy na akkor csináljunk AMV-t. Aztán be is fejeztem. 2008 táján próbálkoztam már, durván fél évvel azután, hogy elkezdtem animéket nézni. De akkor finoman szólva nagy fába vágtam a fejszém, és kizárólag AE-ben próbáltam nulláról animálni egy teljes videót. 3 hónap alatt ha csináltam 15 másodpercet, úgyhogy hagytam az egészet, és inkább kísérleteztem a Photoshoppal és a GFX grafikákkal.

  Aztán most télen kezdtem el csinálni a videókritikáimat, de azokat Vegasban vágom. A Vegast arra használom, hogy gyorsan összedobjak dolgokat, de ha precízen és jól akarok dolgozni, akkor Premiere. Anno próbálgattam, de most kb. újra meg kellett tanulnom, illetve az említett 3-4 hétben benne volt egy hét, mikor a renderelést tanultam/gyakoroltam.

  A zenét két helyről vágtam össze (Vegasban), ahol a váltás van benne. 1-2 hét lehetett a nyers vágás, mikor a felhasználható jeleneteket válogattam, és átszínezéseket próbálgattam. Aztán nagyjából 1 hét volt a tényleges szerkesztés, majd idő fogytán 2 nap alatt az átvezetések (Twitch az rgb-splithez, meg pl. a végén a rángatáshoz), a negyed másodperces soundwave panel animálása AE-ben (utólag egész máshogy csinálnám), a szöveg megcsinálása AE-ben (itt már pár órám volt, azért mind kb. ugyanaz az animáció). Illetve ebben a két napban Magic Bullettel átszíneztem egyesével minden snittet. Az eredeti anyag is jó minőségű volt, de kicsit „kimosott”, úgyhogy erősebb kontrasztot és dinamikusabb színeket akartam. Az volt a félő, hogy idő hiányában nagyok lesznek az eltérések a jelenetek között a végére. 30 perccel leadási határidő előtt még feltűnt egy túl éles váltás, amit villámsebesen javítottam. Maszkolást kb. 2-3 helyen csináltam.

  Nem akartam amúgy látványosan túleffektezni, számomra az a jó effekt, ami a nézőnek fel se tűnik. Nem vagyok egyébként nagy AMV rajongó, az egyetlen, akinek megjegyeztem az évek alatt a nevét (és akit példaképemnek tekintek) Nostromo.

  Még a kérdésedre válaszolva: a Mouretsu Pirates egy többnyire felejthető, „cuki lányok cuki dolgokat csinálnak az űrben” anime, de legalább az alkotók minimális alázattal viseltettek a sci-fi műfaj iránt. Illetve a sorozat tökéletes alany volt ehhez a poénhoz.

  Annyit még engedj meg, hogy a blogodat lapozgatva látom igazi polihisztor vagy. Az írásaidat még nem volt időm olvasni, de a rajzaidhoz, videóidhoz és magához az oldalhoz gratulálok!
  Arra megkérhetlek, hogy alkalomadtán segítenél egy AMV-mel? A régóta dédelgetett project, amit említettem, a Rideback című animéből lenne erre a zenére: http://www.youtube.com/watch?v=_gCuo8Vp5fk
  Nem érzem az erőt, hogy összerakjak valami maradandót 3-5 percben.

  tl;dr:
  1. Köszi
  2. Így készült
  3. Mouretsu Pirates nem rossz, de nem feltétlenül ajánlom
  4. Motoros liquid drum & bass AMV-hez számítanék a majdani iránymutatásaidra

  1. Szia!

   Örülök, hogy megtaláltál :D. MAL-on aktív vagyok, csak nem veszem észre, ha rám írnak XD, de itt minden nap el lehet érni engem. Én meg azt hittem én omlasztottam össze a blogodat :D, kb az utolsó kommentem után vált elérhetetlenné. Mondom oh my god, ismerkedni akarok erre összeomlasztom a rendszert :D, persze tom, hogy ehhez nem sok közöm van valójában, nálam is vannak leállások néha.

   „A kis “Hogy készült” képsorodból is számomra az derül ki, hogy vérprofin lett összerakva. Szóval gondoltam megyek mielőtt lincselés lesz, de hogy valaki gratuláljon?”

   – hááát :D, még lehetne profibb, de köszi ^^. (Szerintem a külföldi zsűritagoktól kapok majd kritikát bőven, valahogy nekik tényleg nem jön be, amit csinálok ált, de kíváncsi vagyok hogy hogy pontoztak le most.) Effektezést én se szeretem egyébként minden mértékben, valami egységes szín és egyedi harmóniát szeretek kreálni az AMV-imben, ami miatt képileg minőségi, egyedi, kicsit mégis más mint az eredeti anime. Bár amennyi színt meg régetet egymásra pakolok… pedig a pure cutos cuccokat kedvelem, meg a szolid játékot az áttűnéseknél. Egyébként nálam is első számú kedvenc és példakép Nostromo. ^^ Ezért is szeretnék egyszer hozzá hasonló dances amv-ket, de azért szeretnék a magam stílusában valami ütőset kreálni egyszer. Néha sikerül majdnem, néha nem, néha nagyon elszúrom a dolgokat.

   Aztán most télen kezdtem el csinálni a videókritikáimat

   – belenéztem egy-kettőbe, jól nyomod őket. Humor, vélemény, kritika teljesen korrekten megfogalmazott és szórakoztató. Én is eléggé kritikus vagyok, bár az írásaimban ez nem mindig tükröződik, mivel hajlamos vagyok túl elnéző lenni. Tetszik a hozzáállásodban, hogy azért nem az a tipikus teljesen elítélem, ami nem tetszik vonalat képviseled, hanem a pozitívumokat is ki tudod emelni. Olvastam pont a Hyoukás anime kritikádat, amivel annak ellenére, hogy imádom ezt az animét, egyetértek. 🙂

   A zenét két helyről vágtam össze (Vegasban), ahol a váltás van benne….

   Köszi a részletes leírást! ^^ Huh jó sok meló, meg technikai skill elsajátítása van a munkád mögött, úgyhogy ezért is megérdemelted az első helyet. Atmoszféra, egységesség, minőség, a szöveg animációja – mind-mind tökéletes összhangban volt, mint egy hivatalos előzetesben tényleg. Ez a műfaj pedig pont ritka most a hazai amv-sek között, úgyhogy garantált volt szerintem, hogy ütni fog, amit csinálsz. Az űrös jelenetektől elállt a lélegzetem, az utóbbi időben kedvelem nagyon az ilyen látványvilágot. Közben linkeltél nekem az eredeti trailert is, amiben láttam, hogy hasonló jelenetek voltak, úgyhogy az se volt kis munka, míg ezeket összegyűjtötted az eredeti mintájára.

   Annyit még engedj meg, hogy a blogodat lapozgatva látom igazi polihisztor vagy. Az írásaidat még nem volt időm olvasni, de a rajzaidhoz, videóidhoz és magához az oldalhoz gratulálok!
   Arra megkérhetlek, hogy alkalomadtán segítenél egy AMV-mel? A régóta dédelgetett project, amit említettem, a Rideback című animéből lenne erre a zenére: http://www.youtube.com/watch?v=_gCuo8Vp5fk
   Nem érzem az erőt, hogy összerakjak valami maradandót 3-5 percben.

   – Köszi! ^^ Már nem minden vénám él, de az írás meg az amv-zés az most a fő profilom, ha van ilyen :D.
   Amv-ben szívesen segítek :), kíváncsi is vagyok, hogy más műfajjal hogyan boldogulnál, amit tudok, szívesen hozzáteszek 🙂 (Ride bakc, nice! egyik kedvencem volt anno). Felveszlek akkor a g-mailes címed alapján g-mail chatre, ha nem gond. Ott bármikor el tudsz érni, ha van valami, meg tudunk beszélgetni, ha van kedved.

   Akkor jó amv-zést, meg ha jó lesz a blogod, megyek olvasni, mert jó más nézőpontból látni egy objektívebb megközelítés mellett a kedvenceim, vagy éppen nem kedvenceim. Mouretsu Pirates akkor még várakozási listámon marad, azért a képek miatt majd egyszer, ha nagyon unatkozom belenézek. Bízok az ítéletedben :D.

 4. „Mondom oh my god, ismerkedni akarok erre összeomlasztom a rendszert”

  A rendszernek sajnos kevesebb is elég. Nem tudom, hogy valaha is hibátlan volt-e, de az utóbbi időben kb. heti egy napot elérhető. A következő ilyen alkalommal lementek mindent, aztán adieu vagy wordpress-re vagy blog.hu-ra, mert kezdem unni.

  „Szerintem a külföldi zsűritagoktól kapok majd kritikát bőven”

  Hol lehet ezt majd megnézni, mert engem is érdekelne?

  „Tetszik a hozzáállásodban, hogy azért nem az a tipikus teljesen elítélem, ami nem tetszik vonalat képviseled, hanem a pozitívumokat is ki tudod emelni. Olvastam pont a Hyoukás anime kritikádat, amivel annak ellenére, hogy imádom ezt az animét, egyetértek. ”

  Köszi, igyekszem általában az értéket keresni, még ha csak más számára is. A videókat meg főleg azért kezdtem el és csinálom, mert vannak olyan poénok, amik írásban nem jönnek át. Így az főleg a humorról és szórakoztatásról szólnak.
  Viszont jaj, a Hyoukás pont egy rövid, összecsapott írás 🙂

  „Köszi a részletes leírást! ^^” „az se volt kis munka, míg ezeket összegyűjtötted az eredeti mintájára.”

  Sorry, ha túl részletes volt. 😀 Az eredeti főleg olyan szempontból volt érdekes, hogy az elsuhanó hajók, tárgyak hangjához jól időzítsek. Illetve, hogy azoknak, akik ismerik a játékot, visszaadjam a hangulatát.

  „kíváncsi is vagyok, hogy más műfajjal hogyan boldogulnál”

  Köszi, visszaigazoltam.
  Rengeteg ötlet összegyűlt az évek alatt, amik között van ez a sportos/akció, dráma, pszichológiai/horror, elvont/akció, illetve pont ma este ugrott be egy elvontabb Hyoukás (4 percnyi lipsynckel, rapre…). A gond, hogy még messze nem tartok ott, hogy egy 30 sec-re elegendő alapötletből összerakjak egy 3 perces, minőségi videót. Úgyhogy próbálok nagyon óvatosan nekiállni, és semelyiknek se nekiesni, mint tót az anyjának. Bár most az írás meg a videósorozat élvez prioritást.

  1. Az AMV-s kritika, vagy nem tudom hogy, hívják mi XD, szóval a zsűri excel táblája fenn lesz majd fórumon (MondoCon honlapján + AmvArt fórumon is), ahol mindenki megnézheti mit kommenteltek a videójához. Nem szokták túlzásba vinni, max egy-két szó, vagy rövid mondat :D, de több, mint a semmi. ^^ Huh, látom tele vagy AMV-ötletekkel *_*, nagyon jó! Elsietni nem is kell semmit, van időd, meg érdemes kísérletezni is. :3 Érdekes egyébként, hogy 3 percről mindenki átszokott most a 1:30-2:00 körüli AMV-szerkesztésre, nagyjából páran vagyunk akik szenvednek még a 3 perccel, úgyhogy jó is ha jössz erősíteni a csapatot! ^^ Menni fog az szerintem, ha egy 15 perces videót beszéddel meg mindennel össze tudsz szerkeszteni, ez is biztos sikerülni fog.

 5. Kösz, kíváncsi leszek.

  Én alapvetően baromi türelmetlen és válogatós vagyok, szóval valaminek nagyon jónak kell lennie, hogy 1 percnél tovább nézzem. Szóval olyasmit akarok csinálni, amit én magam is szívesen elnéznék percekig.

  A videókban is azért hadarok, meg viszonylag tempósan van vágva, mert a halálom ha valaki percekig nyöszörög, hogy mit mondjon a semmiről.

  Ezeknek a vágása egyébként egészen más, mint egy AMV-nél. Sokkal hanyagabb lehetek, mert senkit nem érdekel, hogy van egy framehiba vagy egy gyenge minőségű kép, a poén attól még működik. AMV-nél sokkal maximalistább vagyok.

  Meglátom, mi lesz a téma a téli versenyre, és szerintem az alapján fogok nekikezdeni egynek.

 6. Felkerült az anime karácsony témalistája, szerintem ezt a kört én kihagyom. Bár lett egy ötletem a Kozmix – Angyal-lal, de trollkodni nem fogok 😀

  1. Igen, láttam. Pont rád akartam írni ma, hogy akarsz-e menni rá :D. A trollkodás sose árt! 😀 Főleg, ha nagyon kreatív. Én nem tudom lesz-e rá időm, majd nyelvvizsga után meglátom milyen állapotban leszek XD. Ha választani kéne, nekem is angyal téma lenne, csak valami nyálas-csöpögős romance körítéssel. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .