Kore wa Koi no Hanashi / これは恋のはなし (josei manga; 2010)

Kore wa Koi no Hanashi / これは恋のはなし (josei manga; 2010)

Kore wa Koi no Hanashi / This is a Tale of Love (josei manga; 2010)
Kore wa Koi no Hanashi (josei manga; 2010)

Egy jóképű harmincas, két magányos szív és hat mókás figura. Az Usagi Dropot idéző Kore wa Koi no Hanashi című manga teljesen levett a lábamról vasárnap hajnalban. A rettentően édes történet egy szomorú dráma keserves pillanatait meséli el, egy 31 éves férfi és egy 10 éves kislány különös kapcsolatáról. A gyönyörű történet 2010-es debütálása óta öt kötetet ért meg eddig, angol fordításban 21 fejezete olvasható online.

Fagyos felszín alatt rejlő gyengédség

Shinichi alkotói válságban szenvedő író, aki vidékre utazik rég elhunyt nagymamája házába, hogy kilábaljon válságából. A házban azonban egy furcsa látogatója lesz. Mogorva főszereplőnk életébe egy szomorú kislány (Haruka) toppan be kismacskájával, aki csak egy helyet szeretne kedvencének. Főhősünket első pillantásra megindítja a kislány melankolikus tekintete, és megengedi neki, hogy minden nap a kertjében gondozza és játsszon macskájával. Ám a jégszívű férfit lassan aggodalom és furcsa törődés tölti el a hozzá tévedő kislány iránt, aki ráadásul közli vele, hogy szerelmes lett belé. Mindeközben Shinichi régi barátja és egyben szerkesztője egy szokatlan ötlettel áll elő. Azt tanácsolja főszereplőnknek, hogy Harukát modellként felhasználva írjon egy romantikus regényt. A képregény során pedig további izgalmas szereplők színesítik tovább jellemükkel a történetet, pontosan két felnőtt és további két gyermek. – A kissé tabudöngető felállás ellenére hihetetlenül bájos egy manga ez, aminek a grafikája egyszerű, de nagyon könnyed és szép. A cselekmény lassan bontakozik ki, az egyoldalú szerelem toposza pedig finoman és érzelmekkel telve ábrázolt. A történet inkább a drámára, a gyermekek érzelmeire és a szerelem megtapasztalására koncentrál, valamint a zárkózott, egyedülálló Shinichi személyiségének, gyermekkorának megismerésére. Garantáltan megható történetet vehet az a kezébe, aki kedvet kapott hozzá, vagy szereti a hasonló történeteket. A mangát Chika készíti.

Linkek: MAL, Baka-Updates Manga, Manga Reader, TenManga

(Visited 245 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Kore wa Koi no Hanashi / これは恋のはなし (josei manga; 2010)

  1. Én is pont tegnap bukkantam rá és olvastam végig, és nekem is nagyon tetszik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .