Give Me Love! / Ai wo Chodai! / 给我你的爱 (josei manga; 4 kötet; 2007)

Give Me Love! / Ai wo Chodai! (josei manga; 4 kötet; 2007)

Give Me Love! / Ai wo Chodai!  (josei manga; 4 kötet; 2007)
Give Me Love! / Ai wo Chodai! (josei manga; 4 kötet; 2007)

A Real Clothes mangához képest kevésbé mélyen szántva, egy könnyed Skip Beat!-es fuvallattal szórakoztathat bárkit Kazumi Ooya munkája, a Give Me Love! (Ai wo Chodai! / 给我你的爱). A Honey² Skip!, a Yume Chu, vagy a  Citrus Eyes alkotásairól ismert mangaka a shōjo és josei témák népszerű kreálójaként újabban yaoikon is munkálkodik, de egyelőre maradjunk e tipikusan hetero felállású komédiájánál. E képregény bolondos főhősnője egy vidéki kisvárosból robban be a köztudatba, miközben színésznői babérokról álmodozva követi élete szerelmét Tokióba.

Szerelmem a jégszívű herceg, ki komikusként dolgozik

Give Me Love! manga legjobb ütőkártyája a humor. Bár a hárem mivolta nem volt felüntetve azon az oldalon (nem nagyon kedvelem a háremes műveket), ahol olvastam, ráadásul se a komikus, se a színészi szakma mélységeit nem mutatja be, de ennek ellenére egy szórakoztató alkotás lehet. Lehet, mert romantikából rengeteget kapunk, a főhősnő is eléggé karizmatikus és mindent felkavaró személyiség, ugyanakkor nem mentes a történet a klisés momentumoktól sem. A műfaj kedvelőinek így tökéletes préda, főleg, ha már régebben merültek el egy ehhez hasonló (tucat számra gyártott) sorstársban. A manga főhősnője pedig Maruyama Mie (röviden Marumie), aki riporterként kezdett dolgozni egy kisvárosban, de amikor első látásra beleszeretett a komikus Kandagawa-szanba, elhatározta, hogy a fővárosba költözik. Mint komikus, szórakoztató hölgy kezd el dolgozni a szerelmét is foglalkoztató ügynökségnél. Románcának egy dolog állja útját: Kandagawa gyűlöli a nőket! A komoly fiú gyerekkorától kezdve olyan negatív élményeket szerzett, mint kellemetlen incidens egy pedofil tanárnővel, szüzességét elvevő unokatestvér, és így tovább. Éppen ezért Kandagawa hideg elutasítással és rosszhiszeműséggel fogadja főhősnőnk ostromló udvarlását. Azonban e gyönyörű hölgyeménynek négy kötet alatt csak sikerül elérnie a lehetetlent, sok csók, lopott ölelés mellett, miközben még hét másik férfi is lesi a kegyeit. A hárem szerencsére nem erősödik fel zavaróan a cselekmény során, csak macsó orvost, reménytelenül szerelmes gyerekkori barátot, plusz még további szépfiúkat kapunk, akik hol mélyebb, hol futó érzelmeket táplálnak főhősnőnk iránt. A komikum dominál inkább a szép grafikával párhuzamosan, ami miatt sok női olvasónak szerezhet kellemes perceket a Give Me Love!.

Linkek: TenManga; Baka-Updates Manga, MangaFox

(Visited 75 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .