Anime Addicts-os hírem: Tanuljunk manga karakterekkel (2012)

Tanuljunk manga karakterekkel (összevont ANN-es cikkek fordítása)

Fizikás Nichijō
Fizikás Nichijō

Japánban nem újdonság, hogy népszerű anime-manga karakterekkel próbálják okítani a nebulókat, de a módszer és a kiválasztott figurák szempontjából lehetnek újdonságok. Ezúttal a méltán közkedvelt Nichijō és egy magical girl sztori szereplői kerültek a „katedrára”.

Fizika Nichijōval

Kadokawa kiadó egyik cége, a Chukei, június 15-én adott ki egy tankönyvet, amelyben a fizika alapjait „magyarázzák meg” a Nichijō (My Ordinary Life) című anime karakterei. A 2011-es anime dizájnját követő karakterek eredetileg Arawi Keiichi mangájában jelentek meg 2007-ben. A tankönyv, amely a Nichijō to Manabu Butsuri Kiso ga Omoshiroi Hodo Wakaru Hon (Fun Guide to Learning Basic Physics With My Ordinary Life) címet viseli, párbeszédek mentén fizikai magyarázatokat vonultat fel. Emellett a mangából kölcsönvett párbeszédek, valamint a karakterek kommentárjai segítik a nehezen megragadható témákat. A tankönyv egy exkluzív posztert is tartalmaz a karakterekről. A Chukei már áprilisban is kiadott egy ehhez hasonló könyvet, amelyben angolul tanítanak a The Melancholy of Haruhi Suzumiyacímű sci-fi szereplői. A Lucky Star figurái kémiát oktatnak 2010-től, míg a K-ON!!-hoz a japán történelmet, a Puella Magi Madoka Magica-hoz pedig világtörténelmet társítottak a főszereplők szinkronszínészei révén.

Az AIC (Anime International Company) stúdió nem régen tette közzé, hogy saját gyártású, és terjedelmileg rövid animét fog indítani a nyáron, amely angolra tanítja a nézőit. A nemsokára induló anime címe: „Maji de Otaku na English! Ribbon-chan ~ Eigo de Tatakau Mahō Shōjo” („Real Otaku English! Ribbon-chan ~ A Magical Girl Who Fights in English). Az anime cuki magical girl karakterekkel fog tanítani, akik a Moetan anime szereplőire hasonlítanak majd, mivel ugyanaz a dizájner (POP) tervezi őket. Tange Sakura fogja szinkronizálni a címszereplő leányzót, amíg Kanemoto Hisako is játszik benne. Mellettük például Koyasahi Yu is meg fog szólalni a rövidke szériában.Fujiwara Keiji lesz az anime narrátora és egyben hangrendezője. A rendező Nishōji Yoshito (rendező asszisztens volt a Tentai Senshi Sunred 2-ben és az R-15-ben), a forgatókönyvíró Nakamura Koujirō (Tentai Senshi Sunred)

ForrásokANN hír 1ANN hír 2

(Visited 71 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .