Anime Addicts-os hírem: Nerawareta Gakuen a Sunrise-tól (2012. 06. 19.)

Nerawareta Gakuen a Sunrise-tól (mozifilm; 2012)

Nerawareta Gakuen
Nerawareta Gakuen

Mayumura Taku (1934- ) újabb sci-fi regényéből készül anime adaptáció a Toki no Tabibito: Time Stranger (1986) és a Neo Tokyo (1989) után. Ezúttal a Nerawareta gakuencímű alkotását viszi mozivászonra a Sunrise animációs stúdió, az ősszel debütáló mozifilm zenéjét pedig a Supercell (Guilty Crown, Vocaloid) szerzi.

Nerawareta Gakuen (ねらわれた学園)

Mayumura ifjúsági regénye, az 1976-os Nerawareta Gakuen (Haunted Academy) középiskolás fiatalokról szól, akik a szigorú iskolai követelmények miatt lázadnak. A stresszel járó kemény vizsgák ellen megmozduló középiskolások új diáktanács elnököt választanak az Abeno középiskolában. Az új elnök a gyönyörű Takamizawa Michiru, aki társaival veszi át az isola irányítását brutális eszközök kíséretében. A történet főhőse, Seki Kōji, fellép Michiru uralma ellen, egyéni harcában segítőtársra is lel Kusumoto Kazumi személyében. A két barát kutakodása és ellenállása során egy másik titokra is fényt derít: Michiruék tettei mögött egy titokzatos alak húzódik meg, aki természetfeletti képességeivel képes a diáktanácsot bábként mozgatni.  Az anime mozifilm premierje 2012 őszén lesz Japánban. A Sunrise stúdió csapatából azok dolgoznak a mozin, akik a My-HiME, Horizon in the Middle of Nowhere, Accel World animéken is munkálkodtak, a rendező pedig Nakamura Ryosuke lesz, aki a Mōryō no Hako, az Aoi Bungaku Series című animéket rendezte korábban. A film rövid előzetese már megtekinthető YouTube-on.

Mayumura több tucat regényt írt eddigi élete során, és néhány művét már adaptálták animére is (pl.: Neo Tokyo, Toki no Tabibito). A Nerawareta Gakuen négy live-action feldolgozást is megért, de a Sunrise fogja e történetet először anime formában prezentálni. Obayashi Nobuhiko 1981-benAtsushi Shimizu 1997-ben rendezett egész estés filmet sci-fi, horror és romantikus elemek ötvözése mentén Mayurama regényéből. A filmeken kívül két televíziós dráma is napvilágot látott, amelyek közül az 1982-es verzióban Harada Tomoyo (Shōnen Keniya, You Are Umasō), Takayanagi Ryoichi(Shōnen Keniya) és Itō Kazue (Mori no Senshi Bonolon, Rurōni Kenshin) játszotta a főszerepeket.

ForrásokANNWikipediaMALIMDb.comAnimekonCrunchyrollZenbuAsia

(Visited 70 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .