Anime Addicts-os hírem: Otomo Katsuhiro új művei (2012)

Anime Addicts-os hírem: Otomo Katsuhiro új művei (2012)
Kép Otomo mangájából, a DJ Teck no Morning Attack-ből
Kép a DJ Teck no Morning Attack-ből

Az Akira alkotója hosszú szünet után újabb manga-sorozatba kezd. A 2006 óta képregény téren pihenő Otomo Katsuhiro egy rövid mangával tér vissza, valamint tervezi egy nagyobb volumenű shounen széria készítését is a jövőben. Mindemellett egy újabb rövid animefilm csokor is debütál majd Otomo korábbi mangáinak ötlete nyomán, amiben japán legjobb alkotói mellett ő maga is rendezni fog. (AA-s változata a hírnek)

ÚJ manga: DJ Teck no Morning Attack

Geijutsu Shincho nevű művészeti magazinban jelent meg március 24-én egy mindössze 8 oldalas, teljesen színes, rövid (one-shot) manga Otomo Katsuhirótól. Ez az első nyomtatásban megjelenő története a 2006-os Park (Kouen) óta, a címe pedig DJ Teck no Morning Attack. Ez a manga részét képezi egy nagyobb feature cikknek a magazin részéről, ami Otomo munkásságát és az amerikai populáris kultúrára gyakorolt hatását kívánja bemutatni Tomo Machiyama és Patrick Macias írásában. (Patric Macias az egyik legismertebb populáris kultúrával foglalkozó szerző, aki elsősorban a japán és otaku kultúrát kutatja Amerikában. 2007-ben indította el Otaku USA című popkult magazinját.) A szerzők készítettek egy interjút is a művésszel, amiben Otomo jövőbeli terveit boncolgatta, és kijelentette, hogy nemsokára egy Akira méretű friss manga-sorozattal startol majd egy shōnen magazinban. (Ez egyben az első hosszú sorozata lenne az 1982-es Akira óta.) – Idén eléggé aktivizálta magát (szerencsére) a sci-fi és cyberpunk műfaj mestere, hiszen az év elejétől egy kiállítás is megtekinthető Japánban válogatott munkáiból (április 9-től május 30-ig), valamint egy újabb album (artbook) is megjelent Kaba 2 címen a mester retrospektív gyűjteményéből, ami a jócskán régi, ’89-es Kabaalbum folytatása.

Manga mellett anime rövidfilmek is jönnek

A fent említett kiállítás hivatalos honlapja (a kiállítás neve: Katsuhiro Otomo Genga Exhibition) közölte azt a hírt, hogy egy anime rövidfilmekből álló projekt készül jövőre, amelyet Otomo Short Peace (1979) nevű one-shot mangákat tartalmazó kötete inspirált. (1976-79 között megjelent mangái kerültek bele ebbe a kötetbe, összesen 9 alkotás.) A projekt olyan japán rendezőket fog megjelelölni egyelőre névtelenül, akik a japán animációs ipar éllovasai, és akik az önkifejezés újabb útjait tárják majd fel ezekben a történetekben. A Short Peace részét képezi majd a „Hi-no-Youjin” („Combustible”) című darab is, amit maga Otomo rendez a Sunrise stúdió berkeiből. Az anime története az Edo-korban (1603-1868) játszódik. Ebből már látható pár előzetes kép is az Annecy Animation Festival honlapján, mivel 2012-ben itt lesz premier vetítése az animének. Ez a Short Peace című anime csokor hasonlítani fog az 1995-ös Memories-ra, amiben a Magnetic RoseStink Bomb és Cannon Fodder című rövid sztorikat ismerhettük meg. Ezeket szintúgy Otomo mangái ihlették, valamint a Cannon Foddert ő maga rendezte.

ForrásANN cikk 1ANN cikk 2CrhonoBlogWikipediaBaka-Updates Manga

(Visited 56 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .