Carole Mortimer & Mori Hinoto: Setsunai Himitsu (manga; 2008)

Carole Mortimer & Mori Hinoto: Setsunai Himitsu (manga; 2008) 

Carole Mortimer & Mori Hinoto: Setsunai Himitsu (manga; 2008)
Carole Mortimer & Mori Hinoto: Setsunai Himitsu (manga; 2008)

Íme egyik kedvenc Harlequin mangám Carole Mortimer regénye nyomán. A Setsunai Himitsuban, avagy Keeping Luke’s Secretben minden van, amit szerettem régebben a ponyva sztorikban: állandóan civakodó párocska, egy kis féltékenység és családi titkok. Emlékszik még valaki azokra a Sailor Moonos fanfictionökre, amiket az AnimeWeb oldalán lehetett/lehet olvasni magyarul? Azok között volt egy ehhez hasonló szitu kitalálva Usagi és Mamoru románcára, amikor egymással rivalizáló egyetemi tanárokként ismerjük meg őket, ráadásul dúsgazdag családjuk célja összeboronálni a kardoskodó professzorokat (azért furcsa Usagit egyetemi kutatókét elképzelni). 

Egy történész lány a múlt nyomában

A fiatal Leoine Winston váratlan telefonhívást kap az egyik legismertebb színésznőtől. Rachel Richmond felkéri csinos történészünket, hogy írja meg életrajzi regényét. Az idős hölgy kérésének egy akadálya van, magának a hölgynek a fia. Luke Richmond forgatókönyvíró ugyanis hevesen ellenzi édesanyja szándékait, ezért mindent megpróbál Leoine elrettentése érdekében. Folyton kötekedik a lánnyal, erőszakkal megcsókolja (ez annyira nincs is ellenére a lánynak). Persze sose értik a férfiak azt, hogyha ellenkeznek velünk nőkkel, akkor csak azért is végig visszük terveinket. Így van ezzel Leoine is, csak két dologgal nem számol: 1) akarata ellenére beleszeret a jóképű bajkeverőbe, 2) az egész életrajzos história valójában egy dologra irányul: kideríteni azt, hogy ki is valójában Luke apja. Kellemes sztori és grafika, idilli, ugyanakkor drámai befejezéssel. Cuki történet dögivel, csak kár, hogy egy kötetben kellett mindent elmesélnie a mangakának. Érdekesség, hogy a manga sztorijának írója, a brit Carole Mortimer, több mint 150 romantikus regényt adott ki 1978 óta.

Linkek: TenManga (eng); Baka-Updates Manga (eng); Manga-go (eng)

(Visited 89 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .