Kakizaki Masasumi: Hideout (seinen manga; 1 kötetes; 2010)

Kakizaki Masasumi: Hideout (seinen manga; 2010)

Kakizaki Masasumi: Hideout (seinen manga; 2010)
Kakizaki Masasumi: Hideout (2010)

Brutálisan kegyetlen és halálos. Kakizaki Masasumi mint Stephen King rajongó áldozott a nagy sci-fi, horror író oltárán a Hideout című mangájával. A Rainbow képregény rajzolójaként már láttuk mire képes a grafika terén a mester (a sikeres mangából 2010-ben anime adaptáció is fogant), most azt is megmutatja, hogy félelmetes rajzain keresztül milyen zseniálisan tudja szemléltetni az emberi psziché torzulását. (Hideout története élőszóban – katt ide és hallgasd meg. – Felmondtam diktafonra a következő bekezdést, valahogy kedvem támadt régi szavaló énemnek hódolni, egy kicsit zavarba ejtő a dolog, de aki nem akar olvasni, az meghallgathatja a sztorit kemény 1 perc alatt.)

Azt hittem örökké boldogok leszünk…

A férfi jó előre eltervezte. A megbocsátó és a balfék szerepét már rég megelégelte. Íróként, férjként és férfiként is csődöt mondott. Pedig minden korábbi tette azt szolgálta, hogy felelőtlen felesége, és szeretett kisfia boldogok legyenek. A boldogság azonban egy pillanat alatt elszállt. Az újrakezdéshez pedig véres áldozat szükségeltetik. Ki kell törölni mindent és mindenkit, aki a fájó múltra emlékezteti. Már csak a felesége van hátra. Egy szigetre viszi az élvhajhász nőt, becsapja, megtéveszti. Majd a kellő pillanatban végez vele. Igen, ez volt a terv, mint egy jól megírt krimiben, úgy haladt előre a férfi pontosan és precízen.  A sziget azonban nem a várt feloldozást hozta számára, hanem az őrület örökké tartó börtönébe ejtette fogságba, kínozta, cafatokra tépte szét testét s elméjét. Nincs kiút, elveszett minden. Egyedül egy tökéletes regény maradt hátra. Egy regény, ami oly borzasztó, el se hinnéd, hogy a benne leírtak valóban megtörténtek.

Hallucinációk tébolyában bolyongva

A grafika, mint már említettem mesteri! Annyira részletesen, aprólékosan van kidolgozva minden tárgy, anyag, háttér, mintha egy grafikus műalkotásai sorakoznának egymás után. A művészi kidolgozottság mellé pedig hihetetlenül erős érzelmi és pszichés kivetülést kapunk, ami minden egyes oldalon megrázza a nézőt. A mangában tökéletes egyensúlyba kerül a szöveg és a kép kidolgozottsága, egy-egy rémült, kétségbeesett arckifejezés még jobban rányomja bélyegét a sötét hangulatra. Ez a képregény megint csak felnőtteknek szól (Stephen King se kicsi gyerekeknek való), főleg a testi erőszakkal, kínzással, kannibalizmussal kapcsolatos jelenetei miatt igen biztosítékot kicsapó mű. Ráadásképpen mindezeket olyan realisztikusan rajzolja meg Kakizaki, hogy szinte érezzük a vér szagát és halljuk a testnedvek csepegését. A sztoriba beleágyazódik még egy rémtörténet is a férfi főhősünk aktuális sztorija mellett, a végkifejlet éppen e miatt nagyon elgondolkodtató. Vajon tényleg átélte mindazt a borzalmat a férfi, amit a furcsa szigeten tapasztalt, vagy minden csak a képzeletében játszódott le újra és újra?

Képek a mangából [nggallery id=242]
Manga adatok
(Visited 118 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .