Shōjo Gensō Necrophilia (seinen manga; 2011; 3 chapter eddig)

Shōjo Gensō Necrophilia (seinen manga; 2011; 3 chapter eddig)

Shōjo Gensou Necrophilia (seinen manga; 2011; 3 chapter eddig)
Shōjo Gensou Necrophilia (seinen manga; 2011)

A zombik úgy tűnik fénykorukat kezdik élni a japán mangákban, – lásd Highschool of the Dead, Cradle of Monsters, vagy Sankarea. 2011-ben még egy portéka gazdagítja ezek sorát, mégpedig a keresztény vallással és európai (talán angol) környezettel vegyített Shōjo Gensō Necrophilia. A szép ruhákban, viktoriánus háttér előtt flangáló cuki loli hősnős sztori minden véres, szaftos eleme ellenére (gore besorolást kapott több manga site-on, úgyhogy kiskorúak vigyázzatok vele) eléggé anime feldolgozást ígérőnek tűnik.

Okkultizmus és hullagyalázás

Egy hírhedt okkultista gyermekeként nem sok babér terem az Inkvizíció által rettegésben tartott világban a fiatal pap fiúnak, Georgnak. Főleg, hogy a fiú a tiltott fekete mágia segítségével szövetséget kötött egy túlvilági lénnyel, a dögös Mephistóval (kicsit Ao no Exorcist feeling). A szövetséget persze nemes cél vezérelte, néhai vadállat apja saját kéjes vágyának eleget téve gyilkolta meg a fiú nővérét, Riselottét. Annyi év után, a fiúnak sikerül már rothadásnak indult nővérét feltámasztania. A zombi leányzóval azonban rögtön két baj is akad: ahhoz, hogy zombi teste ne „essen” szét, és a benne lakozó állatias éhség miatt berserk módon ne rendezzen tömeges mészárlást, a srácnak hetente-kéthetente egy-egy friss sírt kell kihantolnia, és hulla hússal etetnie nővérét. A másik bökkenő, hogy halála pillanatában megállt Riselotte számára az idő (magyarán nem képes öregedni), így egykori öcsikéje már a fejére nőtt, míg ő még mindig egy 8-9 éves loli testébe van zárva. A hulla falós, már-már Hellsinges trancsírozást idéző jeleneteken túl, a testvéri szeretet (talán egy erős nővér komplexussal kiegészítve), az apróbb komikum (Riselotte rendkívül édes, amikor pukkadozik, vagy csínyeket követ el, a gótikus lolita szereléseitől pedig elalél az olvasó), és persze az egyre erősödő sötét árnyak kelthetik fel a mangát olvasó figyelmét.

Újdonság, de mennyire? – Halloween és a zombik szellemében

Mivel elég friss alkotásról van szó – idén indult a  különleges nevű Kill Time Communication kiadó (ő futtatta a Princess Lover!-t vagy a Freezinget) Comic Valkyrie nevezetű magazinjában-, mégis a kalóz módon felkerült első három fejezete egész pörgősen rántott be a cselekményébe. Még azt korai eldönteni, hogy klisés versenyfutam lesz belőle, vagy kihoznak valami egyedit belőle, de az alap sztori egész érdekes, a grafika gyönyörű, majd lefordultam a székről ilyen minőségi és kawaii rajzok láttán (bár az aprólékosság nem olyan hangsúlyos benne, mint a legtöbb seinen mangában). A fanservice erősen dolgozik természetesen: Riselotte mellett ott van Georg gyerekkori barátja, a bögyös Silvia, aki az Inkvizíció katonája lett, valamint kapunk egy Georghoz és Riselotte-hoz hasonló párost Crowly Ashley és Claudia személyében. A fehér hajú, dögös és könyörtelen Ashley az Inkvizíció legsikeresebb fekete mágusokat elfogó embere, míg a szintén kislány testbe rekedt Claudia egy igazi előkelő kisasszony (szöges ellentéte a szertelen, és cserfes Riselotte-nek). A jelenetek terén volt egy-két tényleg sokkoló darab pl.: mikor loli hősnőnk elszabadul a temetőben, és csámcsogva rágja a hullákat, később pedig ártatlanul mosolyog ránk, teljesen elfelejtve „sötét” énjét (a kedves öcsikéje nem világosította fel még éjszakai életmódjáról). Másik beteg jelenet egy flashbackben látható, amint a két fiatal őrült apja Georgot veri (amit eléggé szexista absztrakciók is kiegészítenek, a fekete mágiában a szex is szerepet játszik, nemcsak az erőszak).

Adott tehát egy skizofrén loli, aki azt hiszi, hogy valami gyógyíthatatlan betegsége van (végül is nem téved nagyot), miközben esténként elborul az agya, és hullákat fogyaszt. Georg talpa alatt pedig forr a talaj, mivel az Inkvizíciónak feltűnt a sok meggyalázott sír, és eltűnt holttestek jelentős száma a fiatalok falujának környékén. Éppen ezért a fiú minél hamarabb megoldást akar találni Riselotte „problémáira”, csak közben a templom kopói egyre közelebb jutnak hozzájuk. Várom a folytatást, kíváncsi vagyok mit kanyarítanak ebből az európai miszóból.

Képek a mangából (főleg Riselotte-ről) [nggallery id=229]
Manga adatok
  • Eredeti japán cím:  少女幻葬ネクロフィリア/ Shōjo Gensou Necrophilia
  • Angol cím: Necrophile of Darkside Sister / Necrophilia of Darkside Sister
  • Mangaka: Kazumiya Akira
  • Magazin: Comic Valkyrie
  • Kiadó: Kill Time Communication
  • Megjelenés éve: 2011
  • Megjelent fejezetek: 3 fejezet / chapter eddig
  • Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); Otakuworks (eng); MAL (eng); MangaFox (eng)
(Visited 59 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .