Junya Inoue: Btooom! (seinen manga; 2009; 6 kötet – 39 chapter eddig)

Junya Inoue: Btooom! (seinen manga; 2009; 6 kötet – 39 chapter eddig)

Junya Inoue: Btooom! (6. kötet)
Junya Inoue: Btooom! (seinen manga; 6. kötet)

A Gantz mellett rákattantam a Btooom! mangára, amiből korábbi bejegyzésem óta (2011. 09. 08.) 25 új fejezet jött ki, és izgalmas akció jeleneteken át, drámai pillanatoktól sem mentesen libbentünk át végre a képregény 6. kötetébe. A sztori egyre több hangsúlyt kanyarít a főszereplők korábbi életére, főleg geek Sakamotónk gyerekkorára, plusz a csini leányzó, Himiko traumái is a felszínre kerültek.

Van rosszabb a virgácsnál

A hatodik kötetig sok minden kiderült a Btooom! nevű, eredetileg online, később élő survival játékról. A játék fejlesztői gondoltak egyet, és kitalálták, hogy éles bevetésen próbálják ki hús-vér embereken a minél realisztikusabb játékmenet miatt a Btooom! stratégiai, bombákkal, csapatokkal operáló játékát. Ráadásul nem Sakamoto (főhős srác) brigádja az első (Himiko és Taira-szan), akiket belekényszerítettek ebbe a teszthelyzetbe. Minimum egy ölsz vagy téged öllek játék már lement a lakatlan szigeten, ahova kísérleti nyuszijaink kerültek (főhőseink találkoztak is az egyik félkarú túlélővel). Ráadásul a játék szponzorálói élvezettel lesik a maguk kényelmes székéből a megvásárolt lelkek minden lépését. De hogy kerülnek csak úgy emberek bele ebbe a kivégző tortúrába? Egyszerűen. Ha valakit nem szeretsz, és erős bosszúvágy ég benned iránta, akkor csak írsz egy levelet, kapsz egy rakat pénzt, s már be is cserkészik az áldozatot (ez jobb mint a Pokolra küldő forró drót a Jigoku Shōjoban). Sőt, ilyen nem kívánatos személyektől megszabadulós leveleket szimplán küldözgetnek magánemberkéknek is. 

Hogy kerültek ide főhőseink? A jóképű és zseni Sakamotót az édesanyja „adta” el, nem bírta már a nő a srác dühkitöréseit, céltalan, játékfüggő életét. Azért a srácot is meg lehet érteni. Sakamoto gyerekkorában teljesen normális volt, az a tipikus törtető fenegyerek, aki kiváló sportoló, tanuló, mindenki imádja. Csak éppen otthon folyamatos veszekedések várták, így a virtuális játékok világába menekül, ahol még menyasszonya is lesz. (Érdekes, hogy több éves kocka élet után, mennyire megőrizte atletikus énjét.) Ahogy egyre jobban antiszociális lesz, úgy csúszik ki a talaj a lába alól, és nem találja a helyét a világban.

A Btooom! virtuális világa - Sakamoto, amikor még csak online gyűjtötte a babérokat.
A Btooom! virtuális világában látható Sakamoto, amikor még csak online gyűjtötte a babérokat.

Akkor ott van Himiko, akit a legjobb barátnői küldenek el, egy teljesen abszurd indok miatt. Himiko ugye csinos, bögyös, szexi, de egyébként szűz, és a férfiakkal kacérkodó viszonyt sem folytat. De pont a szomszédjában lakik a barátnői által bálványozott zenekar frontembere, akivel leszervez a lányok miatt egy közös randit. Himiko azonban késve érkezik a megbeszélt találkára (szerintem ez a szerencséje), mert közben a zenekar tagjai sorra erőszakolják meg Himiko barátnőit, miközben videóra veszik a mocskos jeleneteket. A csaj tehetetlenül menekül el a helyszínről (mégis egy rakat, feltüzelt sráccal egymaga hogy bírna el?), oké, kijön a rendőrség, lecsukják a rossz fiúkat, de a történtekért a lányok Himikót hibáztatják. Úgyhogy pure Himiko ég veled, repülsz a Btooom!-ba.

Sakamoto és Himiko első doki-doki pillanata. Lesz itt Love srácok.
Sakamoto és Himiko első doki-doki pillanata. Lesz itt Love srácok!

(Plusz infó: bár még homály fedi azt, hogy miért, de 100%, hogy Himiko is Btooom! játékos volt korábban, sőt, ő volt Sakamoto menyasszonya a virtuális változatban, még szerelmes is volt a srácba! A szigeten pedig úgy tűnik, ismét egymásba szeretnek, legalábbis már vibrál valami bizalom-vonzalom-megvédelek mindenáron érzés közöttük. Ugyan a csaj az erőszakolós eset óta irtózik a pasiktól, főleg, hogy a szigeten is letámadta egy hájpacni, de Sakamoto a maga ügyetlen módján kezdi megtörni a jeget. Hajrá! Akarok egy meghitt, szentimentális csókot, és ha lehet még többet közöttük, olyan édesek együtt *_*).

A rossz fiúk/lányok sem pihennek
Hidemi és Himiko élet-halál harca.
Hidemi és Himiko élet-halál harca.

Persze nem lenne igazi a játék erős ellenfelek nélkül. Most már Himiko is kapott méltó riválist Kinoshita Hidemi személyében. A szintén csinos lány szép külseje ellenére egy vérbeli hárpia, aki bármikor képes átverni bárkit. A bökkenő, hogy még Sakamotónak is nagy kihívást jelentő sráccal állt össze: Oda Nobutakával, aki nem ismer félelmet, még sérült testtel is képes harcolni. A 40. fejezet pont e párosok közötti action jelenet legizgalmasabb pillanatában ér véget – Himikót éppen Hidemi akarja kinyírni (elég bugyit mutogató és szexi módon, míg Sakamoto és Oda egy ételcsomagért vív párharcot). Sakamoto, Himiko és az öreg, most már egyre inkább hasznavehetetlenebb Taira-szan (levágták az ujjait az egyik támadásban) mellé beépült egy tégla is, Date-szan, aki az előző játékból győztesként távozott. A kis piszkos doktor bácsi szépen kihasználta egyik játékos társát (szex, chip, kaja, egyszóval minden téren), most Sakamotóékkal akarja ugyanezt tenni. (Elég morbid, hogy megint visszadobták a csávót, pedig már nyert egy meccset. Ezek szerint innen nincs menekvés, akár nyersz, akár vesztesz, ezen a szigeten találod magad megint.)

A  párharcok előtt egyébként volt egy rettentően látványos, kicsit katonai színezetű háború. Egy ex-zsoldos, Miyamoto bukkant rá Sakamoto, Himiko és Taira rejtekhelyére, és a bombák helyett inkább a nyers fizikai erővel és vadat becserkésző taktikával próbálta hőseinket likvidálni. Szerencsére csapatunk túléli a találkozást, és ez az a pont, ami közelebb hozza egymáshoz Sakamotót és Himikót. (Csak kár, hogy a lány nem mondja el a srácnak, hogy a virtuális világban „egy pár” voltak.) Úgyhogy harc hátán harc, mindig erősebb ellenfelek jönnek főhőseink után, kíváncsi vagyok Sakamoto megtalálja-e azt a bugot a játékban, ami alapján majd kimenti a „bajtársait”. Remélem a szerelmi oldal is szépen felfejlődik, plusz adjanak még jó figurákat főhőseink oldalára, mondjuk egy komikus karakter nem ártana a fanservice-szel szemben. Btooom! I’m still in love with you.

A dögös Oda Nobutaka, aki a harcban kíméletlen, elvetemült, és nagyon cool.
A dögös Oda Nobutaka, aki a harcban kíméletlen, elvetemült, és nagyon cool.

LinkekBaka-Updates Manga (eng); MAL (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng)

Képek a mangából [nggallery id=198]
(Visited 277 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .