Steins;Gate (TV-sorozat; 2011) és Tiger & Bunny (TV-sorozat; 2011) THE END

Steins;Gate (TV-sorozat) és Tiger & Bunny (TV-sorozat) THE END

Tiger & Bunnyból Dragon kid civilben
Dragon kid civilben

Véget ért számomra a tavaszi évad két legkedveltebb sorozata: a Tiger & Bunny és a Steins; Gate. (A Hanasaku Irohából még egy rész van hátra, az Ao no Exorcist-tel elmaradtam, a 16. résznél tartok most, pedig nagyon bejön, majd ha végzek vele lesz róla is egy összefoglaló.) A nyári animékkel momentán semmit sem haladtam (max három részig jutottam el mindenből, ami jobban tetszett, inkább mangát olvastam mostanában – ez látható is volt a korábbi bejegyzéseimen). Erre mindjárt itt a nyakamon az októberi nagy forradalom helyett az őszi évad nyitány, amiben „szerencsére” csak 7 olyan címet találtam, ami érdekel: Chihayafuru (október 4./Madhouse), Guilty Crown (október 14./Production IG), UN-GO (október 14. /noitaminA/Bones), Persona 4 the animation (október 7., AIC), Last Exile: Ginyoku no Fam (október, Gonzo), Phi Brain: Kami no Puzzle (Sunrise), Mirai Nikki (asread). Az első részekről írok majd röviden megint, mint a nyári animéknél, és őket tudom is majd hétről hétre követni, a nyáriakat meg lassan majd pótolgatom. De akkor most jöjjön a két kedvencem tavaszról.

Szerelem a párhuzamos világok keresztüzében

A 24 részével a Steins; Gate az évad legjobb történetét kerekítette itt a végére, amibe a sötét jövő megakadályozásán túl még az igazi romantikus dráma is összejött neki, a fordulatos és egyedi cselekményszálról nem is beszélve (bár az furcsa volt nekem hogy Kyoumába minden csaj beleesett, az első csókja pedig Moeka Kiryūval esett meg, az a jelenet egyfelől volt agresszív, kétségbeesett, reménytelen). Kyouma és Makise kapcsolata azonban nem várt fordulatokat vett, és az utolsó két-három rész letaglózott mind drámáját, mind Kyouma hősiességét tekintve, nem hittem volna, hogy képes lesz ekkora áldozatra a világ és igazi szerelme megmentése érdekében, ráadásul végül Mayuri tényleg csak a legjobb barát szintjén maradt meg édes mosolyával, a többi szereplő is boldog lett, szóval igazi happy end kerekedett belőle, ami nem baj. Főleg hogy Kyouma és Makise újra találkozott a Steins; Gate wolrdline-on, ez örök pillanat marad (kettejük csók jelenete pedig a legmeghatóbb anime scenek történelmébe írhatta be magát). Voltak óriási lelepleződések a fő- és mellékszereplők körében, úgyhogy mondhatom zseniálisan összerakott anime volt. Az utolsó epizód végén jött is a nagy hype, hogy lesz belőle mozifilm is! Alig várom mit hoznak ki belőle.

Egy szerelem, ami még a párhuzamos világokat is túlszárnyalta.
Egy szerelem, ami még a párhuzamos világokat is túlszárnyalta.

Ui.: Egy nagy titok maradt a sorozat végére. Ha a duci/hacker ász Daru a jövőből jött harcos lány, Suzuha édesapja lesz, akkor ki az édesanyja? Táncsak nem Mayuri? Daru megkérdezte a lányt, hogy ki lesz a gyönyörű anyukája, amire a csaj csak annyit mondott: majd 7 év múlva úgyis találkozunk, akkor megtudod. 😀 [nggallery id=207]


Majdnem túl a barátságon

Hát a 25 epizódos Tiger & Bunny elég mainstream lett a végére, de imádtam minden egyes részét, leszámítva azt, hogy Bunny a végére már nagyon idegesítő lett a „meg akarom bosszúlni a szüleimet, és ezért folyton sírok” drámájával. Amúgy a széria minden részén dőltem a nevetéstél, Tiger a legbohókásabb, állandóan melléfogó, csetlő-botló szuperhősök egyike, ráadásul jött az igazi dráma a ő részéről, hogy az ereje fokozatosan csökkent, már a sorozat végén 1 perces szuperhős lett (ha felhasználja az erejét kell neki 2 óra mire újratöltődik). Tiger és Bunny ölelkezős, veszekedős, egymáson síros kapcsolata már szerintem töménytelen alapot adott a yaoi/shounen ai doujinshi világnak. A nagy érzelgősségük ellenpólusaként ott volt Blue Rose gyönyörűségünk, aki reménytelen szerelmét Tiger felé könyvekkel próbálja orvosolni lásd: hogyan hódítsunk meg egy egyedülálló apukát.

A drámai pillanatok egyike: Tiger meghalt?? Neee! Sírjunk együtt.
A drámai pillanatok egyike: Tiger meghalt?? Neee! Sírjunk együtt.

Azért a sorozat végére betettek egy óriási csavart (nem  Lunatic miatt, ő még marad jó/rossz fiúnak a következő évadig, ami lesz, és amit szintén nézni fogok). Kiderült hogy a Hősök nagy szponzora és a Hero TV világának ura, Maverick maga is Next, és nemcsak kamu veszélyeket generált a városban a nézettség növelése érdekében, de ő ölte meg Bunny szüleit, és még sok mindenkit, ráadásul a sorozat nagy ördögeként még az emlékezetet manipulálni tudó figura lett. A sorozat legjobb jelenetei közé tartozott, mikor Tigert kitörölte a hősök emlékezetéből, mert balfék hősünk rájött a sötét titkára, és mindenki Tiger ellen indult harcba. Óriási volt, ahogy Tiger maga erejéből nyerte vissza barátai „emlékezetét”, főleg Blue Rose-nak hála, na meg Kaedének. A hab tortán ugyanis az lett, hogy Tiger lánya, Kaede is Next lett, csak ő le tudja másolni mások erejét egy érintéssel. És végre felfedték előtte az apukája valódi munkáját, amin meglepődött tökre (egy ilyen lúzer, szavát sosem betartó apukáról ki gondolta volna, hogy egy Hős valójában), és rendeződött apa-lánya kapcsolata.

Apa és lánya együtt újra: Tiger és Kaede.
Apa és lánya együtt újra: Tiger és Kaede.

Az Ouroboros nevű titkos szervezet végül nem lepleződött le, attól hogy a fő sakk figurát, Marvericket ki vonták a forgalomból, a szervezet él és virul, Tiger se ment nyugdíjba a csökkenő ereje miatt, ahogy tervezte (bírtam, mikor Tiger közölte mindenkivel hogy kilép, erre Bunny is követte, hogy ő nélküle nem lesz többé hős). Persze Kaede nem hagyta apukáját otthon tunyulni, inkább visszaküldte harcolni, hogy rajonghasson érte a TV-én keresztül. De ereje miatt Tigert „lefokozták” és a Herok másodosztályába sorolták át a pályakezdők szintjére, így momentán ha 2 másodpercet szerepel a tv-ben, míg a többi hat hős: Blue Rose, Dragon Kid, Fire Emblam, Origami Cyclone, Sky High és Rock Bison ott maradtak a csúcson. Persze ha Tiger újra harcol, akkor egy adag papírzsepi elfogyasztása után Bunny is visszatér, a tipikus hercegnő cipelős közös pillanatukat felelevenítve Tigerrel. Úgyhogy még a következő évadban kacaghatunk flúgos hőseinken egy sort, és talán az is kiderül, hogy ki a fő gonosz a sorozatban. See you Next Time! [nggallery id=206]

(Visited 178 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Steins;Gate (TV-sorozat; 2011) és Tiger & Bunny (TV-sorozat; 2011) THE END

  1. Bocs, hogy csak így ismeretlenül beleszólok, de ahol Steins;Gate van, ott én is vagyok. 😀

    Röviden: Agree úgy mindennel. Zseniális anime volt; a legjobb, amit valaha alkottak, főleg így, hogy még a végét is sikerült EPIC-re összehozni.

    A mozifilmre meg én is kíváncsi leszek + lesz majd egy OVA is, bár az szerintem inkább fanservice-centrikus lesz (na, nem mintha bánnám :P).

  2. Szia! én csak azt szeretném megkérdezni,h nem tudod véletlenül,h vkik fordítják-é a Tiger & Bunnyt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .