Junya Inoue: Btooom! / Butoumu (seinen manga; 2009; 14 chapter eddig)

Inoue Junya: Btooom! / Butoumu / ブトゥーム (manga; 2009)

Inoue Junya: Btooom! / Butoumu / ブトゥーム (manga; 2009)
Inoue Junya: Btooom! (manga; 2009)

Új kedvenc manga a láthatáron! Csak úgy megláttam TenMangán, hogy pont most frissítették, a borító rögtön megfogott, na a sztori pedig teljesen telibe talált. Egy katonai-logikai-robbantós-survival game-ről szól, a címe Btooom! A grafika tökéletes, akció jelenetekkel teli, ugyan a Battle Royale-hoz hasonlít nagyon a története, de azért van benne egy-két különlegesség.

Amikor a videójáték valósággá válik

Sakamoto egy átlagos 22 éves neet srác. Otthon él a szüleivel, két éve nem volt munkája, és egész nap csak egy stratégiai játékot nyomat, a Btooom!-ot. Az édesanyjának és mostohaapjának már teljesen elege van belőle. A srác pont az nap, mikor az online játék ranglistáján világszinten bekerül a legjobb 10-be, furcsa dolog történik vele. Elveszti az eszméletét, és mikor magához tér ejtőernyővel a hátán, egy fa tetején találja magát a dzsungel közepén, majd egy drogfüggő bombákkal akar végezni vele. Kiderül, hogy bekerül a Btooom! valódi játékába. Őt, és rajta kívül 29 embert dobtak le egy lakatlan szigetre, hogy a Btooom! szabályai alapján „játszanak”. A résztvevőknek 8 embert kell megölniük ahhoz, hogy szabadon távozhassanak innen. Ehhez különböző speciális bombákat kapnak, valamint egy radar van a kézfejükbe építve, amellyel az „ellenséget” észlelhetik. Sakamoto a virtuális világban a játék igazi mestere volt, és úgy tűnik a való életben is megállja a helyét (sokkal szimpatikusabb is lesz, míg a szobájában kockult, igazi kick ass karakter volt, úgyhogy jellemfejlődés terén lesz nála mit nézni, kb mint Kurono Kei a Gantz-ból). A túléléshez bajtársakat is toboroz magának: Kiyoshi Tairát, az 51 éves bácsit, akinek az észjárása gyorsabb, mint a mozgása, valamint egy bizalmatlan, de felettébb vonzó leányzót is az oldalára állít. Eközben megtudjuk, hogy a valóságban Sakomoto depressziós édesanyja öngyilkos lett, fiát pedig eladta jó sok pénzért, hogy résztvehessen a Btooom! valóságában.

Brrr. Első perctől kezdve megfogott. Sakamoto először habozik ölni, mivel tényleg emberi életekről van szó, de az önvédelem sok mindenre rákényszeríti, sajnos a játékosok között akad pár őrült, vagy játék fan, akik mindenáron győzni akarnak. Izgalom, akció, talán egy kis romantika is lesz benne (ez a szöszi-fehér hajú lány sejtet valamit). Eddig 2 kötete olvasható angolul, de Japánban már 6 kötete is kijött 2009 óta, és még száguld gőzerővel. A Gantz nyomába nem érhet, de a Battle Royalet még lekörözheti így elsőre. Mivel seinen manga, testrészek repülnek benne, ölnek, néha hölgyeket gyaláznak meg, ezért 18 karikás (nyamm). A sorozat a Shinchosha kiadónál a Comic Bunch magazinban fut. Nagy meglepetésemre ugyanez a mangaka, Inoue Junya csinálta az Otogi Matsurit (2003, 12 kötet) is, amit e miatt a manga miatt hagytam abba (nem volt olyan izgi, de a grafika látványosan fejlődött azóta, meg a történet felvezetés is ezerszer jobb a Btooom!-ban).

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); MAL (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng)

Képek a mangából [nggallery id=198]
(Visited 79 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .