Sanbe Kei: Mouryou no Yurikago / Cradle of Monsters (seinen manga; 2010)

Sanbe Kei: Mouryou no Yurikago / Cradle of Monsters (seinen manga; 2010)

Sanbe Kei: Mouryou no Yurikago / Cradle of Monsters (seinen manga; 2010)
Sanbe Kei: Mouryou no Yurikago / Cradle of Monsters (seinen manga; 2010)

A Highschool of the dead óta tudjuk mi kell egy jó horror mangához: zombik, szexi csajok, kivillanó mellek, bugyik és sok-sok vérfürdő repülő testrészekkel. Sanbe Kei jól alkalmazta ezt a receptet Mouryou no Yurikago (Cradle of Monsters) című mangájában, amit ráadásul a jól megszokott klisék mellett kiváló grafikával, és egy megint csak extrém helyzettel turbózott fel. Mert míg a HOTD-ben azért a fiatalok még menekülhettek az egész városban, addig ebben a képregényben csak egy hajón kell életben maradniuk a kietlen tenger közepén.

A fejszés gyilkos

Egy csapat diák éppen osztálykiránduláson vesz részt, amikor furcsa baleset történik velük. A tengerjáró amin utaztak felborul, egy őrült fejszés alak pedig mindenkit lemészárol, majd szó szerint kettétép. A káoszban csak pár fiatal marad életben. Közülük egy a félős, de egyébként nagyszájú lány, Ayukawa, aki éppen bepisilt a félelemtől, mikor éppen megijeszti egyik osztálytársa. Ő Takigawa-kun, aki egész hidegvérrel kezeli a helyzetet, és célszerűen küzd az életben maradásért. Ayukawának nincs mit tennie, mint az egyébként magának való, nyers és modortalan fiúhoz csatlakoznia. Emellett még egy fiút és egy lányt is összeszednek a túlélő túrához. Csak azt nem tudják, hogy nem egyetlen gyilkossal állnak szemben, hanem egy egész hordányival. Ráadásul a hajót elárasztó vízszint csak egyre inkább emelkedik. Megindul a verseny az idővel az életben maradásért.

Teljesen becsapósan indult az egész cselekmény. Először azt hittem, hogy egy metró alagútban vannak a főszereplők – az ábrázolt környezet, repkedő acél gerendák miatt. Aztán egyszer jött a sokk, hogy ez egy feje tetején álló süllyedő hajó. A zombis szál már nem volt ennyire meglepő, mikor a diákokat mentő egyik nagy darab tanár végül gyilkosként tér vissza a diákok óvóhelyére, szinte zöld fejjel, és vérben forgó szemekkel: már egyértelmű volt hogy itten a zombik fognak terjedni. Az egyelőre 4 főhős mellé (Ayukawa, Takigawa mellé jön egy szívtipró de értelmes srác, meg egy hisztis, mindig hisztis lány) majd egy kisfiú is csatlakozik, aki az édesanyjával utazott a hajón (kicsit kezd elhajlani King of Thorn – főleg hogy Ayukawa annak ellenére, hogy gyáva, mindenkit meg akar menteni, gondolom az ő jellemfejlődése lesz a központi téma, mert sok rémálma van, meg eleve az ő szemszögéből kezdődött a sztori, és eddig ő volt a mesélő).

A jelenleg is futó történet eddig 3 kötetes, a rajzolónak Sanbe Keinek sok hentai-doujinshi mangát köszönhetünk eddig, sőt, rájöttem már elkezdtem tőle olvasni ehhez hasonló túlélős mangákat, mint a lakatlan szigeten játszódó Hoozuki no Shimat, vagy a shounen Kamiyadorit és a Testarothot. A rajzstílusa nagyon bejön, úgyhogy ha éppen nem shoujo-josei nyalánkságokon csámcsogok, akkor őt fogom elővenni.

Linkek: TenManga (eng); Baka-Updates Manga (eng)

(Visited 117 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .