Girlfriend / Girl Friend / ガールフレンド (seinen manga; 2004-2007; 5 kötet)

Girlfriend / Girl Friend / ガールフレンド (seinen manga; 2004-2007; 5 kötet)

Girlfriend / Girl Friend / ガールフレンド (seinen manga; 2004-2007; 5 kötet)
Girlfriend / Girl Friend / ガールフレンド (seinen manga; 2004-2007; 5 kötet)

A romantikus történetek kedvelőinek újabb finoman erotikus seinen mangát merek bátran ajánlani. A Girlfriend manga ennivalón édes és csábító női karaktereivel rontja meg a kiegyensúlyozott fiúk nemi életét. Van itt félénk szürke kis kocka srác, vagy magányos jóképű tanár, de mindegyikükben közös az, hogy az iskola legszexibb diáklányának lesznek intim partnerei, ami során titkolt szerelmek, félreértések, meghitt párkapcsolatok születnek.

„Let’s Do It!”

A 2004-2007 között futott mindössze 5 kötetes manga első szemet gyönyörködtető oldala a grafika. Pontosabban a karakterdizájn. A lányok nagyon szépek, a fiúk is elég bishounenek, az erotika nagyon finoman, mármár egy lány manga színvonalán van ábrázolva, ezért nem erősen korhatáros mű. Egészséges tinik szexuális életének kibontakozása kerül terítékre, az első csóktól, az első együttlétig. Az 5 kötet során fejezetenként szinte újabb lány-fiú kapcsolatot követhetünk végig, de vannak visszatérő szereplőink, akiknek a szerelmi élete még tovább bonyolódik.

Van például egy alacsony, szürke fiú, aki a suli legjobb csajával jár, csak a lány megrögzött szexfüggő, de a srác nem nagyon bírja a tempót, és hiányoznak neki az igazi érzelmek a kapcsolatukból. Ráadásul mindig szembesül azzal, hogy tökéletes barátnője mellett őt egy senkinek nézik. Ugyanez az eset áll fenn egy félénk, szemüveges lánynál, aki csak csókolózni hajlandó host jelölt kedvesével. Ugyanis a macsó fiú mellett gyámoltalannak és szerencsétlennek érzi magát, ráadásul a lány undorodik a szextől. Meg vannak a tipikus felállások is, amik már a shoujo-josei mangák alaptételei közé tartoznak: gyerekkori fiú-lány barátság, ami a civakodásból egyszer csak szerelemmé válik, örökbefogadás miatt létrejött nővér-öcsi kapcsolat, ahol titokban a két fél régóta vágyik egymásra.

Akad itt azért a diákokon túl a felnőttek világát is megmozgató momentum: az új 28 éves, dögös mostohaanya, akibe beleszeret mostohafia, vagy egy lecsúszóban lévő regényíró, aki az utcán összeszed egy eszméletlen diáklányt, akibe plátói szerelembe bonyolódik. Persze ha már suli, akkor a kedvenc témám sem hiányozhat, amikor a szívdöglesztő tanárbácsit elcsábítja a suli jégkirálynője.

A kedvenc párosom, egy otaku fiú és egy normális, divatos lány furcsa románca volt. Vagy már egy éve jártak, de a csóknál nem jutottak tovább, helyette a srác otakuvá tette a lányt, beleértek ide anime-manga, videojáték függőséget. Az érzelmek nagyon aranyosan és megmosolyogtatóan vannak itt ábrázolva. Ezzel is akarok arra kilyukadni, hogy nem szex központú a képregény. Jó persze, előtt-utóbb az ágyban kötnek ki szereplőink, de azért az érzelmekre is nagy hangsúlyt fektetnek a képregény alkotói, sőt néhol elég komoly, drámai fordulat is belecsúszik a szerelmekbe. Klisés, de aranyos történetek halmaza a Girlfriend, amiben nem viszik túlzásba a melodrámát, a szexet, nincsenek testszőrzetek vagy erőteljesebb jelenetek benne, ami a prűdek ízlését kikezdené. Tökéletesen ártatlan a maga nemében. Szórakoztató olvasmánynak tökéletesen megfelel a romantikus lelkűeknek, vagy akiknek per pillanat sivár a szerelmi élete, vagy csak újra át akarja élni a nagy elsők idejét tini korából.

A mangát egyébként egy szerzőpáros alkotta meg, Masaya Hokazono (1961- ) írta a történeteket – ismertebb alkotásai: Emerging (2003); Inugami (1996), Wiseman (1994). A gyönyörű karaktereket Court Betten (1973- )  rajzolta, munkái például: Genpeiden Neo (1999), Boku no Kirai na Kimi no Koto (2009). A manga a Shueisha kiadó Weekly Young Jump-jában futott. A mangát már francia nyelven is kiadta a Delcourt kiadó.

Linkek: Wikipedia (eng);  MangaFox (online olvasható); Baka-Updates Manga (eng); My Anime List (eng)

Mintaoldalak a mangából [nggallery id=162]
(Visited 104 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .