Kiyohara Hiro: Tsumitsuki / ツミツキ / Sin Dwellers (manga; 2008)

Kiyohara Hiro: Tsumitsuki / ツミツキ / Sin Dwellers (manga; 2008)

Kiyohara Hiro: Tsumitsuki / ツミツキ / Sin Dwellers (manga; 2008)
Tsumitsuki / ツミツキ (manga; 2008)

A lelkünket nyomó bűntudatba kis démonok fészkelik be magukat, akik belülről felfalják testünket, és szörnyeteggé változtatnak bennünket. Így születnek meg a Tsumitsukik, akik ellen csak egy valaki veheti fel a harcot, a szintén félig démon Kuroe-kun.

Ártatlanokból szörnyszülöttek

Kiyohara Hiro 1 kötetes rövid mangája 5 fejezeten át, öt különböző fiatal történetéről mesél, hogy milyen tragédia, bűntudat vezeti őket halálukhoz. Van itt olyan lány, akit a tanára teherbe ejt, miközben minden lánnyal flörtöl, két barátnő kölcsönös bűntudata, családi bántalmazás. Mindegyik szereplőt egy alak köti össze, a sátáni vigyor mögé rejtőző Kuroe nevű fiú, aki ezüst hajával és egy rókaszellemmel az oldalán tisztítja meg a várost az emberekre is veszélyes Tsumitsukiktől. Véres, drámai, rövid, sötét, groteszk, kicsit klisés, de gyönyörű grafikájú manga ez. A fiatalok testéből kinövő szörnyecskék ütősek, a dráma is erősen üt, és a terjedelem ellenére egy-két meglepő fordulatot belecsempészett a pszichológiai horror mellett. Rövidsége miatt ennél többet nem is lehetne róla mondani, esetleg hasonló mangákat tudnék felsorolni mellé: Variente, Tokko.

Manga adatok: Japán cím: Tsumitsuki / ツミツキ; Angol cím: Sin Dwellers; Mangaka: Kiyohara Hiro; Terjedelem: 1 kötet (befejezett); Magazin: Ace Assault; Kiadó: Kadokawa Shoten; Megjelenés éve: 2008; Műfaj: pszichológiai, dráma, rejtély, természetfeletti; Célcsoport: shounen; Link: Wikipedia (manga); Baka-Updates Manga (manga); My Animelist (manga); MangaFox(manga); MangaReader (manga); Anime News Network (anime-OVA); Manga Helpers (manga)

(Visited 54 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .