Gosick / ゴシック / Goshikku (TV-sorozat; 2011) – 02. epizód

Gosick / ゴシック / Goshikku (TV-sorozat; 2011)

02. epizód: The Souls of the Dead Raise a Shipwreck / 死者の魂が難破船をおしあげる

Victorique és Kujou megérkeznek a Rozaline-on meghívó alapján egy Queen Berry nevű hajóra. A luxus tengerjárón rajtuk kívül még 11 emberrel kellemesen megvacsoráznak (közben Kujou éhezik, mivel a meghívó csak egy személynek szól, így Victorique kisajátítja magának a finom falatokat. Ám az ital, amit elfogyasztanak altatót tartalmaz, és később egy különös kabinban ébrednek fel. Victorique észreveszi, hogy egy emberrel többen lettek hirtelen. De a kísértet járás csak ezzel veszi kezdetét. Hőseink ugyanis egy szellem hajóra kerülnek, ami már 1914-ben elsüllyedt, és állítólag kis gyerekeket hoztak fel rá „feláldozni”. Miután Kujou előadja e nagyszabású felfedezését könyvtári élményei alapján, Victorique édesen elneveti magát (ez a fapopás hahaha, sztem egy következő trend lesz :D). Ezután sorra hullanak az emberek, ráadásul egy „vérrel” írt üzenet is megjelenik a kabin falán, amely alapján vendégeink bizony itt lelik halálukat.

Miután kitör a pánik, mindenki el akarja hagyni a hajót, de még többen vesznek oda. A mentőcsónak ugyanis nem nyújt túl nagy védelmet a tomboló vihar ellen. Miután a maradék pár túlélő visszatér a kabinba, újabb rejtély fogadja őket: egy korábban a szoba közepén elterülő holttest eltűnt, a szoba pedig olyan lett, mintha pókok csaptak volna orgiát benne. Eközben Kujou csak azon elmélkedik, hogy íme ez a sok halál, és Victorique mint egy érzelem nélküli baba, meg sem rezdül a csapások láttán. Közben Kujou gyermekkori „traumáját” is feleleveníti: ő egy japán hadvezér harmadik (legkisebb) fia, aki gyengesége miatt a családban sok megleckéztetésnek és szidásnak volt kitéve. Talán emiatt is, de végig Victorique-t akarja megvédeni testestül, lelkestül, amire igen sok alkalma is nyílik ebben a részben (a néző nagy örömére) :D.

Míg a jelenben tanakodás, és közdelem zajlik, egy flashbackben visszarepülünk a múltba, ahol fiatal gyerekek között zajlik le ugyanez a szituáció. A gyerekerek állítólag egymással végeztek (Legyek ura mi?), a közöttük támadt bizalmatlanság, pánik miatt. Ráadásul a hajó testében több helyen is elrejtettek fegyvereket mindehhez.

Victorique és Kujou párosához visszatérve, rajtuk kívül még 3-an maradtak életben: az idegbeteg Maurice, egy hivatalnok, Julie Guile egy dögös hölgyemény, Ned Baxter angol színész, aki mellesleg egy gyilkost fog alakítani a következő darabjában (ezt lehet hogy nem kellett volna lelőnie a többieknek) :D. Victorique ravasz esze azonban megint vág mint a borotva. Rájön, hogy Maurice már volt a hajón, hiszen a többieket előre figyelmeztette a csapdákra. Ráadásul a tag ott volt a gyerekek „kivégzésénél”, akiket a felnőttek különböző okok miatt választottak ki. Maurice pedig segített eltüntetni a holttesteket. Nos, Victorique nem hagyja magát a „gyerekek szellemei most bosszút állnak rajtatok” szöveggel megtéveszteni. Leleplezi a trükköket, amelyekkel megpróbálták őket összezavarni. Úgyhogy szellem rejtély egyenlőre kilőve. Ám az alsó fedélzetekbe betört a víz, és csapatunknak menekülnie kell, mert süllyed a hajó. Egyetlen esélyük, hogy a rádión segítséget kérjenek, ám ehhez pont a hajó alsóbb szintjére kell lemenniük.

Míg életükért rohannak, Kujou felajánlja tappancsát Victorique-ának, mivel elég lassan tipeg utána a kisleányzó. Ám hölgyeményünk egy édes pukkancs pofi mellett utasítja el, majd jó kis pertvatvart csapnak, mely közben Victorique-ával majdnem végez egy rejtett csapdából kilövellő penge, Kujou pedig megmenti. Persze mostmár Victorique megfogja a kezét :). (kawaiii)

A következő sokk akkor jön, mikor a rádiós kabinhoz közeledve észreveszik, hogy mindent víz borít. Kujou megint gáláns lovag akar lenni, és Victorique-t a hátán viszi át. Miközben a lány majdnem megfolytja szorításával, Kujou észreveszi, hogy reszket hősnőnk, mint a nyárfalevél. És rájön, hogy tényleg lány, hiába makacs, hangos, és látszólag érzéketlen, bizony egy védelemre szoruló kis tünemény. (Nice, nice, be a cool man, young boy! And save the loli beauty!) A baj csak azzal jön, hogy Maurice teljesen bekattan, és az egyik kabinból egy pisztollyal tér vissza, amelyet a többiekre szegez, elsősorban Victorique-ra. Kujou a lány elé áll, hogy megvédje, majd lövés dördül…

Ui.: most nem tudtam screenshottolni, úgyhogy a Random Curiosity-ről csentem pár képet, amit én is kivágtam volna. 🙂

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=126]
Anime adatok
  • Japán cím: ゴシック / Goshikku
  • Angol cím: Gosick
  • Rendezte: Hitoshi Nanba
  • Forgatókönyv: Mari Okada
  • Karakter dizájn: Takashi Tomioka, Toshihiro Kawamoto
  • Eredeti karakter dizájn: Hinata Takeda
  • Eredeti alkotó: Kazuki Sakuraba (light novel, manga történet)
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 24 epizód
  • Műfaj: rejtély, vígjáték, romantikus, történelmi, horror
  • Stúdió: Bones
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia(eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Hivatalos honlap (jp)
(Visited 266 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .