Enjoujo Maki: Hapi Mari / はぴまり ~Happy Marriage!?~ 快乐婚礼 (manga; 2009)

Enjoujo Maki: Hapi Mari (manga; 2009) – josei; romantikus

Enjoujo Maki: Hapi Mari (manga; 2009) - josei; romantikus
Enjoujo Maki: Hapi Mari (manga; 2009)

Ha közeleg a tavasz (khm elméletileg), mindig rám tör a romantikus (kicsit ponyva?) mangák utáni vágy. 😀 A Kimi ni Todoke shoujoja és a Gakko ja Oshierarenai! dorama (10 részes, iskolai-romantikus szösszenet) miatt újult erővel kezdtem el vadászni, és Enjoujo Maki újabb kis függőséget generáló kötetére bukkantam. Enjoujo Maki tökéletes Yoshihara Yuki pótlék számomra, mivel obszcén humoros mangakámtól szinte semmit se fordítanak mostanában (persze mert kiadják már angolul egyre több országban a munkáit), de legalább van utánpótlás, csak kevés. 🙁 (Ha valaki tud jó OL-es josei mangákat, please ossza meg velem is e nedüt :D).

Szükség házasságból szerelem

Nos egy tipikus helyzet adott a Hapi Mariban: kicsit férfi gyűlölő hősnőnk, Takanashi Chiwa (22), nappal a munkájának élő OL (Office Lady = vállalati alkalmazott), míg éjjel hoszteszként keresi kenyerét. E sok robotolás édesapja balgasága miatt van, aki több milliós adósságot halmozott fel, persze fizetni nem tud, felesége el is hagyta, így lányára hárul a felelősség. Egy nap azonban a Chiwavának is becézett hősnőnk különös házassági ajánlatot kap: a vállalat (ahol a lány dolgozik) elnöke  megkéri a kezét. Nos, ezzel nem is lenne baj, mert az elnök, Mamiya Hokuto (28) szívdöglesztően jóképű, csak éppen a házasságot egy üzleti alkunak tekinti. Ugyanis a férfit nagyapja kényszeríti a házasságra, azért cserébe, hogy az elnöki pozíciót megtarthassa, míg Chiwa nagymamájához pedig a hála fűzi, ezért segíteni akar az adósságban vergődő lánynak.

Elvileg mindketten jól járnak a dologgal, és Chiwa abba az álomba ringatja magát, hogy ez csak név házasság. Hát nem. Ezentúl együtt kell élnie a szókimondó, de a kapcsolatok terén tapasztalatlan (természetesen szűz lánynak) a hűvös Hokuto-szannal, és a tökéletes házasság látszatát keltve titkolniuk kell munkahelyükön és a sajtó előtt kapcsolatukat. Vicces helyzetek, romantikus pillanatok követik egymást, mert ahol egy hot & független pasit összezárnak egy ártatlanul őszinte, szeretetre szomjas nővel, ott szerelem lesz a köbön.

100% fanservice, női ecchizmus és sármőr macsóság

A manga sorozat 2009-ben indult, és ugyan Japánban már 5 kötete megjelent a Petit Comic magazinban a Shogakukan kiadónál, egyenlőre csak három kötete olvasható angol fordításban (chapter 13-ig), a többi raw-ként megtalálható japán illetve kínai nyelven. Én végig  csorgattam a nyálam, ilyen házasságot én is kipróbálnék, persze ha ilyen csődört kapok ki, mint Hokuto-szan. 😀 A grafika tipikus, szép nő, szép pasi, mindketten ideális külsővel, minimális háttér ábrázolással. A sztoriban meg vannak a tipikus shoujo/josei fordulatok – rivális pasik, nők hada, az első csók, de hát pont ezért szeretjük az ilyeneket. 🙂 Van benne egy kis finom erotika, rengeteg romantika, na meg drámainak induló pillanatok sora.

Manga adatok: Japán cím: 快乐婚礼 / はぴまり ~Happy Marriage!?~; Angol cím: Hapi Mari; Mangaka: Enjoujo Maki; Terjedelem: 5 kötet (még fut); Magazin: Petit Comic; Kiadó: Shogakukan; Megjelenés éve: 2009- (még fut); Műfaj: romantikus, dráma, vígjáték; Célcsoport: josei

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); MyAnimelist (eng); MangaFox (eng); MangaReader.net (eng)

(Visited 365 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .