Togainu no Chi / Blood of the reprimanded hound / 咎狗の血 (TV-sorozat; 2010)

Togainu no Chi -Bloody Curs- / 咎狗の血 (TV-sorozat; 2010)

Togainu no Chi -Bloody Curs- / 咎狗の血 (TV-sorozat; 2010)
Togainu no Chi -Bloody Curs- / 咎狗の血 (2010)
Vér és férfi szerelem

A világon káosz uralkodik, mindent elönt a mocsok, a bűn. És egy fiún múlik, hogy a sötétség örök marad, vagy a pokol uralmának egyszer vége szakad.

A kiváló játékairól híres Nitro+ (Chaos;Head, Phantom of Inferno) haladva a kor szellemiségével, és szem előtt tartva a shounen ai / Boy’s Love rajongók igényeit is, 2004-ben elindította Nitro+CHiRAL néven a különösen BL játékokra pozicionált leányvállalatát. Az új alvállalat olyan nagy BL játékokat, visual noveleket gyártott le eddig, mint a Togainu no Chi (February 25, 2005), Lamento -BEYOND THE VOID- (October 27, 2006), Chiral Mori (January 25, 2008), Sweet pool (December 19, 2008), False Alkanet (bemutatás alatt).

Első siker munkája a Togainu no Chi, mely a játék nagy népszerűsége után kapott egy novella (2008), két manga (2006, 2008), és immár egy anime adaptációt is. A sztori érdekessége, hogy a poszt-apokaliptikus világot ötvözi a férfi romantikával, kiegészítve látványos akcióval, és kellő mennyiségű drámával. A shoujo, azaz női szívek meghódítására törő sorozatot az A-1 Pictures Inc (So-ra-no-wo-to, Kuroshitsuji, Working!!) hozza el nekünk gyönyörű animációjával, és az amerikai Aniplex is műsorára tűzte. Az anime a Nitro+CHiRAL fenn állásának 6. évfordulója alkalmából debütál, és sokáig titokban tartották a széria indításának dátumát, de a BL fanok örülhetnek, hiszen idén ősszel sem lesz hiány a meleg fuvallatokból.

A történet a harmadik világháború után játszódik Japánban. A háború miatt az ország két részre szakadt, és az egyik sötét birodalomban egy drog kartell jutott hatalomra. Ebben a kaotikus világban él főhősünk, a dögösen hűvös Akira, aki rendszeresen részt vesz a helyi utcai box meccseken. A vasöklű srácnak nem akad méltó ellenfele, de céltalan élete egy nap pillanatok alatt ketté törik. Az éjszaka közepén rendőrök rontanak be a lakásába, és erőszakkal becipelik az őrsre, ahol ártatlanul megvádolják egy gyilkosság elkövetésével. Ha Akira nem akar életfogytiglanit kapni, és kínok között sínylődni, akkor el kell fogadnia a váratlanul belibbenő nő, Emma ajánlatát. A szexi nő elintézné, hogy Akira szabadon távozhasson, de egy feltétele van: a fiúnak részt kell vennie az Igra nevű élet-halál játékban, és le kell győznie Toshima (egykori Tokió) városának királyát, Il-Rét. Ugyanis az egykori főváros egy Vischio szervezet kezében van, és a züllés, pusztulás határán áll. Akira furcsa dögcédulák birtokában kénytelen bevonulni e romos gettóba, és ugyanilyen cédulákat kell erőszakkal elszednie a győzelemhez. Útja során sok társa akad, legjobb barátja, Keisuke is követi a pokolba (a srác láthatólag szerelmes Akirába), bár lányos ügyetlensége miatt nem húzná sokáig támogatás nélkül.

Mellettük további fontos karakterek tűnnek majd fel, mint pl.: Shiki, a katanás gyilkológép, aki a város legerősebb tagja, ő minden játékban részt vevőt megöl alapjáraton. A dizájnja nagyon jó, fekete szerelésben, és kereszttel a nyakában flangál, vörös szemei nem ismernek kegyelmet. Akkor ott van még a szőke, kisfiús Rin, aki Akira lelki támasza lesz a nehéz időkben.

Az anime előnyei: nagyon jó, ütős volt a kezdés. A első képsorok berántottak minket a sötét és bizarr hangulatba. A karakterek nagyon szépek, és dögösek, a lányok sikongathatnak (még én is), a sok pasis fanservice-től. A zene hatalmas piros pont, az openingben a „Rose-Hip Bullet” csendül fel, a kedvenc együttesemtől, a GRANRODEO-tól (őket a Black God = Kuro Kami óta imádom). Kicsit Gacktos a hangzás világa a zenéjüknek. Az opening alatti animáció nagyon szép, tipikus gótos, igényes megjelenítéssel. Maga az epizód látványvilága kicsit fakó, de esztétikus. Sok a vér, úgyhogy ez nagyon meggyőzően hat a nézőre, főleg a világvége hangulat mellett megrázó így elsőre. A véres kaszabolások gyorsak, pörgősek, de néha túl egyszerűnek tűnnek. Az első rész legjobb jelenetei azok voltak, mikor Akirát bevitték a zsaruk. Itt kellő akció, hirtelen váltások voltak, csak kár hogy kicsit kiszámítható lett…úgyhogy jöjjön is a fekete leves.

Ami nem tetszett: a homokos poénok jók voltak, azokon nagyot dőltem, meg mikor drámainak vagy éppen meghatónak szánták Akira és Keisuke búcsúzkodását (mielőtt kidobták Akirát Toshimában) – nálam nem érték el vele az érzelmi faktor határát. A férfiak ragyogó szemű effektjétől kicsit kirázott a hideg, és hiányoltam a nőket. Minden kezemre jutna húsz pasi ebből a sorozatból, de egy olyan női karakter se tűnt fel eddig, akivel azonosulni tudnék. Ez kicsit lehúzza nálam az animét, de még adok neki egy esélyt, a következő részben is ha ilyen ütős lesz a sztori, akkor lehet hogy folytatom, de a BL jelenetektől tartok előre, azt nem viselem el hosszabb távon. Végül is így visszanézve, több pozitív dolgot hoztam fel mellette, mint negatívot, úgyhogy akit megragadott, és nem riad vissza a BL témáktól, az nézzen bele.

Alkotókról bővebben

Az animét Naoyuki Konno (009-1) rendezi, az epizódokat Natsuko Takahashi (Yatterman, Vandread – ő miatta ígéretesnek tűnik a dolog) szervezi, míg a jó zenei aláfestésért Masaaki Iizuka, Tomohisa Ishikawa. (A háttérzenékben az elektronikus pörgős dallamok mellett, felcsendülnek pár elvontabb kórus művek is.)

Az első novella 2006-ban jelent meg a játékból, melyet Tatana Kana írt. Ezt követte egy 7 kötetes manga sorozat az Enterbraintől, Suguro Chayamachi illusztrálásával, ez be is fejeződött. Majd követi 2008-ban egy még mindig futó folytatás, Kana Yamamoto munkájával. Ez a képregény jelenleg 1 kötetnél jár, és az ASCII Media Works adja ki.

A Togaino no Chi sztorija teljesen a shoujo célközönségnek szánt, így a fiús romantikát keményen tálalja egy bizarr, és izgalmasnak tűnő világképpel. Hogy végül érdemes lesz-e nézni, erre nehéz választ adnom, ellentétes érzelmek dúlnak bennem a megéri, és nem éri meg ráfordítani az időt harcterén. Majd meglátjuk, egy-két résznek még adok egy esélyt, de ha túl sok lesz a BL, és a történet kellően nem halad, akkor droppingolom.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=82]
Adatok
  • Japán cím: Togainu no Chi /咎狗の血
  • Angol cím: Blood of the reprimanded hound
  • Eredeti történet: Nitro+ (Nitro+CHiRAL)
  • Rendezte: Naoyuki Konno
  • Forgatókönyv: Natsuko Takahashi
  • Zene: Masaaki Iizuka, Tomohisa Ishikawa
  • Karakter dizájn: Naoyuki Konno
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, sci-fi, shounen ai, shoujo
  • Stúdió: A-1 Pictures Inc, Aniplex
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); My Animelist (eng); MangaFox (manga)
(Visited 296 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Togainu no Chi / Blood of the reprimanded hound / 咎狗の血 (TV-sorozat; 2010)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .